Celebrity

19. září 2022 05:30

Josef Šťastna

Běžný den krále Karla III.: bohaté snídaně, žádný oběd a spánek až o půlnoci

Po skonu královny Alžběty II. se stal panovníkem Velké Británie král Karel III. (73), do té doby známý jako princ Charles. Ještě za života matky povinnostem souvisejícím se svým titulem věnoval maximum času a jinak tomu nebude ani nyní. Jeho běžný den začíná brzy ráno a obvykle nekončí dříve než o půlnoci.

Ve Velké Británii začíná nová éra. Po více než 70 letech má Spojené království krále, nikoliv královnu. Po smrti Alžběty II. nastoupil na trůn její nejstarší syn král Karel III., jenž prohlásil, že stejně jako jeho matka oddá svůj život službě národu. Jeho povinnosti se nyní budou lišit od těch, které vykonával dosud. Režim ale bude mít stále stejně přísný, ne-li více.

Bohaté snídaně, žádný oběd

Julian Payne, bývalý pobočník krále, pro britský deník Mirror promluvil o tom, jak vypadá běžný den Karla III. Vyvrátil přitom dlouhodobou fámu, že v paláci mají monarchové každé ráno na výběr z řady vajec. „Za celé ty roky jsem tam neviděl jediné vařené vejce,“ řekl.

„Král nejí obědy, takže jako první jsem se naučil, že před nabitým pracovním dnem musí mít vydatnou snídani a že s sebou musím mít proteinové tyčinky. Den začínal velkými miskami sezonního ovoce s různými druhy semínek za poslechu zpráv v rádiu nebo čtení novin,“ přiblížil Julian Payne rána po boku krále.

Krátké pauzy

Personál okolo Karla III. není velký a skládá se hlavně z lidí, kteří pro královskou rodinu pracují už dlouho a dobře vědí, co přesně je jejich úkolem. Jedním z nich je i perfektní plánování. Nový vládce Velké Británie má na každý půlrok nový diář, jenž je zaplněný až do posledního dne.

Ať už byla práce krále jakákoliv, měl pravidlo, že si vždy udělá malou přestávku v jednu hodinu odpoledne. Ta ovšem nepatřila času na jídlo. „Chodil ven na krátké procházky. Nikdy nesnášel pocit, že je moc dlouho zavřený uvnitř, alespoň jeho okna proto bývala většinu času dokořán,“ prozradil bývalý pobočník pravidlo Karla III.

Až v pět hodin odpoledne se král dostává k větší pauze, během které většinou se svou manželkou usedá k čaji, sendvičům a kousku ovocného dortu. Pokud něco ze skromné hostiny zbyde, personál jídlo uklidí do krabiček a naservíruje ho ve stejnou dobu druhý den.

Po pauze na čaj o páté se Karel III. uchyluje do své pracovny k vyřízení potřebných dokumentů, kterých přesto neubývá. Večeře je podávána striktně v půl deváté, načež se Karel III. znovu vrací k práci, u níž častokrát sedí i déle než do půlnoci. Pak teprve ulehá ke spánku.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.