Neomalení soupeři tipují Ivaně o šestnáct let víc. Pavel si ji splete s mužem

Hádání věku - Prostřeno! S29 (83)

Laborantka Ivana nemůže vařit doma, a proto pozve ve středu soupeře ke kamarádce na statek. Už dva roky prožívá smutné období a radost jí dělají její mazlíčci, které připraví na šmejdění. Budou hosté u stolu upřímní? Kdo dnes bude v podezření na taktika?

Do soutěže amatérských kuchařů z Plzeňského kraje Ivanu přihlásila kolegyně. Neustále totiž od středeční hostitelky slýchá, co je v Prostřeno! nového. Svoje menu Ivana zkoušela nanečisto a docela si věří. Z rodinných důvodů ale nemůže vařit doma. Žije s otcem, který natáčení nedovolil. Je to dva roky, co zemřela Ivaně maminka, a když o tom vypráví, neubrání se slzám. Stále jde o bolavé téma. Doufá, že jednou bude mít svoji rodinu a bude šťastná.

Radost jí nyní dělají procházky v přírodě a její mazlíčci – želvy a šnek. Ty přinese i na šmejdění, aby se s nimi mohli soutěžící seznámit. V menu Ivana slibuje zelenou roládu, polévku ze slepice, kuřecí roládu, šťouchané brambory a velhartické pokušení. Dezert bude asi největší záhadou.

Čtěte také: Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Soutěžící připraví jídla s banánem

Soutěžící netuší, že Ivana pojmenovala pohár z tvarohu a sušenek podle Velhartic, kde bydlí. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovkách, hostitelce půjde vaření od ruky a troufne si i na vykosťování kuřete.

Pavel si asi neuvědomuje, jak Ivanu uráží. Chtěl být jenom vtipný?

Ivana je v šoku. Neuvědomila si, že by mohla vypadat starší

Ivana by si přála, aby byli soupeři u stolu upřímní. Nerada by, aby ji chválili a pak pomlouvali za zády. Zatím se jeví jako taktička Terezie. Myslí si to David i hostitelka. Podle ní měla Terka u stolu říct, že nejí roládu s lososem. Vůbec se jí totiž nedotkla. U stolu také méně mluví. Během předkrmu se Pavel zeptá hostitelky na věk. Osmadvacetiletá Ivana vyzve ostatní, aby tipovali. To ale neměla dělat. „Nechtěl bych tě urazit. Tak 44?“ začne Pavel. Milan odhaduje 40, Terezie 35 a David 37 let. Co na to Ivana? „Z věku jsem byla chvíli v šoku. Vůbec bych neřekla, že vypadám na čtyřicet plus.“ Pak ostatním prozradí pravdu, a naopak budou žasnout oni.

O další trapas se postará opět Pavel. Bude to ale při šmejdění, takže to Ivana uvidí až v televizi. Soutěžící budou zkoumat suvenýry z cest. „Bude taková akční, podnikavá,“ myslí si David. Pak si budou prohlížet fotografie. „No vidíš, to je asi tatínek,“ prohlásí Pavel při pohledu na fotku. „To je Ivča,“ odvětí Terezie. Nebohá hostitelka to od Pavla pořádně schytala. Jedna věc je neodhadnout věk, ale splést si ji s mužem? Dívejte se ve středu, jak dopadne zbytek večera a co řeknou hosté na zábavu v podobě nakládání sýrů.

Na kolik let Ivana podle vás vypadá?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.