Nejnovější Záhady života: Zhmotnění stokilové živé dámy na seanci

Okamžitá přeprava lidí nebo věcí z místa na místo je tolerována zatím jen ve filmech typu Star Trek, pro vědce je teleportace stále jen nedosažitelným snem. Co však věda zatím nepřipouští, bylo pro britské spiritisty v devatenáctém století samozřejmostí. Případ, který vám popíšeme, budí rozpaky.

Slavný zoolog Alfred Russell Wallace (1823–⁠1913), přítel a spolupracovník Charlese Darwina (1809–⁠1882), se o spiritismus začal zajímat v roce 1866. Dobré médium nemusel dlouho hledat. Vědcova sestra Fanny Simsová vyprávěla, že u ní žije podivná společnice, v jejíž blízkosti se hýbou předměty a také se ozývá podivné klepání. Tato dáma se jmenovala Agnes Nichollová.

Květiny na stole

Agnes se slavným badatelem Wallacem absolvovala několik spiritistických sezení a dostavily se velkolepé výsledky. Většina účastníků byla šokována její schopností komunikovat s neviditelnými silami, které přinášely na spiritistický stůl nejrůznější předměty. Wallace, jenž byl uznávaným vědcem, popsal jednu z těchto seancí následovně: „Dne 14. prosince obdržela moje sestra, paní Simsová, prostřednictvím Agnes zprávu, která přišla od jejího zesnulého bratra Williama: ‚Přijď dnes večer do temné místnosti a já ti ukážu, že jsem s tebou.‘ A tak se stalo, že toho večera sestra přišla i se slečnou Agnes k nám na spiritistický sedánek. Po příchodu dalších čtyř přátel jsme usedli ke stolu, ale místo klepání jako předtím se místnost i stůl silně otřásly. Když jsem viděl, že se nic dalšího neděje, zmínil jsem se o zprávě, kterou Fanny dostala. Přesunuli jsme se do vedlejší místnosti, zavřeli dveře a okna, posadili se kolem stolu, z něhož jsme předtím odstranili knihy, a chytili se navzájem za ruce. Brzy se ozvalo klepání.

Seděli jsme tiše a snad ani nedýchali. Po několika minutách někteří z nás spatřili, jak se na stole cosi objevilo. Médium vidělo ruku, jiní zas cosi, co vypadalo jako květiny. Předmět, zprvu nejasný, se stával stále zřetelnějším. Někdo položil ruku na stůl a řekl: ‚To jsou opravdové květiny.‘ Když se rozsvítilo světlo, všichni přítomní byli šokováni. Stůl byl zpola pokrytý květy a listy kapradí. Všechny byly svěží, studené a mokré od rosy, jako by je právě v tu chvíli přinesli z nočního vzduchu. Opravdu krásný důkaz Williamovy přítomnosti!“ Wallace a jeho přátelé ten večer napočítali celkem 37 květin. Získat je v těch dnech – uprostřed zimy – nebylo snadné, přestože už existovaly skleníky. Bylo to velice podivné…

Lety na krátké vzdálenosti

Slečna Agnes se dokonce sama stala objektem, kterým na seanci pohybovali »duchové«. Dne 14. června 1867 tak například viděli účastníci spiritistického dýchánku v domě barona L. von Guildenstubbe, jak se židle s Agnes, která se v té chvíli nacházela v transu, objevila náhle na stole, kolem něhož všichni seděli. Samo médium přitom nebylo právě z nejštíhlejších – Agnes tehdy vážila téměř sto kilogramů! Nikdo z těch, kdo seděli kolem stolu, však nepocítil sebemenší pohyb. Ačkoli se seance konala ve tmě, boubelka mohla spiritisty jen stěží oklamat a nepozorovaně vylézt na stůl i se židlí…

Dne 10. prosince 1867 se 29letá Agnes provdala za 77letého Samuela Guppyho, starého a velmi bohatého spiritistu. Manželský pár poté strávil nějaký čas v Evropě a po třech letech se vrátil do Anglie. Teď už vdaná paní Guppyová ani poté, co se stala bohatou ženou a narodil se jí syn, nepřestala pořádat seance.

Zahálčivý život Agnes nevyhovoval, a tak v Londýně začala učit tajemství spiritismu dvě média – Franka Hernea a Charlese Williamse. Na počátku roku 1871 pak ještě začala pořádat placené seance v Lambs Conduit Street č. 61. A jak vypadaly? Při rozsvícených světlech bylo slyšet bouchání a spiritistický stůl, u něhož účastníci seděli, se zvedal a nakláněl. Poté světla zhasla a lidé slyšeli hlasy »duchů«, cítili doteky a vídávali jakási světla. V pološeru to pak bylo ještě zajímavější – vzduchem poletovaly hudební nástroje a nábytek se sám pohyboval po místnosti. Samozřejmě, že se i tehdy našlo množství skeptiků a „nevěřících Tomášů“. O pár let později, dne 3. června 1871 se pak ale stalo cosi, co všechny tehdejší skeptiky umlčelo. Mezi očitými svědky události byli i manchesterský obchodník Henry Morris a redaktor William Harrison, ten přesný popis spolu s prohlášením důvěryhodných svědků předložil veřejnosti v novinách London Echo…

Chcete vědět, co všechno se tehdy v noci na spiritistické seanci stalo a jakým způsobem proběhlo naprosto nepochopitelné zhmotnění živé ženy? To vše a mnohem více se dozvíte v novém vydání časopisu Záhady života, které je právě k dostání na novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

  • Jdu si pro peníze z minulého života! Případy dětí, které si pamatovaly, kam si v minulém vtělení schovaly poklad
  • S badatelem Dr. Milošem Jesenským o záhadně ztracených lidech ve Vysokých Tatrách a na Babí hoře. Buď se »vypařili«, nebo zemřeli za nevysvětlitelných okolností!
  • Mistrovství života je ve vás! Volné pokračování rozhovoru o geniálním léčiteli Vladimíru Kafkovi s jeho ženou Irenou
  • Strašidelné Jevany: Proč tu Karel Gott prodal dvakrát tentýž dům? Přízraky, které děsí zdejší obyvatele
  • Prolétla kolem Slunce loď mimozemšťanů? Podle světově uznávaného vědce je objekt Oumuamua mimozemskou sondou! Dozvíte se vše, co se doteď podařilo zjistit!
  • Vzplanutí Mary Cuseové: Okolnosti úmrtí této ženy byly více než podivné! Jak vypadá spontánní vznícení člověka?
  • Energeticky nabitý plakát pro vás na celý měsíc
  • Bolí vás záda? Přinášíme vám rady, jak se zbavit nepříjemného trápení
  • Lékaři versus alternativci: Existuje překyselení organismu, nebo ne?
  • Duchovno v praxi: Dá se zbavit rodového prokletí?
  • Jasnovidka, která viděla za oponu reality: Místo s živými dětmi se kamarádila s duchy
  • Sám sobě mágem: Máte problém, který potřebujete vyřešit? Odpověď máte v sobě! Poradíme vám, jak přivolat jasnovidné sny!
  • Nedaří se vám? Změňte se a změníte svět kolem sebe k lepšímu. Přinášíme návod, jak najít štěstí

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?

Objednat můžete ZDE.

Na výběr je předplatné v mnoha variantách, nebo jeden výtisk.

Sdílejte článek
Štítky duchové teleportace Záhady života seance

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.