Celebrity

13. září 2022 11:45

redakce Prima Ženy

Truchlící nevěřili svým očím. Rakev s královnou osvítil jediný sluneční paprsek

Britové oplakávají skon královny Alžběty II., která v 96 letech zemřela na Balmoralu. Její smrt už od oznámení doprovázejí zvláštní úkazy, které lid Velké Británie vnímá jako znamení. Nad Buckinghamským palácem se v den úmrtí panovnice objevila dvojitá duha a na nebi se utvořil mrak připomínající její siluetu. Naposledy se v pondělí rozestoupily mraky, aby jediný silný sluneční paprsek ozářil přímo královninu rakev při cestě do katedrály sv. Jiljí.

Velká Británie prožívá od čtvrtka období smutku. Rakev královny Alžběty II. se v neděli přesunula z Balmoralu do 280 kilometrů vzdáleného Edinburghu, kde byla v pondělí přesunuta do katedrály sv. Jiljí. Tam se jí mohou lidé přijít poklonit, než bude rakev v úterý večer s nejvyššími poctami letecky přepravena do Londýna.

Smrt královny Alžběty II. Duha a mrak jako znamení

Britové v posledních dnech pozorují zvláštní úkazy, které někteří z nich považují za znamení od zesnulé královny. Jen krátce poté, co Buckinghamský palác oznámil její úmrtí, se nad ním objevila dvojitá duha. Někteří z nich ji vnímali jako symboliku toho, že Alžběta II. pokojně přešla přes duhový most.

Hodinu po smrti královny pak Leanne Bethell, která žije v Telfordu severozápadně od Londýna, zaznamenala mrak, který se až nápadně podobal siluetě Alžběty II. To někteří Britové vnímali tak, že jejich nejdéle vládnoucí panovnice, která před svou smrtí stihla oslavit 70. výročí na trůnu, na ně už dohlíží z nebe.

Jediný sluneční paprsek

V pondělí byla rakev s královnou Alžbětou II. převezena do katedrály sv. Jiljí. Na této cestě ji doprovázel král Karel III. a další tři děti. Počasí toho dne bylo pochmurné a o to překvapivější bylo, že došlo k dalšímu úkazu, jenž dojal především ty, kteří se přišli zesnulé panovnici poklonit.

Jak informoval deník Daily Mail, přímo nad vozem s královninou rakví se mraky na moment rozestoupily, aby propustily silný sluneční paprsek. Někteří Britové mají nyní dojem, že Alžběta II. s nimi prostřednictvím těchto úkazů komunikuje.

Sdílejte článek
Štítky Londýn Velká Británie smrt duha rakev Alžběta II. královna Alžběta II. Edinburgh Buckinghamský palác silueta Karel III. oblak sluneční světlo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.