Celebrity

11. září 2022 05:30

Gabriela Kolinová

Rozhádaní bratři William a Harry opět pospolu. Hold královně vzdala Kate i Meghan

Alžběta II. a moderní technologie

Princové William a Harry překvapili truchlící Británii. Společně s manželkami Kate a Meghan se objevili před hradem Windsor, aby vzdali hold zesnulé královně Alžbětě II., své milované babičce. Pozdravili se s lidmi, kteří taktéž přišli uctít památku britské panovnice, prohlédli si květiny, dary a osobní vzkazy.

Vztah mezi bratry je komplikovaný od doby, kdy se Meghan Markle a princ Harry oddělili od královské rodiny. Naposledy se spolu William a Harry ukázali na veřejnosti loni v dubnu na pohřbu dědečka, prince Philipa.

William byl dokonce podle zdroje deníku Daily Mail pevně rozhodnutý, že se svým mladším bratrem nepromluví, dokud nevydá avizovanou knihu o královské rodině a jejich útrapách uvnitř ní. Bál se, aby mu případně neposkytl další materiál.

Okolnosti se ale zřejmě změnily a možná je smrt jejich babičky svede opět dohromady. Byl to právě nápad Williama a Kate navštívit společně hrad Windsor a poděkovat lidem za projevenou účast. Podle informací jejich mluvčího měli pozvat Harryho a Meghan, aby se s nimi zúčastnili společného vystoupení.

William je dle svých vlastních slov hluboce zarmoucen smrtí královny. „Bude trvat nějakou dobu, než dokážu přijmout fakt, že královna už skutečně není mezi námi, ale zármutek je důkazem citů, které jsme všichni k Alžbětě II. chovali,“ uvedl v prohlášení její vnuk a následník trůnu princ William, který nosí nově titul princ z Walesu. Zároveň slíbil, že památku své babičky uctí tak, že nového krále Karla III. podpoří, jak jen bude moci.

Rakev s královnou Alžbětou II. v sobotu opustila skotský zámek Balmoral, kde panovnice ve čtvrtek zemřela. V pohřebním voze pojede s několika předem naplánovanými zastávkami do Edinburghu, kde večer spočine v Trůním sále paláce Hollyroodhouse, který je oficiálním skotským sídlem britského panovníka.

Poté bude rakev ve smutečním průvodu převezena do edinburské katedrály svatého Jiljí, kde se jí bude moci poklonit veřejnost. Státní pohřeb se uskuteční v Londýně 19. září, předtím bude rakev čtyři dny vystavena v budově parlamentu.

Sdílejte článek
Štítky hrad Velká Británie pohřeb Alžběta II. Wales princ Harry Meghan Markle Daily Mail William, princ z Walesu Princ Harry a Meghan Markle Catherine, princezna z Walesu Princ Philip, vévoda z Edinburghu Hrad Windsor

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.