Celebrity

18. září 2022 14:15

redakce Prima Ženy

Fanoušek uctil Alžbětu II. dojemným vzkazem: Nenaučila jste nás, jak žít bez vás

Britové oplakávají skon královny Alžběty II., která v 96 letech zemřela na Balmoralu. Vzdát jí poctu chodí na místa spojená s ní a obdobím jejího panovnictví, kde pokládají květiny, ale také plyšové hračky nebo osobní vzkazy. Jeden z nich lid Velké Británie hluboce dojal a stal se hitem sociálních sítí, protože s jeho poselstvím se Britové ztotožňují.

Velká Británie prožívá od minulého čtvrtka období smutku. Lidé na pietní místa nosí dary a upomínkové předměty včetně osobních vzkazů ve fóliích, které v pochmurném počasí brání jejich promoknutí. Jeden z těchto vzkazů se stal hitem sociálních sítí poté, co ho Britové začali hojně sdílet a dostal se i do novinových plátků.

Jak vypadá loučení Britů s královnou Alžbětou II.?

Pro Brity byla Alžběta II. ztělesněním monarchie a její skon nesou těžce. Někteří truchlí v soukromí svých domovů, jiní jí chodí vzdát hold k vystavené rakvi a na pietní místa, ať už s květinami a vzkazy, nebo bez nich. V tomto případě může platit i pravidlo, že jeden dopis hovoří za všechny. Takový napsal Rick Petrachi, který ho také sdílel na Twitter.

„Bolí to, madam. Moc to bolí. Nejsme připravení se s vámi rozloučit. Naučila jste nás vše, ale nenaučila jste nás, jak žít bez vás. Naše srdce jsou roztříštěná na kousky. Svět bez vás je jednoduše nepředstavitelný,“ napsal Rick ve vzkazu, jenž kromě Britů dojal i uživatele Twitteru, kteří na něj narazili.

„Jste nenahraditelná. Ať jste kdekoliv, nepřestávejte nás vést a chránit tak, jako jste to dosud dělala celé roky,“ požádal oddaný fanoušek britských monarchů zesnulou královnu ve svém dopise, který napsal až poté, co si dokázal připustit, že zemřela.

Vzpomínka na prince Philipa

Po celou dobu jejího panovnictví byl královně Alžbětě II. skálopevnou oporou její manžel princ Philip, který v 99 letech zemřel v dubnu roku 2021. Na jeho pohřbu široká veřejnost viděla Její Veličenstvo poprvé se slzami v očích. Ani princ Philip tak v dojemném dopise nezůstal opomenut.

„Vzbuďte nás a řekněte nám, že jde jen o další zlý sen, protože naše bolest je nesnesitelná. Koneckonců jste pro nás byla silou a jistotou –⁠ jako Philip pro vás,“ dodal v srdceryvně otevřeném vzkazu Brit, který se nebál dát najevo, co pro něj panovnice znamenala.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Twitter Alžběta II. květiny královna Alžběta II. dopis sociální síť Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.