Celebrity

6. května 2023 15:00

Eliška Reiglová

Nejsilnější snímky z korunovace Karla III.: Polibek od Williama a odstrčený Harry

Jedinečná událost, jakou byla korunovace britského krále Karla III. (74), je u konce. Královské procesí se krátce po druhé hodině odpolední vydalo zpět do Buckinghamského paláce. Slavnostní obřad začal v poledne ve Westminsterském opatství a zajímavých momentů nebylo málo. Podívejte se na nejsilnější fotografie.

Jejich Veličenstva byla korunována při bohoslužbě, kterou vedl arcibiskup z Canterbury. Předcházela tomu cesta po takzvané královské trase, podél níž se shromáždily tisíce a tisíce lidí. Po celou dobu od zahájení korunovace v Londýně prakticky nepřestalo pršet, to ale fanoušky monarchů od sledování této události přímo v ulicích neodradilo.

Na akci bylo pozváno na 2 200 čestných hostů z 203 zemí, a to včetně zhruba stovky hlav států. Největší pozornost byla ovšem pochopitelně upírána na samotného krále, jeho manželku Camillu a nejbližší členy královské rodiny včetně dětí. Potomci prince Williama a princezny Catherine se i přes nízký věk chovali nadmíru spořádaně.

Mnoho očí pak ulpívalo také na princovi Harrym, který dle očekávání na korunovaci dorazil bez manželky Meghan Markle a dvou dětí. Posazen byl vedle svých sestřenic, princezen Beatric a Eugenie a jejich manželů, s nimiž má nyní vřelejší vztahy než se svým bratrem či otcem. Další nezapomenutelné momenty z korunovace si prohlédněte v galerii v úvodu článku.

Zásadní momenty korunovace krále Karla III.

Sdílejte článek
Štítky Londýn princ Harry Meghan Markle Buckinghamský palác korunovace Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Westminsterské opatství korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.