Monika Babišová s Andrejem nebydlí už od léta. Politik zastavil i stavbu nové rezidence

Andrej Babiš se rozchází s manželkou Monikou

Podnikatel, šéf hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) oznámili, že se po 30 společných letech rozcházejí. I když to byla pro veřejnost velmi překvapivá informace, už nějaký čas se o jejich odluce šuškalo. Monika navíc přes půl roku obývá dům na nové adrese a s Andrejem společnou domácnost nesdílí. Rodinná situace zřejmě politika přivedla také k pozastavení stavby luxusní rezidence, jež měla být dokončena v roce 2025.

„Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují,“ napsal na Instagram Andrej Babiš, jenž má s Monikou dvě děti – dceru Vivien a syna Frederika.

Čtěte také: Bydlení si dokonale střeží. Čeká Andreje Babiše stěhování do luxusního komplexu?

Vilu v Průhonicích si oblíbili

Pár spolu prožil dlouhých 30 let, z toho sedm v manželském svazku. Přestože se jejich cesty nyní rozdělily, dle jejich slov rodinné vazby zůstanou i kvůli dvěma společným dětem pevné. Od dob, kdy Babiš vstoupil do politiky, dvojice obývala obří luxusní vilu v pražských Průhonicích.

Dvoupatrová cihlová vila je před zraky veřejnosti důmyslně skryta. Díky husté vegetaci na pozemek téměř není vidět a navíc ho střeží systém kamer. Přestože si Babiš dům za dobu, co v něm žije, vskutku oblíbil, před více než rokem přišel web web Neovlivní.cz s informací, že by se měl podnikatel v roce 2025 přestěhovat do milionářské vilové čtvrti, která v Průhonicích vzniká.

Monika bydlí už od léta na jiné adrese

Nyní však stejnojmenný web informoval o tom, že stavba rezidence se pozastavila a delší dobu se na místě nic neděje. Možné vysvětlení by mohla nabízet aktuální Babišova rodinná situace. Obě jeho mladší děti, Frederik a Vivien, už jsou totiž dospělé. Syn studuje v zahraničí a dcera studia mimo Česko ukončila a začala pracovat pro otcův holding.

Přečtěte si: Skromný dům a v něm muž, který se sousedy rád zajde na pivo. Takhle bydlí Petr Pavel

Manželka Monika se5 na původní adrese, kde rodina roky společně žila, už nějakou dobu neobjevuje. Místo toho ji místní obyvatelé už přes půl roku vídají jinde. Konkrétně v jednom z domů ve vilové čtvrti, kde má stát i původně plánované miliardové sídlo.

Podívejte se, co si o Babišově rozvodu myslí politický komentátor Petros Michopulos:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.