3 exkluzivní ukázky z nedělního Superšéfa: Líný personál, humus a ignorantství
Zdeněk Pohlreich se v neděli 29. listopadu ve 20:15 vrací na Primu jako Superšéf! V plzeňské restauraci čeká Superšéfa Pohlreicha jedna z nejnáročnějších proměn celého projektu. Pusťte si 3 exkluzivní ukázky už nyní a bude vám jasné proč!
Připomeňme, že posláním pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět je zjistit v naprostém utajení veškeré informace o provozovně a následně se skutečnostmi seznámit i hlavní aktéry. Pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha se pak mají kuchaři možnost naučit vařit v pojízdné kuchyni pořadu.
Zdali podnik po tomto restartu přežije, či ne, je otázkou motivace, nadšení a práce každého jednotlivce působícího v provozovně. Tým je totiž jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.
Sledujte oblíbený pořad Superšéf už od neděle 29. listopadu ve 20:15 na Primě.
Zdeněk Pohlreich se v prvním nedělním dílu vydá pod maskou vetchého staříčka na oběd do plzeňské Pizzerie & Restaurantu Mikulášská. Interiér vůbec nevypadá špatně, ale lehce vázne obsluha, přesněji její chladný přístup k hostovi.
Roztržitý stařík si objedná z denní nabídky. Splete si ovšem dny a tak si objednává jídlo z předchozího dne. Nikdo v pizzerii už omyl neřeší a rovnou přinášejí jídlo dne. Když se o něj u stolu nikdo nehlásí, zase ho odnesou a následuje dotčený dotaz, v čem mají hosté problém.
Exkluzivní ukázka: Proměna Zdeňka Pohlreicha v dědu
Pizzerie & Restaurant Mikulášská je rodinný podnik. Syn pana majitele tady pracuje v kuchyni, dcera obsluhuje na place. Tátu evidentně provoz už nebaví a rád by vše nechal na dětech. Ty jsou sice už dopělé, ale nedostudované a lehce nesamostatné. Pro jistotu se pan majitel bokem věnuje úplně jiném byznysu. Z podniku odešla také jeho manželka Albína, která dříve restauraci provozovala. V Superšéfovi se schyluje k nekompromisním 24 hodinám rodinného dramatu. V kuchyni se dějí věci, které na profesionální plac zkrátka nepatří, a další nepravosti.
Exkluzivní ukázka 2: Ignorantství a humus. Tyto záběry nikdo z personálu vidět nechtěl
Zdeněk vysvětluje: „Plzeňská proměna byla náročná, protože nikdo vlastně netušil, jak na ni.“ Přesto ale hned zjistil, že mají v restauraci kuchaře, který nezvládne cibulové kroužky, a kritizoval také zvláštní skladbu personálu. „Existuje představa, že když je někdo mladej, bude to dělat lépe než ti starší, ale v kuchyni to tak prostě není.“
V Plzni se italsky kuře řekne „paolo“?
Na jídelním lístku Superšéf objeví pizzu se záhadným názvem „paolo“. Že by „pollo“? „Chtějí být světoví, a takhle to dopadá,“ drží se za hlavu Superšéf. Výslovnost italských názvů jídel tahá za uši. „Každý by se měl samozřejmě naučit názvy jídel, která prodává. Tohle je trapný.“
Exkluzivní ukázka 3: Takto vypadá peklo v kuchyni