Celebrity

24. září 2022 06:10

redakce Prima Ženy

Odchod Meghan a Harryho způsobil královně bolest. Nechci na to myslet, říkala

V roce 2020 otřásla britskou královskou rodinou událost, která v mediálním světě dostala pojmenování Megxit. Vévodkyně Meghan Markle a princ Harry se rozhodli zanechat královských povinností a odstěhovat se do Kalifornie. Královna Alžběta II. se k situaci tehdy písemně vyjádřila s velkou citlivostí, ale zároveň odměřeně, aby veřejně nedala najevo své pocity. Teď se ukázalo, že jí tento krok ve skutečnosti hodně ublížil.

Královna Alžběta II. byla známá tím, že si potrpěla na dodržování královského protokolu. Svému lidu byla přístupná jen v určité mezi. Ráda chodila na akce, kde si mohla s Brity povídat a zasmát se, ale své pocity nedávala najevo. Se slzami v očích byla i přes spoustu neblahých situací spatřena až v roce 2021 na pohřbu svého manžela.

S rezervovaností se nejdéle vládnoucí britská panovnice vyjádřila i k odchodu prince Harryho a Meghan Markle z královské rodiny. Takzvaný Megxit způsobil velký mediální poprask a vyjádření královny tak bylo spíše povinností než dobrovolným krokem. Pojala ho tak, aby uklidnila zčeřené vody, ale zároveň aby nedala najevo, co se v její hlavě odehrává.

Citlivé téma

Magazín Vanity Fair zveřejnil úryvek z nové knihy The New Royals autorky Katie Nicholl. Ta pro knihu vyzpovídala několik důvěryhodných zdrojů z královské rodiny a přinesla tak autentické vyjádření královny k Megxitu, na který veřejně reagovala se ctí, tedy přesně tak, jak měla ve zvyku se vyjadřovat ke všem neobvyklým událostem.

„Nevím, nezajímá mě to a nechci na to už ani myslet,“ řekla podle knihy královna člověku, který souhlasil s rozhovorem pod podmínkou zachování anonymity. Důvěryhodný zdroj potvrdil, že Alžběta II. vypadala smutně a to, co se dalo v jistém smyslu považovat za ztrátu vnuka, ji hluboce zarmoutilo.

Odcizená pravnoučata

Děti prince Williama a princezny Catherine se svou prababičkou trávily spoustu času a měly také možnost s ní trávit volné letní dny na Balmoralu. Archie s Lilibet si naopak na královnu nebudou pravděpodobně pamatovat vůbec.

„Královnu trápilo, že Archieho a Lilibet viděla tak málo. Byla smutná, že Harry a Meghan se k rodině nepřipojili při každoročním přespání na Balmoralu, které pořádala pro svá vnoučata a pravnoučata,“ dodal zdroj, který měl výjimečnou možnost nahlédnout pod pokličku toho, co zesnulá panovnice běžně skrývala.

Sdílejte článek
Štítky kniha bolest Alžběta II. princ Harry Meghan Markle Kalifornie královna Alžběta II. Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Archie Mountbatten-Windsor

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.