Nejen duha, ale i mrak připomínající královnu Alžbětu. Znamení, říkají Britové

Alžběta II. a moderní technologie

Británie a spolu s ní celý svět truchlí nad odchodem milované královny Alžběty II., která zemřela ve čtvrtek ve věku 96 let. Na nebi se pouze hodinu po její smrti objevil mrak, který zdánlivě připomínal slavnou panovnici.

Stále častěji se na internetu objevují příběhy, kde lidé poukazují na nějakou symboliku či znamení. Například Britka  Leanne Bethell na sociálních sítích sdílela fotografii mraku, který připomíná královninu hlavu. Vypadá to, jako kdyby shora shlížela na město. Mrak se navíc na obloze objevil jen hodinu poté, co Buckinghamský palác oznámil smrt královny.

Leanne Bethell, která žije v Telfordu, jenž leží severozápadně od Londýna, na svém facebookovém profilu sdílela onen obrázek zvláštního mraku připomínající královnu Alžbětu v jejím charakteristickém klobouku. „Řídila jsem domů a Lacey začala křičet: O můj bože! Zpanikařila jsem. A pak ukázala na tenhle obrázek na nebi,“ napsala k fotce Bethell, která zvláštní úkaz na obloze spatřila společně s malou dcerou.

Driving home and Lacey starts shouting OMG! I panicked… 🤦🏽‍♀️ Then she pointed this image out in the clouds. The Queen 👑 #thequeen #restinpeace #ourqueen #queenelizabeth #2022

Posted by Leanne Bethell on Thursday, September 8, 2022

Nešlo o první dojemný úkaz na obloze

Lidé na internetu obrázek okamžitě začali komentovat a sdílet. Názory na symboliku a význam se samozřejmě lišily. „Uvidíš to, jen když to budeš hledat. Možná je to znamení nebo možná jen nějaké hledáme. Kdo ví,“ napsal jeden uživatel. „Vím jen to, že tahle dáma nám zasvětila celý svůj život. S tou největší úctou, odpočívejte v pokoji, královno Alžběto II.,“ okomentoval fotografii další.

Ve čtvrtek odpoledne se navíc objevila také dvojitá duha nad Buckinghamským palácem a další pak na hradě Windsor. Mnoho lidí věří, že tímto způsobem královna poslala znamení shora, že „nás skutečně opustila“. „Ta duha nad hradem Windsor mě rozplakala. Duhová královna nám poslala znamení,“ napsala uživatelka na Twitteru.

Alžběta II. zemřela 8. září obklopená těmi nejbližšími. „Královna dnes odpoledne pokojně zemřela v Balmoralu,“ vydal v prohlášení mluvčí Buckinghamského paláce. V následujících dnech bude rakev s královnou převezena vlakem do Londýna. Tam bude po dobu čtyř dnů umístěna ve Westminster Hall v budově parlamentu, kde své panovnici budou lidé moci vzdát hold. Očekává se, že státní pohřeb se bude konat ve Westminsterském opatství v centru Londýna v neděli 18. září, neb pondělí 19. září.

Sdílejte článek
Štítky Londýn Velká Británie britská královská rodina duha Alžběta II. královna Alžběta II. královna obrázek Buckinghamský palác Internet oblak Hrad Windsor pohřeb panovnice

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.