Celebrity

3. října 2023 09:30

Josef Šťastna

Měla k prezidentovi příliš ženský vztah? Řeháková říká, že vždy jednala profesionálně

Markéta Řeháková končí ve funkci

Markéta Řeháková (30) ukončila své působení na Hradě, veřejnost ji už nebude vídat jako mluvčí prezidenta Petra Pavla. Kolují spekulace, že k odchodu byla donucena. Po boku Petra Pavla prý toužila dál pracovat. Řeháková pro Prima Ženy uvedla, že se ve funkci učila každý den, ale je přesvědčená, že vždy postupovala profesionálně.

Markétu Řehákovou se redakci Prima Ženy podařilo telefonicky kontaktovat v úterý ráno. To už měla redakce k dispozici oficiální zprávu o tom, že na Hradě končí. „Co se týče odchodu z prezidentské kanceláře, tak jsem své vyjádření poskytla formou tiskové zprávy. Je to pravda, nic více k tomu říci nemohu,“ uvedla Řeháková s tím, že neví, co dále může a chce sdělit. Přesto svolila ke krátkému rozhovoru.

Kam povedou vaše další kroky, už víte? Nebo je to pro vás ještě vše hodně čerstvé?

Je to moc čerstvé, dlouhodobě mě zajímá oblast obrany a bezpečnosti, které jsem se věnovala i na studiích. Budu se poohlížet v této oblasti, ale zatím nemám další kroky úplně promyšlené.

Udělala byste s odstupem času ve své funkci něco jinak? Je nějaký krok či rozhodnutí, které byste ráda vrátila zpět?

Já se ve funkci mluvčí učila nové věci každý den. Samozřejmě, že když to člověk pak zpětně vyhodnocuje a přistupuje ke svým dřívějším rozhodnutím nebo krokům s nově nabytou zkušeností a s množstvím zpětné vazby, které se mu dostává, tak samozřejmě při pohledu do minulosti by potom rád spoustu věcí upravil. Ale myslím si, že je to přirozený proces učení, ten se nevyhýbal ani mně.

Kolují různé spekulace, proč jste z Hradu odešla nebo musela odejít. Mezi novináři se objevily také názory, že jste měla k prezidentovi takový až žensky fanouškovský vztah a méně jste byla tou úřednicí a profesionálkou. Chcete to komentovat?

Jediný důvod, proč odcházím, je popsaný v tiskové zprávě, kterou jsme vydali. Nic více za tím opravdu není. Já jsem přesvědčená, že jsem ke své práci přistupovala profesionálně a snažila jsem se odvádět vždy maximální možný výkon tak, aby to bylo ve prospěch prezidenta, ve prospěch prezidentské kanceláře. Mé vztahy s médii a všemi v okolí byly profesionální.

Kdo je Markéta Řeháková:

Markéta Řeháková se narodila 6. srpna 1993 v Brně. Vystudovala bakalářské obory mediální studia a žurnalistika a evropská studia na Masarykově univerzitě. Poté studovala obor globální spolupráce a bezpečnost na Birminghamské univerzitě ve Velké Británii. V letech 2017 až 2021 pracovala pro vydavatelství Economia. S Petrem Pavlem navázala spolupráci v roce 2022, kdy naskočila do jeho projektu Spolu silnější.

Sdílejte článek
Štítky Petr Pavel mluvčí Markéta Řeháková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.