Životní styl

21. září 2023 12:05

Komerční sdělení

Nové Záhady života: Nepustili ho do nebe, během klinické smrti zažil peklo

Američan Bryan Melvin o sobě prozradil, že byl kdysi zapřisáhlým ateistou a nechtěl si ani připustit možnost, že by mohlo existovat něco, čemu se říká život po životě. Co ho jednou provždy přesvědčilo?

Svůj příběh Melvin podrobně popsal v knize Země neznámá: Pekelná nadvláda (A Land Unknown: Hell's Dominion), z níž se brzy stal bestseller. Melvin totiž tvrdí, že se během klinické smrti dostal do pekla a mimo jiné tam spatřil i pekelná muka prokleté duše Adolfa Hitlera. Nechme jej ale, aby vám svůj příběh odvyprávěl sám. Jeho výpověď můžeme, ale nemusíme brát vážně...

Nikdy jsem pořádně nevěděl nic o bibli. I když jsem vyrostl v křesťanské rodině, nepřivedlo mě to k víře, spíše naopak. Nechtěl jsem mít s křesťanstvím vůbec nic společného. Dokonce jsem lidi, kteří věří v Boha, nenáviděl a záměrně s nimi vyvolával konflikty. To, v co věřili, mi připadalo směšné a hloupé. Nenáviděl jsem i samotného Boha, za všechno zlé a ošklivé, co jsem v životě viděl a zažil. Bylo toho docela dost. Nikdy bych svůj názor dobrovolně nezměnil, ale v červenci roku 1980 se mi stalo něco, co můj pohled navždy poznamenalo…

Chyba, za kterou se platí

Byl jsem v té době celkem drsný chlapík, míval jsem dlouhé vlasy, rád se bavil a holdoval alkoholu. Pracoval jsem tehdy jako řemeslník na stavbě v arizonském Tusconu. Při těžké práci na slunci jsem dostal žízeň, a tak jsem automaticky sáhl po flašce s vodou, která patřila mému spolupracovníkovi. Neptal jsem se jej na nic. Jak jsem se později dozvěděl, tu vodu načepoval cestou na stavbu v nějakém jezírku v Mexiku. Chvíli to trvalo, než se u mě spustil typický průběh cholery. Těžká dehydratace se rozvíjela pomalu, dlouho jsem si ji nepřipouštěl. Bylo mi zle, měl jsem vysoké horečky, průjmy, zvracel jsem a v žaludku cítil, jako by mě řezala břitva. Přesto jsem dlouho věřil, že se z toho vyležím.

O choleře jsem tenkrát nevěděl nic. Ani jsem netušil, že bych ji mohl mít. Víte, trvá to asi tři až čtyři dny, než tělo upadne do šoku a člověk zemře. Byl jsem doma sám, ležel v posteli, sípavě lapal po dechu a nedokázal se ani pohnout. Za normálních okolností by mi pomohli spolubydlící. Ti ale nebyli doma, protože odjeli na výlet do Grand kaňonu. Můj zdravotní stav se stále zhoršoval a já s tím nemohl nic dělat. Mé tělo bylo slabé a neschopné vůbec ničeho.

Mezi nebem a zemí

Pamatuji si okamžik, kdy jsem se probral a rozhlížel se po místnosti, zcela fascinovaný tím, že i bez silných brýlí (jsem krátkozraký) najednou vidím všechno kolem naprosto čistě a zřetelně. Bylo to zvláštní. V tutéž chvíli jsem vnímal více věcí najednou – měl jsem přehled naprosto o všem, co se v pokoji děje. Pozoroval jsem, jak se kroutí kolečka uvnitř budíku, a zároveň jsem si byl plně vědom i toho, co dělá můj pes ležící opodál. Pak jsem naposledy vydechl a začal se vznášet na svým tělem. V ten moment jsem přestal být ateistou. Byl jsem jako vlnovka, vznášel jsem se a prohlížel své tělo z úplně jiné perspektivy, než jsem toho byl dříve schopen. Má tělesná schránka náhle vypadala jako nějaká bílomodrá skvrnitá věc, která nevypadala dobře. Fenka kňučela a snažila se mi olizovat ruku. Chtěl jsem ji pohladit, ale moje nehmotná ruka prošla její bradou a ona začala truchlit a strašlivě naříkat.

Já se navzdory celé té zvláštní situaci cítil krásně, veškerá bolest, kterou mi cholera způsobovala, byla pryč a mě ani trošku nevadilo, že už nemám fyzické tělo. Naopak, cítil jsem se mnohem víc živější, než kdykoliv předtím. Pak jsem procházel střechou vzhůru a zase klesal a všímal si zcela obyčejných věcí na domě, které jsem nikdy předtím neviděl. Například jsem si zblízka prohlížel, jak přesně je do části stropu naistalován chladič. Pozoroval jsem dráty a šrouby, které nikdy nebyly z přízemí vidět. Tyto malé drobnosti, které jsem si mohl později ověřit, že tam skutečně jsou, mi dokázaly, že jsem se nebláznil a všechno, co mi dělo, bylo naprosto reálné.

Konečné zúčtování

Jakmile jsem prošel stropem, netrvalo dlouho a dostal jsem se do jakési temné prázdnoty, která se přibližovala ke světlu. Bylo to velmi příjemné. Záře se zvětšovala a já k ní směřoval, jako by mě k ní něco pohánělo. Cítil jsem hlubokou lásku a ohromující klid, který nedokážu ani popsat. Ze světla zněla hudba a nebeský chór zpívající o Bohu neznámým jazykem, kterému jsem navzdory všemu rozuměl. Neměl jsem žádné obavy, všechno bylo v pořádku. Nebeský chór oslavoval Boha a hlásal tajemství o boží povaze. A zatímco jsem se vznášel v temné prázdnotě a čím dál víc se přibližoval ke světlu, probleskovaly přede mnou útržky z mého života. Světlo se prohlubovalo, láska prostupovala celou mou bytostí a já v tom nádherném stavu neměl ani tušení, že nevyhnutelně směřuji ke konečnému zúčtování...

Chcete se dozvědět, co dalšího během svého putování zásvětím prožila duše Bryana Melvila? A koho v takzvaném pekle poznal? Vše zjistíte v novém časopise Záhady života, který je právě teď k dostání na vašich novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

  • Záhadné české menhiry: „Zkamenělý mnich má podle senzitivců v sobě velice zlou energii, kterou přijímá ze země a z kosmu,“ říká badatel Martin Hübner
  • Co se děje na hřbitovech? Plovoucí dáma v bílém děsí návštěvníky!
  • Pokusy s levitací: Účastníci experimentů Kennetha Batcheldora rozhýbali myšlenkou těžké stoly!
  • Robot v 16. století? Na dvoře cara Ivana Hrozného byl!
  • Co prozradili slovenští vymítači ďábla? Výpovědi tří exorcistů
  • Návštěva u poltergeista: Známý badatel očitým svědkem i obětí paranormálních útoků
  • Alternativní léčba: Speciální změnou dechu se uzdravíte i z těžké nemoci! Rozhovor s Rostislavem Václavkem
  • Kdo vytvořil geoglyfy v Sajamě? I Bolívie má svoji mysteriózní »Nazku«!
  • Meditací si přenastavíte mozek za 8 týdnů! Jak? Poradíme!
  • Moudré včely, nebo životaneschopní pacienti? To prozradí včelař Ondřej Klouček
  • Duše Ruprechta Schultze žila ve dvou tělech zároveň! Případ rozdělené inkarnace
  • Odborník na snovou terapii a lucidní snění, Jan Skryja: „Díky snu jsem našel ukradené kolo!“
  • Na silnicích i v hotelích se prohánějí duše mrtvých
  • Mimotělní zážitek: „Nezasloužil jsem si nebe a v pekle jsem potkal duši Adolfa Hitlera!“

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?

Objednat můžete ZDE. Na výběr je předplatné v mnoha variantách, nebo jeden výtisk.

Sdílejte článek
Štítky nebe peklo Záhady života posmrtný život

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.