Celebrity

13. září 2022 06:00

redakce Prima Ženy

Harry zvažuje přílet dětí na pohřeb. Rozloučí se Archie a Lilibet s prababičkou?

Než královna Alžběta II. zemřela, pravnoučat Archieho (3) a Lilibet Diany (1) si moc neužila. Princ Harry (37) a Meghan Markle (41) se odstěhovali do USA a se zesnulou panovnicí Velké Británie se nestýkali stejně tak jako s ostatními členy královské rodiny. Nyní zvažují, že své děti přivedou alespoň na poslední rozloučení.

Zatímco děti prince Williama (40) a princezny Catherine (40) svou prababičku pravidelně vídaly odmalička a měly možnost si s ní vybudovat vztah, děti prince Harryho a Meghan Markle by ji pravděpodobně ani nepoznaly. Archie strávil většinu svého života ve Spojených státech amerických a Lilibet se ve Velké Británii jen mihla na návštěvě. Teď se možná poprvé objeví na oficiální události.

Nové tituly pro Archieho a Lilibet

Když se Archie a Lilibet narodili, nebyl pro ně používaný žádný královský titul. Po smrti královny Alžběty II. mají ale jako její pravnoučata nárok ho získat a stali se tak z nich oficiálně princ a princezna ze Sussexu. Oba přitom žijí s rodiči v USA a ve Velké Británii strávili naprosté minimum času.

Z titulů pro malého prince a princeznu nevyplývají žádné výhody kromě toho, že se jimi mohou honosit. Zda o to vůbec budou mít zájem, se pravděpodobně ukáže, až vyrostou. Dá se jen spekulovat o tom, zda budou mít vůbec zájem trávit čas v zemi, která je vlastí jejich otce.

Poslední sbohem

Princ Harry a Meghan Markle prozatím prostřednictvím mluvčího potvrdili, že ve Velké Británii zůstanou po celou dobu státního smutku. Ten skončí týden po královnině pohřbu, který se bude konat 19. září. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu budou přítomni po celou dobu oficiálního smutku,“ řekl mluvčí deníku Express.

Podle deníku Daily Mail manželé v tuto chvíli uvažují nad tím, že do Velké Británie nechají přepravit i své děti, aby mohly být přítomny u posledního rozloučení se svou prababičkou. Spolu s nimi by přiletěla Meghanina matka Doria Ragland (66), která by Archieho a Lilibet hlídala ve chvílích, kdy by jejich rodiče plnili povinnosti související s jejich pobytem. K této otázce se jejich mluvčí ale prozatím nevyjádřil.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie pohřeb Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královna Alžběta II. USA Sussex William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Archie Mountbatten-Windsor Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.