16. března 2014 18:28
Martina ČerňanskáPřekvapení v Prostřeno! Jako dezert se podává obalovaný smažený rohlík
Jsme na Karlovarsku a čekají nás karlovarské speciality. Znáte některé kromě oplatek, karlovarských knedlíků či rohlíků? Pro někoho je úkol týdne hračka, ale pan Dušan zadání nezvládne. Vřídelní polévka z minerálky jednoho ze tří soutěžících mužů ve čtvrtek úplně dorazí.
TOTO na vás čeká v Prostřeno! tento týden. Vždy od 18.00 na Primě.
Tento soutěžící ale rozhodně zaujal dezertem s tajemným názvem Rohlíčky se sladkým pokušením od mé babičky. Soutěžící vůbec nevěděli, co si pod tím mají představit. Co jim ale Dušan naservíroval na závěr večera, to asi opravdu nečekali. Protože jsme takový dezert v Prostřenu ještě neměli, přinášíme vám podrobný foto recept:
Nejprve si připravíme rohlíky. Klidně můžou být i několik dní staré. Rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme vnitřek.
Poté je naplníme směsí z tvarohu, jogurtu a cukru.
Následuje obalení ve vajíčku a strouhance a smažení rohlíčků dozlatova.
Na závěr si povaříme maliny, kterými poté na talíři hotový dezert přelijeme.
A voilà... dezert je hotový! Dali byste si?
Pokud vám náš verbální popis nestačil, podívejte se na postup na videu: