3 šokující informace, které o zákulisí monarchie odhalila kniha prince Harryho

Expert o Harryho nové knize „Náhradník“

Nejen veřejnost, ale i britská královská rodina pravděpodobně se zatajeným dechem čeká na 10. ledna, kdy by měla vyjít nová kniha prince Harryho. Ta již podle toho, co z ní doposud uniklo, slibuje být poměrně šokujícím dílem, které by mohlo otřást celou britskou monarchií.

1. William zaútočil na Harryho, princ si odnesl modřiny

O tom, že vztahy princů Williama a Harryho nejsou v poslední době zrovna růžové, se tak nějak ví. Jak ale ukazují úryvky z uniklé knihy, skutečnost je a byla ještě mnohem horší. Harry v ní totiž mimo jiné píše, že bratr jej v roce 2019 fyzicky napadl. Konflikt podle všeho eskaloval poté, co William nazval Harryho ženu Meghan „drzou, neomalenou a je to s ní složité“. Následovala oboustranná sprška nadávek a urážek.

Po přesunu do vedlejší místnosti pak mělo dojít k fyzické konfrontaci. „Chytil mě za límec, roztrhl mi řetízek a srazil mě na podlahu. Přistál jsem na misce pro psa, která se pode mnou rozpadla a její kusy se do mě zařezávaly,“ popsal situaci Harry, který si z ní měl odnést modřiny.

2. Hádka Meghan a Kate

Měsíc po třetím porodu Williamovy manželky Kate mělo dojít k hádce mezi ní a Meghan Markle. Ta jí během zkoušek na svou nadcházející svatbu měla říct, že má určitě kvůli hormonům „miminkovský mozek,“ a tím narážet na poporodní hormonální problémy novopečených maminek. Kate si tuto narážku ovšem nenechala líbit a došlo k hádce.

V důsledku pak Meghan podle všeho skončila na koberečku, kde jí bylo vysvětleno, že Kate není žádná její blízká kamarádka, aby si mohla dovolit jakkoli komentovat její hormonální stav. Dle Harryho celá situace Kate opravdu rozzlobila i přesto, že se Meghan údajně omluvila. Následně rozpor mezi oběma páry měly ještě prohloubit texty médií, dle kterých Meghan svými narážkami Kate rozplakala, což dle Harryho nebyla pravda, ale jeho bratr neudělal nic proto, aby jeho tiskový tým tuto informaci médiím nepředal.

Podobné články

3. Nacistickou uniformu poradili William a Kate

Až do vztahu s Meghan Markle byla nejkontroverznější kauzou Harryho života událost, kdy dorazil na večírek s „domorodou a koloniální“ tematikou v nacistické uniformě. Princ Harry se v knize k této kauze z roku 2005 vrátil a vysvětlil, že jeho bratr William s manželkou Kate nesou část viny za to, že se takto oděný na veřejnosti objevil.

Harry v knize tvrdí, že měl na večírek připraveny dva různé převleky – pilot a nacista – a rozhodoval se, který si vzít. „Zavolal jsem Willymu a Kate a zeptal se jich na názor. Navrhli nacistickou uniformu,“ píše se v knize. „Oba propukli v smích,“ popsal Harry jejich reakci poté, co se jim v převleku s hákovým křížem na paži ukázal. Zdůraznil také, že ho právě k volbě tohoto kostýmu měli bratr se švagrovou povzbuzovat a nabádat.

Podobné články

Je téměř jisté, že v následujících dnech zaplaví veřejnost další více či méně šokující informace z knihy prince Harryho. Nad čím zatím stále ve vzduchu visí velký otazník, je reakce Buckinghamského paláce, respektive krále Karla III. Ten zatím mlčí a nijak se ke zveřejněným informacím z knihy nevyjádřil.

Experti na britskou monarchii a poměry v jejím nitru však mají jasno: Harry se velmi pravděpodobně nezúčastní korunovace. Expert na královskou rodinu Richard Fitzwilliams se dokonce domnívá, že by Harry kvůli škodám způsobeným monarchii mohl přijít o svůj titul vévody i všechny výhody plynoucí z tohoto statusu.

Sdílejte článek
Štítky kniha princ Harry konflikt hádky Meghan Markle fyzické napadení paměti Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu princ William Spare korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.