Muzikanti v Prostřeno! ochutnají žebra z 3D tiskárny. Partu v pondělí stmelí alkohol

Alkohol - Prostřeno! S29 (21)

Prostřeno! bude tentokrát s muzikanty. Houslistka, zpěváci, zpěvačky, co hrdlo, to parádní hlas. Bude to mezi nimi jiskřit, nebo budou všichni příjemně naladěni? Jak se jejich umělecké duše promítnou do přípravy pokrmů?

Od pondělí 11. března se mohou diváci těšit na svoji oblíbenou kuchařskou soutěž se speciálními hosty. U stolu se sejdou umělci a muzikanti, kteří vynikají ve svém oboru a rádi půjdou s kůží na trh i co se týká jejich kuchařských schopností. Emoce budou hýbat vším. Co se povede a co nikoliv? Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíc o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava pochoutky z fesťáku a jeho zakomponování do menu tak, aby jej nikdo nepoznal? Kdo na závěr týdne odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy! Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte.

Pondělí: Markéta Vyleťal Muzikářová (48) se věnuje klasické hudbě

Má tři děti – syna Nicolase (10 let), dceru Victorii (6 let) a syna Maxe (1 rok). Manžel Petr je projektový manažer. V její hostitelský den všechny tři děti zůstanou doma, což není zrovna jednoduchá situace. Markéta se děti snaží zabavit tím, že je zaúkoluje v kuchyni. Nakonec do průběhu večera hodně zasáhnou. Markéta vysvětluje, že se musí především hlídat, aby někdo z pomocníků něco nesnědl. Nejstarší Nicolas bude ochutnávat chilli papričku tak usilovně, že Markéta o jednoho pomocníka přijde. Markéta bude alkoholem tmelit kolektiv a bude se umělecky otevírat víno. Desetiletý pomocník bude hostům dokonce nalévat pití. Markéta připraví italské caprese, dýňovou polévku Hokkaidó, pečené kuřecí stehno v parmazánové strouhance, šťouchané brambory a křehký salátek a banánové mascarpone s lesním ovocem. Všechny nakonec vyděsí zábava, když bude docela náročný hudební kvíz. I s ukázkami od Markéty, které zahraje na housle.

Úterý: Jakub Moulis (25) do Prostřeno! původně nechtěl

Přijal nabídku až po delším váhání. Vaří jen pro své blízké a bude pro něj premiéra vařit veřejně. Jakub hosty vezme do svého bytu, kde vybudoval i nahrávací studio, které je doslova raritou – uprostřed obýváku má zvukotěsnou místnost. Studio se stane součástí zábavy, když Jakub nechá všechny hosty zazpívat, aby potom zvuk „vyladil“. Nakonec ale nebude mít co dělat, protože všichni zpívají moc hezky. Jakub vaří moc rád a na svůj večer se náležitě připraví a natrénuje. Vsadí na krevety s chilli máslem, bagetkou a salátem, polévku z pečené zeleniny, zakysanou smetanu a slaninu, krůtí burger, bazalkové pesto a coleslaw a pěnu z bílé čokolády, omáčku z borůvek a mandlový korpus. Všichni si ze sebe navzájem utahují, je evidentní, že se u stolu sešla dobrá parta. A kdo měl kolik partnerů? I na takové téma nad plnými talíři dojde. Víc než jídlo se bude řešit Jakubův soukromý život a to, že nemá přítelkyni. Hosté to nechápou, a zejména dámy se snaží Kubu udat. Ten ale o dohazování moc nestojí.

Středa: Karolína Krézlová (36) se rozhodla případnou výhrou podpořit bratra

Pracuje jako zpěvačka a herečka. Ráda cestuje a poznává nová místa. Do pořadu byla oslovena dvakrát – poprvé se vylekala a podruhé se jí to rozleželo v hlavě a účast přijala jako výzvu, aby se naučila pořádně vařit. Karolína nemůže vařit doma, a tak hosty pozve do prostoru, kde probíhají cukrářské kurzy. Karolína slibuje gazpacho, salát z mandarinek a mandlí s italskou zálivkou, pomalu pečená BBQ žebra s bramborovou kaší a tekuté zlato. Hosté jsou překvapeni, když si přečtou, že Karolína chystá pečená žebra. Sama totiž maso moc nejí a předešlé večery se mu vyhýbala. Jenomže během večeře hosté zjistí, že nejsou žebra jako žebra a tahle jsou z 3D tiskárny. Karolína bude mít co dělat, neboť menu v cizí kuchyni jí nejde snadno připravit. Karolína na večeři pozve i kytaristu, který k jídlu zahraje, a jako zábava se bude vyrábět vaječňák. Podaří se jí vyhrát a zaujmout? Sledujte už ve středu!

Čtvrtek: Ondřej Bábor (33) miluje jídlo a moučníky

Vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění a Gymnázium T. G. Masaryka. Mezi jeho koníčky patří zpěv, motorka a také rád tráví čas se svou ženou. Ondra se teprve nedávno oženil, a tak o své svatbě a ženě moc rád vypráví. Ondrovi se tento týden lepila smůla na paty – ve středu se naboural, a proto musel měnit svoje plány a harmonogram. Ondrovo menu všechny pořádně nažhaví, když jim slibuje parádní gastronomický zážitek – avokádové guacamole s domácím pečivem, dýňový krém, kachní stehno s červeným zelím a domácím knedlíkem a ovocné košíčky. Všichni se těší hlavně na kachnu. Na tu se sbíhají sliny i Karolíně Krézlové, která jinak maso nejí. O zábavu se postará Ondrova manželka, která je profesí tatérka.

Pátek: Kateřina Mátlová (44) přijala účast v Prostřeno! jako další výzvu

S partnerem Michalem má dceru Karolínku (2,5 roku) a doma jim dělá společnost argentinská doga Etro. Její život je velmi pestrý, jednou nohou je ve světě a druhou doma. I Kate se od rána lepila smůla na paty. Podobně jako Ondřej ve středu, i ona měla nehodu. Do toho napadla spousta sněhu, a ne všechno šlo jako po másle. Kate Mátl, která zpívá s DJ Bobem a procestovala s ním kus světa, napsala menu, ze kterého nejsou hosté moudří. Jako předkrm slibuje tuňáka, mango a avokádo, druhým chodem bude polévka – rajčata, stracciatella, pesto, jako hlavní chod bude arborio, lišky, parmazán a nakonec dezert – čokoláda, ovoce. A všichni budou zvědaví, jak bude večer probíhat bez Markéty, která musela odjet na koncert. Místo sebe poslala módní návrhářku Martinu, které se docela rychle podaří zapadnout do party. Dívejte se na prima+ a vpodvečer na obrazovce, jak celý týden dopadne.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.