Celebrity

6. května 2023 10:26

Eliška Reiglová

První den manželů Pavlových v Londýně: Z Buckinghamského paláce do hospody

Pavel si v Londýně s krajany zahrál fotbálek

Prezident Petr Pavel (61) a jeho choť, první dáma Eva Pavlová (58), už ve čtvrtek odcestovali do Londýna, aby se zúčastnili sobotní korunovace krále Karla III. (74). Manželé využili běžné linky a hned v pátek je čekala slavnostní recepce v Buckinghamském paláci. Během dne se věnovali ale i řadě jiných aktivit.

„Linku do Londýna jsme s Evou stihli. Tím je tedy cesta na korunovaci Karla III. úspěšně zahájena,“ napsal Petr Pavel ve čtvrtek na sociální sítě k fotografii, na níž společně s manželkou a mluvčí Markétou Řehákovou sedí v letadle mířícím do Velké Británie. Hned den nato ho čekaly příjemné povinnosti spojené s cestou na korunovaci.

Na pátek si prezident naplánoval mimo jiné také návštěvu The Royal College of Defence Studies, vysoké školy, kterou sám navštěvoval. S jejími členy, vedením i s několika bývalými spolužáky se podělil o svůj pohled na světové dění, jakožto jeden ze dvou absolventů, kteří se stali prezidenty.

Čtěte také: Turisté lační po korunovačních suvenýrech. K dostání jsou i „klobásové prsty“ Karla III.

„Na korunovaci se těším, jsem rád, že u toho mohu být. K Velké Británii mám možná trochu sentimentální vztah, protože jsem tady strávil dost velkou část svého života,“ řekl Pavel pro CNN Prima NEWS, čímž narážel právě i na dobu, kterou v zemi strávil studiem.

Nezdokumentovaná návštěva

Po návštěvě vysoké školy, která je významným milníkem v minulosti Petra Pavla, následoval program v sídle vojenské rozvědky československé exilové vlády. Na tuto návštěvu se s prezidentem pochopitelně fotografové nevydali, proběhla za zavřenými dveřmi.

Jen o něco později čekala prezidenta recepce na českém velvyslanectví, kde měl možnost se setkat s potomky československých vojáků, kteří během druhé světové války bojovali na britské straně. Jednalo se o účastníky projektu Děti hrdinů.

Velké přípravy jsou u konce. A teď za králem!

Posted by Petr Pavel on Saturday, May 6, 2023

Buckinghamský palác a fotbálek

Ve večerních hodinách se prezident Petr Pavel s Evou Pavlovou vydali do Buckinghamského paláce na slavnostní recepci, které se zúčastnila celá řada významných hostů. První dáma pro tuto událost zvolila decentní kostýmek v bleděmodré barvě, manžel k ní ladil v tmavomodrém saku s bílou košilí.

Večer téhož dne navštívil i restauraci Bohemia House – jedinou československou hospodu v Londýně. Podle reportérky CNN Prima NEWS se český prezident v podniku dobře bavil. Pavel si se svými krajany zahrál stolní fotbal.

Sledujte aktuální dění ve Velké Británii:

Sdílejte článek
Štítky Londýn Velká Británie hospoda Petr Pavel Buckinghamský palác První dáma Eva Pavlová Markéta Řeháková korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.