Celebrity

9. září 2022 10:51

Josef Šťastna

William nechtěl s Harrym vůbec mluvit. Spojila rozkmotřené bratry smrt královny?

Princ Harry (37) nestihl přijet do Balmoralu včas, aby se rozloučil se svou babičkou, zesnulou královnou Alžbětou II. Poslední dny trávil v Anglii, kde měl s manželkou Meghan (41) navštívit charitativní akci. S rodinou se neplánoval sejít, dokud se ve čtvrtek nedozvěděl o vážném stavu královny. Komunikace mezi ním a princem Williamem (40) ochladla a vévoda z Cambridge se měl zařeknout, že s ním nepromluví. Okolnosti se ale zřejmě změnily.

Princ Harry a jeho manželka se od královské rodiny oddělili a následně začali při různých příležitostech hovořit o tom, proč se odstěhovali do Ameriky a kontakty silně omezili. Meghan Markle například tvrdila, že čelila rasismu nebo že musela plnit královské povinnosti i ve chvíli, kdy podle ní v pokojíku jejich syna Archieho došlo k požáru.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu nyní plánují vydat obsáhlou knihu o královské rodině a o tom, jakými útrapami si uvnitř ní prošli. Podle zdroje z paláce, který promluvil pro deník Daily Mail, byl proto princ William pevně rozhodnutý, že se svým mladším bratrem nepromluví, dokud knihu nevydá, aby mu případně neposkytl další materiál. Okolnosti se ale zřejmě změnily.

Den smrti královny

Jakmile lékaři projevili obavy o královnino zdraví, blízká rodina se vydala na cestu do Balmoralu. U Alžběty II. až do poslední chvíle byl její nejstarší syn, nyní již král Karel III., společně se svou sestrou princeznou Anne. Zatímco princ William se svými strýci přijížděl na zámek, svět se teprve dozvídal, že princ Harry přijede sám.

Mluvčí Meghan Markle a Harryho původně informoval, že do Balmoralu se vydají manželé společně. Plány se nakonec změnily a Harry do letadla nasedl sám. Let trval hodinu a 11 minut, na jeho konci se nicméně princ dozvěděl, že rozloučit se s babičkou už nestihne.

Proč se plány změnily a Meghan se nakonec rozhodla za umírající královnou nepřijet, přiblížil královský zpravodaj stanice BBC. „Abych byl zcela upřímný, tak musela tušit, že by se nedočkala zrovna vřelého přivítání,“ řekl Nicholas Witchell.

Odcizení bratři

Když se Meghan Markle a princ Harry oddělili od královské rodiny a vzdali se královských povinností, začali mluvit o interních záležitostech, o kterých se neměl nikdo dozvědět. Mladší bratr nynějšího následníka trůnu tvrdil, že byl chycen v toxickém systému a je mu líto otce a bratra, kteří nemají možnost se z něj dostat.

Že se bratři odcizili potvrdil nakonec i sám Harry v dokumentu Harry & Meghan: An African Journey. „Jsme bratři a vždy jimi i budeme. Jsme teď oba na jiné životní cestě, ale já tu pro něj vždy budu stejně jako on pro mě. Nevídáme se, protože máme oba hodně práce, ale mám ho moc rád,“ řekl.

Princ William se podle zdroje z paláce bojí se svým bratrem mluvit o jiných než pracovních záležitostech. Princ Harry s manželkou se chystají vydat knihu o královské rodině a princ William nechce říct nic, co by teoreticky mohli použít. Oba ale budou součástí plánování pohřbu a jako vnuci zesnulé královny budou v jistém smyslu povinni spolu v následujících dnech nějaký čas strávit.

Ačkoliv Meghan Markle nedorazila na Balmoral, podle mluvčího královského páru se v následujících dnech ke svému manželovi pravděpodobně připojí. Jejich děti Archie a Lilibet mezitím nejspíš zůstanou doma v Americe.

Sdílejte článek
Štítky Amerika Anglie kniha Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královna Alžběta II. Cambridge královská rodina William, princ z Walesu Archie Mountbatten-Windsor

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.