Celebrity

3. února 2023 12:40

Marie Makovská

Bude prezident rebel? Mluvčí Řeháková o sociálních sítích, motorce i roli první kočky

Mluvčí Petra Pavla o tom, jaké změny nás čekají na Hradě

Mluvčí prezidenta Petra Pavla Markéta Řeháková prozradila, že hradní komunikaci čekají velké změny a chce jít s dobou. Jak bude nový prezident a jeho tým pracovat se sociálními sítěmi a proč chce navazovat kontakty s influencery? A budeme stále vídat kočku Micku?

Markéta Řeháková nedávno sklidila ne úplně příjemná hodnocení ze strany mnoha diváků, kteří sledovali její projev na tiskové konferenci při zvolení nového prezidenta. Projevila velkou radost a emoce, které by podle některých lidí měly na její pozici zůstat raději „pod pokličkou“. Od té doby se k tomu Řeháková několikrát vyjádřila a slíbila, že do budoucna svůj projev patřičně přizpůsobí. Nyní pro pořad Nový den na CNN Prima NEWS dodala, že celá situace byla nestandardní a velmi emotivní, a tou dobou tam ještě nestála jako tisková mluvčí prezidenta, ale jako členka jeho vítězného týmu.

Petr Pavel se Řehákové už dříve v nedělní Partii Terezie Tománkové zastal: „Vyjadřovala emoce, ale rozhodně ne špatné. V ten moment byly pochopitelné. Pro mě to nebylo nic, co by překročilo hranice. Nevidím důvod vidět to kriticky, svým způsobem to k tomu patřilo.“

Sociální sítě

Že se způsob hradní komunikace od základu změní, dokazuje i fakt, že by Markéta Řeháková i nadále ráda udržela kontakt s influencery, aby jednoduše komunikovali, co říká prezident. „My jsme si komunikaci s youtubery, gamery a influencery vyzkoušeli už v průběhu kampaně a máme s tím opravdu ty nejlepší zkušenosti, protože je to způsob, jak přiblížit politiku mladým lidem, pro které třeba na první pohled nemusí být zajímavá,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS.

Jako velký komunikační kanál by nyní mohla Řeháková navíc využít legendární účet Jiřího Ovčáčka na Twitteru. Tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zemana jí ho údajně nabídl. „Ano to je pravda,“ potvrdila Řeháková. „Odpověděla jsem žertem, protože už v průběhu kampaně si ze mě bývalí kolegové dělali legraci, že pokud by došlo k tomu, že ve volbách zvítězíme, tak bych měla pana Ovčáčka požádat o přístupové údaje k tomuto účtu, abych se mohla omluvit všem, které ten účet kdy urazil,“ dodala s úsměvem.

Zda účet využije, nebo ne, není jisté, ale upřednostnila by, kdyby mohl pan prezident i nadále komunikovat prostřednictvím svých účtů na sociálních sítích, jako tomu bylo při kampani.

Prezident na sítích a role první kočky

Je taková forma spolupráce s influencery a autentická komunikace na sítích pro post prezidenta vhodná? „Množství lifestylového obsahu určitě poklesne, zaplní ho spíše pracovní obsah a oficiální stanoviska pana prezidenta, ale zároveň bychom chtěli udržet jeho lidskou tvář a ten způsob komunikace, který ho přibližuje lidem,“ vysvětlila Řeháková.

„Někde se mě ptali, jestli Micka zmizí, já si myslím, že můžeme říct, že Micka nezmizí,“ dodala s úsměvem na účet kočky manželů Pavlových, která se stala v posledních dnech hitem sociálních sítí. Na otázku, zda bude mít tedy Micka i své místo na Hradě však jen s nadsázkou podotkla, že „Micka se teď velmi zodpovědně připravuje na roli první kočky“.

Jak bydlel prezident Tomáš Garrigue Masaryk:

Stěhování na Hrad

Není žádnou novinkou, že Petr Pavel na Hradě bydlet nechce. Manželé Pavlovi by dále chtěli žít ve svém domku pod Řípem. Zároveň se nový prezident nechce vzdát ani milované jízdy na motorce a tomu se bude muset případně přizpůsobit i jeho nová ochranka. „Já si nejsem úplně jistá, jestli náhodou právě schopnost jízdy na motorce nebude kritériem výběru ochranky. To teď říkám samozřejmě s nadsázkou,“ uvedla Markéta Řeháková.

Sociální sítě Evy Pavlové

Eva Pavlová už dříve pro CNN Prima NEWS uvedla, že si pozornost veřejnosti příliš neužívá a ani sociální sítě dříve nepovažovala za nikterak důležité. Bude tedy jejich prostřednictvím vůbec komunikovat? „V tomto případě bude záležet samozřejmě na preferenci Evy Pavlové a na tom, jak by si ona sama svou komunikaci směrem k veřejnosti představovala. A pokud bude mít zájem, a já si myslím, že bude, tak dostane někoho k ruce, aby jí s tím pomáhal,“ vysvětlila Markéta Řeháková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.