Celebrity

6. května 2023 15:00

Eliška Reiglová

Nejsilnější snímky z korunovace Karla III.: Polibek od Williama a odstrčený Harry

Jedinečná událost, jakou byla korunovace britského krále Karla III. (74), je u konce. Královské procesí se krátce po druhé hodině odpolední vydalo zpět do Buckinghamského paláce. Slavnostní obřad začal v poledne ve Westminsterském opatství a zajímavých momentů nebylo málo. Podívejte se na nejsilnější fotografie.

Jejich Veličenstva byla korunována při bohoslužbě, kterou vedl arcibiskup z Canterbury. Předcházela tomu cesta po takzvané královské trase, podél níž se shromáždily tisíce a tisíce lidí. Po celou dobu od zahájení korunovace v Londýně prakticky nepřestalo pršet, to ale fanoušky monarchů od sledování této události přímo v ulicích neodradilo.

Na akci bylo pozváno na 2 200 čestných hostů z 203 zemí, a to včetně zhruba stovky hlav států. Největší pozornost byla ovšem pochopitelně upírána na samotného krále, jeho manželku Camillu a nejbližší členy královské rodiny včetně dětí. Potomci prince Williama a princezny Catherine se i přes nízký věk chovali nadmíru spořádaně.

Mnoho očí pak ulpívalo také na princovi Harrym, který dle očekávání na korunovaci dorazil bez manželky Meghan Markle a dvou dětí. Posazen byl vedle svých sestřenic, princezen Beatric a Eugenie a jejich manželů, s nimiž má nyní vřelejší vztahy než se svým bratrem či otcem. Další nezapomenutelné momenty z korunovace si prohlédněte v galerii v úvodu článku.

Zásadní momenty korunovace krále Karla III.

Sdílejte článek
Štítky Londýn princ Harry Meghan Markle Buckinghamský palác korunovace Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Westminsterské opatství korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.