Dojemná řeč pilota: Pasažérům letu do Londýna řekl o smrti královny. Letušky plakaly

Celý svět zarmoutila zpráva o skonu královny Alžběty II. Většina lidí se smutnou informaci dozvěděla z médií, kterým ji poskytl Buckinghamský palác. Pasažéři letu z New Yorku do Londýna se ji ovšem dozvěděli 40 minut před přistáním od pilota. Ten jim nešťastnou zprávu oznámil velmi zarmouceným hlasem. Jeho dojemná slova rozplakala i letušky.

S obdivuhodnou citlivostí k úmrtí královny Alžběty II. přistoupil pilot čtvrtečního letu z New Yorku do Londýna. V něm se někteří pasažéři vraceli ze Spojených států do vlasti zrovna ve chvíli, kdy už Velká Británie několik minut truchlila nad ztrátou své nejdéle vládnoucí panovnice. Pilot učinil rozhodnutí, že smutné zprávy sdělí na palubu sám.

Smutný hlas ve vysílačce

Prostřednictvím vysílačky pilot promluvil k pasažérům, aby jim citlivě oznámil, že přilétají do jiné Velké Británie, než jakou doposud znali. Hlášení na video zachytila a později také zveřejnila Laerke Christensen, novinářka pro Storyful.

„Královna dnes zemřela obklopena svou rodinou. Více informací v tuto chvíli nemáme. Říkal jsem si ale, že bych vám alespoň tohle měl před příletem říct, protože vím, že mnohé z vás to zarmoutí,“ řekl pilot, z jehož tónu bylo patrné, že pro něj není jednoduché takovou zprávu oznamovat.

Pasažéři se mohli připravit na smutek, který byl po příletu do Londýna všudypřítomný. „Budete mít čas informaci vstřebat. V tuto chvíli nám do přistání zbývá 40 minut. Mezitím budeme v myšlenkách všichni s rodinou královny,“ dodal pilot.

Zarmoucené letušky

Na videu není dojemná jen řeč pilota, který náročnou situaci zvládl se ctí, ale také pohled na letušky. Ty neudržely slzy a jemně si mnuly oči a sušily si je kapesníčky. Šokovaní pasažéři zatím teprve vstřebávali informaci, že přiletí do Velké Británie bez královny.

Sdílejte článek
Štítky Londýn Velká Británie smrt New York Alžběta II. královna Alžběta II. USA Buckinghamský palác palubní průvodčí

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.