Eva Pavlová o rakovině: Trvalo, než jsem se dala psychicky i fyzicky dohromady

Eva Pavlová pro Showtime

Manželka nově zvoleného prezidenta České republiky má za sebou těžké životní období. Eva Pavlová promluvila o boji se zákeřnou rakovinou štítné žlázy, kterou se jí ale naštěstí podařilo překonat. Jak zpětně vzpomíná na dobu, kdy jí do zpěvu nebylo?

Eva Pavlová (58) se stala první dámou. Nedávno se však nechala slyšet, že by raději používala jiné oslovení. „Cítím to tak. Bylo by mi příjemnější, kdybych byla manželkou prezidenta. Mám pocit, že první dáma už tady byla a že ty další jsou jenom pokračování,“ prozradila pro CNN Prima NEWS.

O její osobu jakožto manželku nově zvoleného prezidenta Petra Pavla (61) je nyní velký zájem. Co vůbec víme o sympatické Evě Pavlové? V minulosti si prošla těžkými chvílemi. Jakožto matka samoživitelka zažila finanční tíseň. Zavzpomínala, že občas mívala jen na pár koleček šunky.

Strašák jménem rakovina

Kromě toho v minulosti zažila i boj se zákeřnou nemocí. Pavlová má za sebou boj s rakovinou štítné žlázy, naštěstí úspěšný. „Jsem pod kontrolou lékařů, zatím je vše v pořádku. Takovou situaci prožívá spousta lidí, procházejí si tímto onemocněním a musejí se s tím nějakým způsobem smířit. Pamatuji si, když jsem se ptala pana doktora, co bude dál. Řekl mi: ‚Buď se s tím srovnáte, nebo ne.‘ S touto myšlenkou prostě žijete dál,“ vzpomínala Pavlová v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. A právě léčbě onkologicky nemocných pacientů, matkám samoživitelkám a dalším skupinám potřebných by Pavlová chtěla věnovat svou pozornost.

Zhoubný nádor lékaři u Evy Pavlové objevili před dvěma lety, naštěstí však byl zapouzdřený. „Nemusela jsem na ozařování, ale chvíli trvalo, než jsem se psychicky i fyzicky dala dohromady,“ svěřila se Pavlová Blesku. Sílu nalezla Pavlová v obtížných časech i u svého muže. „Manžel mi byl v těch chvílích oporou, i díky němu jsem to zvládla. Nemyslím si, že ho to nějak změnilo. Důležité ale je, že tu pro mě byl,“ dodala na závěr manželka prezidenta, která ještě stále bere medikaci, ale podle svých slov se cítí mnohem lépe.

Přečtěte si také - Bydlení Petra Pavla: Na Hradě má k dispozici tři byty, nechce ale opustit skromný dům

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.