Celebrity

16. listopadu 2022 09:56

Tomáš Durčák

Přetrvávající zášť? Proč Harry a Meghan nepopřáli Karlu III. k narozeninám?

Britský král Karel III. oslavil 14. listopadu 74 let a byla to velká událost. Mnoho lidí však zaujalo, že princ Harry a jeho manželka Meghan se z USA s blahopřáním veřejně neozvali, jejich sociální sítě mlčely. Proč?

Významní členové rodiny na přání nezapomněli

Fandové královské rodiny mají jasno – pokřivený vztah „uprchlíků“ Harryho a Meghan se zbytkem nejužší královské rodiny se nepodařilo dostatečně narovnat ani během pohřbu královny Alžběty II., a tak se Meghan s manželem rozhodli do Británie vyslat jasný signál své nespokojenosti.

Zatímco jejich sociální sítě i oficiální web Archewell se o královi nezmínil ani slovem, Harryho bratr princ William s manželkou Kate královi na svém profilu popřáli vše nejlepší k narozeninám a sdíleli i jeho fotografii. Přání samozřejmě zveřejnil i oficiální Twitter královské rodiny.

Jedním z bodyguardů Harryho a Meghan měl být muž odsouzený za domácí násilí:

Camilla, královna-manželka, stejně jako další členové nejužšího kruhu královské rodiny rovněž sdíleli video, na němž členové Mounted Band of the Household Cavalry během střídání stráží zahráli na počet králových narozenin píseň Happy Birthday.

Princ William a Kate králi napsali: „Přejeme vše nejlepší Jejímu veličenstvu králi!“

Mrtvé sociální sítě

V případě Meghan Markle a prince Harryho je samozřejmě potřeba brát v potaz fakt jejich status v rámci královské rodiny. Poté, co se vzdali všech svých královských povinností a přestěhovali se do Spojených států, jejich oficiální královský web i sociální sítě přestaly být aktivní.

Instagramový účet Sussex Royal Meghan a Harryho, na němž mají přes 9,5 milionu sledujících, zveřejnil poslední post 30. března 2020. A účet na Twitteru pod stejným jménem mlčí již od 19. ledna 2020. Při pohledu na jejich aktuální stránky Archwell lze nalézt poslední novinku z 13. listopadu a poté rovněž ticho.

Takže ano, na jednu stranu zřejmě Meghan a Harry nemohou jen tak sdílet přání skrz své (dnes již pravděpodobně bývalé) královské profily na sociálních sítích. Na svých nových platformách jsou však poměrně aktivní, což naznačuje, že rozhodnutí nepopřát veřejně králi bylo z jejich strany spíš vědomé.

Napnuté rodinné vztahy

Jak už nyní bylo potvrzeno, Harry a Meghan se na Vánoce nechystají do Británie a budou je trávit ve svém aktuálním domově v americké Kalifornii. Může za to pravděpodobně skutečnost, že ani pohřeb královny nedokázal zcela zacelit příkopy mezi Meghan a královskou rodinou.

Jak víme, jen před pár měsíci se měl po smrti královny rozhořet mezi uprchlým královským párem a králem Karlem III. rozhořet další spor. Tentokrát okolo jeho rozhodnutí, že synové prince Harryho, princ Archie a princezna Lilibet, neobdrží od koruny oficiální status Jeho královské výsosti.

Jedním z benefitů tohoto statusu je fakt, že jeho držitelé mou využívat jistých (nemalých) výhod v oblasti podpory či různých služeb (i finančních) ze strany britské koruny. „Harry a Meghan se obávali o bezpečnost svých dětí. To, že budou princ a princezna, jim přináší právo na určitou úroveň královské bezpečnosti,“ podotkl tehdy jeden ze zdrojů, píše web Express.

Je tak dost dobře možné, že jelikož v tomto sportu dle známých informací obě strany stále nedosáhly uspokojivého výsledku, rozhodli se Meghan s Harrym na truc pro veřejný bojkot svých královských příbuzných za velkou louží.

Sdílejte článek
Štítky princ Harry Meghan Markle Karel III. Camilla, královna-manželka Princ Harry a Meghan Markle

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.