Celebrity

22. září 2022 13:12

redakce Prima Ženy

Meghan Markle si žádá soukromou audienci u krále. Harryho v místnosti nechce

Vévodkyně ze Sussexu Meghan Markle (41) s odjezdem z Velké Británie příliš nespěchá. Ještě než se s princem Harrym (38) vrátí domů do Spojených států amerických, ráda by se dočkala soukromé audience u krále Karla III. (73), o kterou zažádala prostřednictvím formálního dopisu. Podle královského experta je pravděpodobné, že se pokusí vyčistit vzduch.

Meghan Markle a princ Harry se oddělili od královské rodiny při události zvané Megxit. Přestože byli začátkem září ve Velké Británii, schůzku s rodinou naplánovanou neměli. Zvrat přišel se zprávou o špatném zdravotním stavu královny Alžběty II., za kterou princ spěchal, ale rozloučit se s ní nestihl. Její památku uctívají jako rodina.

Vévodkyně a vévoda ze Sussexu by měli ve Velké Británii setrvat do konce období smutku královské rodiny, tedy do 26. září. Meghan chce do té doby stihnout audienci u nového krále, kterého o ni požádala formálně prostřednictvím dopisu.

Sebevědomý krok

Královský expert Neil Sean na svém youtubovém kanále potvrdil, že před odjezdem do Kalifornie se chce Meghan s Karlem III. osobně sejít a promluvit si mezi čtyřma očima. Z žádosti o soukromou audienci jasně vyplývá, že nikdo jiný, ani princ Harry, by se jí nezúčastnil, pokud by král vévodkyni vyhověl.

„Ten dopis je příležitostí vyčistit vzduch a vysvětlil králi, co stálo za chováním páru v posledních dvou letech. Popravdě není možné vědět, k čemu dopis povede, zda ke schůzce dojde. Meghan ale učinila vskutku odvážný krok,“ řekl Neil Sean, kterého citoval australský deník Sky News.

Zdrženlivost

Krále Karla III. čeká náročné období začátku jeho panovnické éry. Vztahy mezi Meghan Markle, princem Harrym a královskou rodinou byly v poslední době chladné, proto nelze s jistotou říct, zda nový král žádosti o audienci vyhoví. Koneckonců už samotný princ William nechtěl se svým bratrem a jeho ženou příliš mluvit, a to z prostého důvodu.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu plánují vydat obsáhlou knihu o královské rodině a o tom, jakými útrapami si uvnitř ní prošli. Podle zdroje z paláce, který promluvil pro deník Daily Mail, se princ William chtěl zdržet delších konverzací, aby bratrovi a jeho manželce nedal materiál, který by mohli použít. Podobně může přemýšlet i nový král.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Alžběta II. princ Harry Meghan Markle Kalifornie královna Alžběta II. královská rodina USA Sussex Karel III. William, princ z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.