Životní styl

21. září 2023 12:05

Komerční sdělení

Nové Záhady života: Nepustili ho do nebe, během klinické smrti zažil peklo

Američan Bryan Melvin o sobě prozradil, že byl kdysi zapřisáhlým ateistou a nechtěl si ani připustit možnost, že by mohlo existovat něco, čemu se říká život po životě. Co ho jednou provždy přesvědčilo?

Svůj příběh Melvin podrobně popsal v knize Země neznámá: Pekelná nadvláda (A Land Unknown: Hell's Dominion), z níž se brzy stal bestseller. Melvin totiž tvrdí, že se během klinické smrti dostal do pekla a mimo jiné tam spatřil i pekelná muka prokleté duše Adolfa Hitlera. Nechme jej ale, aby vám svůj příběh odvyprávěl sám. Jeho výpověď můžeme, ale nemusíme brát vážně...

Nikdy jsem pořádně nevěděl nic o bibli. I když jsem vyrostl v křesťanské rodině, nepřivedlo mě to k víře, spíše naopak. Nechtěl jsem mít s křesťanstvím vůbec nic společného. Dokonce jsem lidi, kteří věří v Boha, nenáviděl a záměrně s nimi vyvolával konflikty. To, v co věřili, mi připadalo směšné a hloupé. Nenáviděl jsem i samotného Boha, za všechno zlé a ošklivé, co jsem v životě viděl a zažil. Bylo toho docela dost. Nikdy bych svůj názor dobrovolně nezměnil, ale v červenci roku 1980 se mi stalo něco, co můj pohled navždy poznamenalo…

Chyba, za kterou se platí

Byl jsem v té době celkem drsný chlapík, míval jsem dlouhé vlasy, rád se bavil a holdoval alkoholu. Pracoval jsem tehdy jako řemeslník na stavbě v arizonském Tusconu. Při těžké práci na slunci jsem dostal žízeň, a tak jsem automaticky sáhl po flašce s vodou, která patřila mému spolupracovníkovi. Neptal jsem se jej na nic. Jak jsem se později dozvěděl, tu vodu načepoval cestou na stavbu v nějakém jezírku v Mexiku. Chvíli to trvalo, než se u mě spustil typický průběh cholery. Těžká dehydratace se rozvíjela pomalu, dlouho jsem si ji nepřipouštěl. Bylo mi zle, měl jsem vysoké horečky, průjmy, zvracel jsem a v žaludku cítil, jako by mě řezala břitva. Přesto jsem dlouho věřil, že se z toho vyležím.

O choleře jsem tenkrát nevěděl nic. Ani jsem netušil, že bych ji mohl mít. Víte, trvá to asi tři až čtyři dny, než tělo upadne do šoku a člověk zemře. Byl jsem doma sám, ležel v posteli, sípavě lapal po dechu a nedokázal se ani pohnout. Za normálních okolností by mi pomohli spolubydlící. Ti ale nebyli doma, protože odjeli na výlet do Grand kaňonu. Můj zdravotní stav se stále zhoršoval a já s tím nemohl nic dělat. Mé tělo bylo slabé a neschopné vůbec ničeho.

Mezi nebem a zemí

Pamatuji si okamžik, kdy jsem se probral a rozhlížel se po místnosti, zcela fascinovaný tím, že i bez silných brýlí (jsem krátkozraký) najednou vidím všechno kolem naprosto čistě a zřetelně. Bylo to zvláštní. V tutéž chvíli jsem vnímal více věcí najednou – měl jsem přehled naprosto o všem, co se v pokoji děje. Pozoroval jsem, jak se kroutí kolečka uvnitř budíku, a zároveň jsem si byl plně vědom i toho, co dělá můj pes ležící opodál. Pak jsem naposledy vydechl a začal se vznášet na svým tělem. V ten moment jsem přestal být ateistou. Byl jsem jako vlnovka, vznášel jsem se a prohlížel své tělo z úplně jiné perspektivy, než jsem toho byl dříve schopen. Má tělesná schránka náhle vypadala jako nějaká bílomodrá skvrnitá věc, která nevypadala dobře. Fenka kňučela a snažila se mi olizovat ruku. Chtěl jsem ji pohladit, ale moje nehmotná ruka prošla její bradou a ona začala truchlit a strašlivě naříkat.

Já se navzdory celé té zvláštní situaci cítil krásně, veškerá bolest, kterou mi cholera způsobovala, byla pryč a mě ani trošku nevadilo, že už nemám fyzické tělo. Naopak, cítil jsem se mnohem víc živější, než kdykoliv předtím. Pak jsem procházel střechou vzhůru a zase klesal a všímal si zcela obyčejných věcí na domě, které jsem nikdy předtím neviděl. Například jsem si zblízka prohlížel, jak přesně je do části stropu naistalován chladič. Pozoroval jsem dráty a šrouby, které nikdy nebyly z přízemí vidět. Tyto malé drobnosti, které jsem si mohl později ověřit, že tam skutečně jsou, mi dokázaly, že jsem se nebláznil a všechno, co mi dělo, bylo naprosto reálné.

Konečné zúčtování

Jakmile jsem prošel stropem, netrvalo dlouho a dostal jsem se do jakési temné prázdnoty, která se přibližovala ke světlu. Bylo to velmi příjemné. Záře se zvětšovala a já k ní směřoval, jako by mě k ní něco pohánělo. Cítil jsem hlubokou lásku a ohromující klid, který nedokážu ani popsat. Ze světla zněla hudba a nebeský chór zpívající o Bohu neznámým jazykem, kterému jsem navzdory všemu rozuměl. Neměl jsem žádné obavy, všechno bylo v pořádku. Nebeský chór oslavoval Boha a hlásal tajemství o boží povaze. A zatímco jsem se vznášel v temné prázdnotě a čím dál víc se přibližoval ke světlu, probleskovaly přede mnou útržky z mého života. Světlo se prohlubovalo, láska prostupovala celou mou bytostí a já v tom nádherném stavu neměl ani tušení, že nevyhnutelně směřuji ke konečnému zúčtování...

Chcete se dozvědět, co dalšího během svého putování zásvětím prožila duše Bryana Melvila? A koho v takzvaném pekle poznal? Vše zjistíte v novém časopise Záhady života, který je právě teď k dostání na vašich novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

  • Záhadné české menhiry: „Zkamenělý mnich má podle senzitivců v sobě velice zlou energii, kterou přijímá ze země a z kosmu,“ říká badatel Martin Hübner
  • Co se děje na hřbitovech? Plovoucí dáma v bílém děsí návštěvníky!
  • Pokusy s levitací: Účastníci experimentů Kennetha Batcheldora rozhýbali myšlenkou těžké stoly!
  • Robot v 16. století? Na dvoře cara Ivana Hrozného byl!
  • Co prozradili slovenští vymítači ďábla? Výpovědi tří exorcistů
  • Návštěva u poltergeista: Známý badatel očitým svědkem i obětí paranormálních útoků
  • Alternativní léčba: Speciální změnou dechu se uzdravíte i z těžké nemoci! Rozhovor s Rostislavem Václavkem
  • Kdo vytvořil geoglyfy v Sajamě? I Bolívie má svoji mysteriózní »Nazku«!
  • Meditací si přenastavíte mozek za 8 týdnů! Jak? Poradíme!
  • Moudré včely, nebo životaneschopní pacienti? To prozradí včelař Ondřej Klouček
  • Duše Ruprechta Schultze žila ve dvou tělech zároveň! Případ rozdělené inkarnace
  • Odborník na snovou terapii a lucidní snění, Jan Skryja: „Díky snu jsem našel ukradené kolo!“
  • Na silnicích i v hotelích se prohánějí duše mrtvých
  • Mimotělní zážitek: „Nezasloužil jsem si nebe a v pekle jsem potkal duši Adolfa Hitlera!“

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?

Objednat můžete ZDE. Na výběr je předplatné v mnoha variantách, nebo jeden výtisk.

Sdílejte článek
Štítky nebe peklo Záhady života posmrtný život

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.