Celebrity

19. září 2022 15:05

Tomáš Durčák

Smutek a zadržované slzy. Jak pohřeb královny zvládly princezna Kate a vévodkyně Meghan?

Loučení s královnou Alžbětou II., 18. září

Velká Británie i celý svět se emotivně loučí s nejdéle vládnoucí panovnicí Alžbětou II. (†96). Kromě samotného krále Karla III. (73) a princů Williama (40) a Harryho (38) se zraky všech upínaly i na princeznu Kate (40) a vévodkyni Meghan (41). Jak obě dámy náročný obřad ustály?

Kate, princezna z Walesu, měla celý smuteční obřad o to náročnější, že na něj podle všeho na přání samotného krále šly i dvě její děti – princ George (9) a princezna Charlotte (7). Elegantní černé šaty a klobouk doplnila o diamantový náhrdelník a náušnice.

I přes očividný smutek a potlačované slzy Kate poslední rozloučení s Alžbětou II. zvládla na výbornou a britský tisk už nyní vyzdvihuje její vzhled i chování jakožto dokonalý obraz důstojnosti, pokory a reprezentace královské rodiny v takto smutný a náročný den.

Zraky všech přihlížejících se během královnina pohřbu minimálně jednou upřely i na Meghan, vévodkyni ze Sussexu. Už před samotným obřadem se velké spekulace vedly například okolo toho, kde budou Harry a Meghan během pohřbu usazeni.

Meghan královně vzdala hold darovanými náušnicemi

A byť jim královská rodina rozhodně symbolicky dala najevo, že (z vlastního rozhodnutí) nepatří do jejího nejužšího kruhu, dostalo se jim zároveň patřičné úcty. Vévodkyně Meghan nakonec s princem Harrym zasedli až do druhé řady od královniny rakve, nicméně přímo za Karla III. a královnu manželku Camillu (75).

Při příchodu na pohřeb pak Meghan v průvodu v rámci královské rodiny zaujala s Harrym místo přímo za princem Williamem, princeznou Kate a jejími dětmi. Své truchlení nad smrtí královny vyjádřila Meghan mimo jiné tím, že si na pohřeb vzala perlové náušnice, které jí darovala sama Alžběta II. Byť bylo po celou dobu zřejmé, že jsou Meghan i Kate plné hořkého smutku a zadržují slzy, celý obřad nakonec zvládly s patřičnou grácií a bez jakýchkoli viditelných přešlapů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.