Celebrity

6. května 2023 07:00

Eliška Reiglová

Přezdívky v britské královské rodině. Nejroztomilejší měla královna, nejdivnější William

Britská královská rodina působí mnohdy velmi nepřístupně. Její členové dávají emoce najevo jen sporadicky, výjimkou je snad jedině princ Harry, který odhaluje tajemství svých příbuzných prostřednictvím televize i knih. Za zavřenými dveřmi ale nejsou členové této rodiny ani zdaleka tak formální jako na veřejnosti. Mají pro sebe i docela roztomilé přezdívky.

Britští aristokraté jsou lidé, kteří působí odměřeně a nedávají příliš najevo své emoce. To ostatně bylo evidentní i během pohřbu královny Alžběty II., který byl spíše oficiální událostí než příležitostí k oplakání zesnulé maminky, babičky a milované panovnice. Smutek a slzy si její příbuzní nechali do soukromí.

Jakmile se za britskou královskou rodinou zavřou dveře, najednou pookřeje a chová se v mnoha ohledech jako rodina naprosto běžná. Portál PureWow zveřejnil přezdívky, jakými se navzájem členové častují, a některé z nich jsou běžné, jiné pro změnu velmi originální a roztomilé.

Sledujte, co se děje ve Velké Británii:

Královna kapustička

Z celé královské rodiny měla nejvíc přezdívek právě zesnulá panovnice. Tou nejroztomilejší byla kapustička, jak jí říkal její manžel princ Philip. Ten ji pak mnohdy, stejně jako její otec, oslovoval i jako Lilibet, což je přízvisko odvozené z jejího jména Elizabeth.

Princ George pak pro královnu vymyslel přezdívku, která se následně ujala mezi jejími pravnoučaty. Říkal jí Gan-Gan, což je odvozené od slova grandma neboli babička. Princ William jí pak říkal Gary, protože jako malý měl problém vyslovit grandma a zkrátka si ho zjednodušil. K této přezdívce se královna sama hrdě hlásila.

Seriálová inspirace

Král Karel III. a jeho choť Camilla platívali za kontroverzní pár, už jen proto, že po boku nynějšího panovníka Velké Británie lid nechtěl vidět někoho jiného než princeznu Dianu, kterou všichni milovali. Na veřejnosti se proto oba chovají velmi střídmě a city si příliš nevyjadřují, doma to je ale něco jiného.

Přezdívky manželů zřejmě pochopí jen málokdo, kdo nepochází z Velké Británie či nemá velkou zálibu ve starých rozhlasových pořadech. Navzájem si totiž říkají Fred a Gladys, což jsou jména postav z rozhlasového komediálního pořadu The Goon Show, který byl vysílán v letech 1951-1960.

Přezdívka od maminky

Princ William, jehož Britové často zmiňují pouze jako Willa, má jednu ze svých přezdívek už od dětství. Jeho maminka, princezna Diana, mu po cestě do Austrálie začala říkat vombat. Toto roztomilé zvíře je jedním z australských symbolů a sám princ dodnes neví, proč ho po něm matka začala nazývat.

Princezna Catherine svého manžela oslovuje jako zlato, to ale není mezi zamilovanými páry nic výjimečného. Ji samotnou pak členové královské rodiny oslovují jako Cath, což je jen zkrácená forma jejího jména.

Pravděpodobně nejdrsnější přezdívku dostala Meghan Markle, a to od samotného Karla III., který jí zřejmě už tak naznačoval, že ji příliš v lásce nemá. Říkal jí wolfram, což je těžký a mimořádně obtížně tavitelný kov. Dokonale tak vystihl, že vévodkyně není příliš tvárná, a to ještě předtím, než se společně s jeho synem odstěhovala do Ameriky a opustila povinnosti.

Připomeňte si život krále Karla III.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Princezna Diana Alžběta II. princ Harry Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.