Ryze dámská herecká jízda podruhé

Ve čtvrtek uvaří na venkově Jana Krausová a Miluši Bittnerové. Jako poslední uvaří s pomocí svého muže Miluše Bittnerová, která tvrdí, že by bez něj nedala v kuchyni ani ránu.

Ryze dámská herecká jízda podruhé Ve čtvrtek uvaří na venkově Jana Krausová a Miluši Bittnerové, Jaroslavě Obermaierové a Gabriela Filippi představí dvě zajímavé dámy v letech. Devadesátiletou, která má záznam v Guinessově knize rekordů jako skokanka do vody, a paní, která se až do konce života starala o Adinu Mandlovou. Jako poslední uvaří s pomocí svého muže Miluše Bittnerová, která tvrdí, že by bez něj nedala v kuchyni ani ránu. Oběma herečkám to ale u vaření moc sluší, jak se přesvědčíte už ve čtvrtek večer na Prima family! A: Jana Krausová, její večeře na venkově a nechtěné překvapení na závěrStále velmi půvabná herečka si už neumí představit, že by žila trvale v Praze. Bydlí na venkově a často odtud pendluje za prací, má ale ráda svá klidná rána. Hrála už jako dítě, ale také vystudovala AVU a věnovala se výtvarnému umění. „Přitom jsem průběžně točila filmy a také pro televizi, a když jsem měla malý děti, tak jsem začala znovu hrát divadlo,“ říká o svém profesním životě maminka dvou synů Jana Krause a životní partnerka Karla Rodena. Přestože David Kraus občas vzpomíná, že doma teplé kuchyni moc nedali, Jana dnes uvaří hned čtyři chody a u sporáku je jako doma. A protože venku je pěkná zima, začne polévkou – poctivým vývarem s celestýnskými nudlemi, který se „táhnul“ přes noc. Tartar (tatarák z rajčat) bude na předkrm, hlavním chodem je hovězí maso na červené řepě a medu s brambory. Sněhové pusinky s krémem (bezé) budou chutným a stravitelným dezertem nejen pro hostitelku a Milušku – obě musí dodržovat bezlepkovou dietu. „Celestýnské nudle málokdy dělám, ale mám je ráda, těším se na polévku, o níž jsem také uvažovala,“ prozrazuje Jarka Obermaierová. I nudle však budou kvůli dietě bez mouky. Nikdo neví, co je tartar – hostitelka chce úspěšně soupeřky trochu zmást. Na zapečenou červenou řepu s ořechy se už třese vyznavačka zdravého vaření Gabriela Filippi a také Miluška, pro niž je „řepa prostě hit“. Jarka s Miluškou už se také moc těší na holky a další ženské klábosení u dobrého jídla. Prostřeno je vkusně, hostitelka nezapře, že je výtvarnice. „Bylo to čisťounký a vzbuzovalo to chuť k jídlu,“ chválí Janin stůl Jarka. „Polévka byla vynikající,“ pokračuje v ovacích dál. Nudle z omelety, do nichž přidala Jana sýr, byly podle Gabriely famózní, snědla by je i samotné. Bezmasý tatarák ze sušených rajčat ale Jarku neošálil. „Pravda je taková, že Jarušce to nechutnalo jako maso, ale mně to chutnalo jako vynikající tartar,“ říká Gabriela. A pečená červená řepa byla tak vynikající, že i paní Jaroslava „začíná tu zeleninu brát na milost“. „Nadchla mě nesmírně,“ souhlasí Miluška Bittnerová. Hostitelka představí dvě zajímavé staré dámy a zábavu ukončí harmonikář s nepřeberným repertoárem lidovek. Nejvíc je slyšet Jarku Obermaierovou, která si zpívání užije a jde jí to. „Hudba dává lidi dohromady,“ ocení vrchol večírku Gabriela, která by si klidně i zatancovala. A co závěrečné bezé? Nebo by se herečky obešly beze sladkého? „Už nic jinýho bych v životě nemusela,“ rozplývá se Gabriela stejně jako pusinka na jejím jazyku. „Mohla bych totiž sladké třikrát denně,“ práskne na sebe… Pak ale narazí na něco, co v dezertu určitě být nemělo. Prstýnek od Jany to ale není… Kolik bodíků asi bude tahle nepozornost Janu Krausovou stát? B: Miluše Bittnerová vaří s manželem a u stolu se probírají svatby„Myslím, že jsem hodná, přiměřeně inteligentní a přiměřeně vzdělaná,“ říká o sobě hlavní aktérka poslední večeře dámského hereckého čtyřlístku. „Hrozně ráda čtu, a protože můj manžel rybaří, začala jsem také rybařit,“ prozradí o svých zájmech. „Abyste se vůbec najedly, bude mi pomáhat manžel. Ano, je to nutné,“ přiznává bez okolků začátečnice v kuchyni Miluše Bittnerová. „Můj manžel Lukáš je výbornej kuchař a bude na mě dohlížet,“ představí hostitelka svého pomocníka v kuchyni. Proč vlastně Miluška nevaří? Protože Lukáš u vaření relaxuje a občas, když přijde naštvaný z práce, tak si prostě musí „zavařit“. „Mám to jako odpočinek,“ vysvětlí Lukáš, proč se jeho polovička k plotně ani nedostane. „Myslím si, že Miluška bude fikaná. Tři dny hovořila o tom, jak neumí vařit a jak se máme na co těšit, ale myslím si, že je to finta a že dnešek bude velmi pestrý,“ podezírá ale kolegyni Gabriela Filippi. Na stole přistanou plněné žampiony, marinovaná krkovice s variacemi bramborových salátů a s glazovanou šalotkou a dva francouzské dezerty: sladký crème brûlée a slaný sýrový talíř – podobně jako u Jarky Obermaierové. Děvčata se už moc těší, vypadá to lákavě a je to prý i šikovně vymyšlené. Crème je nejoblíbenější dezert Jany Krausové – prý ji doma posílají na všechny akce, kde ho podávají. Bramborové saláty má taky moc ráda a to ještě neví, že budou též ve francouzském stylu. Žampiony se dají plnit čímkoliv, ve čtvrtek to bude pršutem, cuketou, jarní cibulkou a rajčátkem. Krkovice je pěkný kus. „To bude dobroučký, je v ní hodně cibule a česneku,“ doufá půvabná hostitelka. „Dijonský salát od nás Jarka ještě nikdy nejedla. Docela mi přijde vtipný, že jsem u ní taky měla jídlo, který jsem od ní ještě nejedla, a byly v něm kapary jako tady.“ Druhý salát je s koprem, jablkem a kyselou okurkou. A zatímco dámy v kuchyni probírají svatby, Miluška finišuje s předkrmem. „Je to krásný, ale já nesnáším žampiony,“ netají se milovnice lesních hub Jarka. Při podávání hlavního chodu se kuchařka přizná, že „glazurované šalotky jsou vyšší dívčí“ a celé je vytvářel její muž. „Zbláznili jsme se do nich ve Francii,“ doplňuje. „Ta cibule mi chutnala tak moc, že bych si ji dala i jako hlavní jídlo s bramborem,“ nepřekvapí umírněná vegetariánka Gabriela. Krkovička by si podle Jarky zasloužila více soli. Milovnice psů a krysaříků se dočkají atrakce s pejskem, který se před kamerami pokusí se svým pozvaným páníčkem zatančit. „Nevyšlo to stoprocentně, ale bylo to úsměvný,“ hodností číslo Jarka. „Byl to průser!“ má bohužel jasno hostitelka. Konec dobrý, všechno dobré? „Dělala jsem, co jsem mohla, fakt,“ přísahá po dobrém dezertu a sýrech, které už skoro nikdo nemůže, Miluška. „Pojedeme spolu na dovolenou,“ plánuje po příjemně strávených večírcích Jaroslava Obermaierová, ale vařit si samy nebudeme!“Která herečka si ale doopravdy vyvaří zájezd k moři, uvidíte už ve čtvrtek večer na Prima family!

Jana Krausová, její večeře na venkově a nechtěné překvapení na závěr

Stále velmi půvabná herečka si už neumí představit, že by žila trvale v Praze. Bydlí na venkově a často odtud pendluje za prací, má ale ráda svá klidná rána. Hrála už jako dítě, ale také vystudovala AVU a věnovala se výtvarnému umění. „Přitom jsem průběžně točila filmy a také pro televizi, a když jsem měla malý děti, tak jsem začala znovu hrát divadlo,“ říká o svém profesním životě maminka dvou synů Jana Krause a životní partnerka Karla Rodena. Přestože David Kraus občas vzpomíná, že doma teplé kuchyni moc nedali, Jana dnes uvaří hned čtyři chody a u sporáku je jako doma. A protože venku je pěkná zima, začne polévkou – poctivým vývarem s celestýnskými nudlemi, který se „táhnul“ přes noc. Tartar (tatarák z rajčat) bude na předkrm, hlavním chodem je hovězí maso na červené řepě a medu s brambory. Sněhové pusinky s krémem (bezé) budou chutným a stravitelným dezertem nejen pro hostitelku a Milušku – obě musí dodržovat bezlepkovou dietu. „Celestýnské nudle málokdy dělám, ale mám je ráda, těším se na polévku, o níž jsem také uvažovala,“ prozrazuje Jarka Obermaierová. I nudle však budou kvůli dietě bez mouky. Nikdo neví, co je tartar – hostitelka chce úspěšně soupeřky trochu zmást. Na zapečenou červenou řepu s ořechy se už třese vyznavačka zdravého vaření Gabriela Filippi a také Miluška, pro niž je „řepa prostě hit“. Jarka s Miluškou už se také moc těší na holky a další ženské klábosení u dobrého jídla. Prostřeno je vkusně, hostitelka nezapře, že je výtvarnice. „Bylo to čisťounký a vzbuzovalo to chuť k jídlu,“ chválí Janin stůl Jarka. „Polévka byla vynikající,“ pokračuje v ovacích dál. Nudle z omelety, do nichž přidala Jana sýr, byly podle Gabriely famózní, snědla by je i samotné. Bezmasý tatarák ze sušených rajčat ale Jarku neošálil. „Pravda je taková, že Jarušce to nechutnalo jako maso, ale mně to chutnalo jako vynikající tartar,“ říká Gabriela. A pečená červená řepa byla tak vynikající, že i paní Jaroslava „začíná tu zeleninu brát na milost“. „Nadchla mě nesmírně,“ souhlasí Miluška Bittnerová. Hostitelka představí dvě zajímavé staré dámy a zábavu ukončí harmonikář s nepřeberným repertoárem lidovek. Nejvíc je slyšet Jarku Obermaierovou, která si zpívání užije a jde jí to. „Hudba dává lidi dohromady,“ ocení vrchol večírku Gabriela, která by si klidně i zatancovala. A co závěrečné bezé? Nebo by se herečky obešly beze sladkého? „Už nic jinýho bych v životě nemusela,“ rozplývá se Gabriela stejně jako pusinka na jejím jazyku. „Mohla bych totiž sladké třikrát denně,“ práskne na sebe… Pak ale narazí na něco, co v dezertu určitě být nemělo. Prstýnek od Jany to ale není… Kolik bodíků asi bude tahle nepozornost Janu Krausovou stát?

Miluše Bittnerová vaří s manželem a u stolu se probírají svatby„Myslím, že jsem hodná, přiměřeně inteligentní a přiměřeně vzdělaná,“ říká o sobě hlavní aktérka poslední večeře dámského hereckého čtyřlístku. „Hrozně ráda čtu, a protože můj manžel rybaří, začala jsem také rybařit,“ prozradí o svých zájmech. „Abyste se vůbec najedly, bude mi pomáhat manžel. Ano, je to nutné,“ přiznává bez okolků začátečnice v kuchyni Miluše Bittnerová. „Můj manžel Lukáš je výbornej kuchař a bude na mě dohlížet,“ představí hostitelka svého pomocníka v kuchyni. Proč vlastně Miluška nevaří? Protože Lukáš u vaření relaxuje a občas, když přijde naštvaný z práce, tak si prostě musí „zavařit“. „Mám to jako odpočinek,“ vysvětlí Lukáš, proč se jeho polovička k plotně ani nedostane. „Myslím si, že Miluška bude fikaná. Tři dny hovořila o tom, jak neumí vařit a jak se máme na co těšit, ale myslím si, že je to finta a že dnešek bude velmi pestrý,“ podezírá ale kolegyni Gabriela Filippi. Na stole přistanou plněné žampiony, marinovaná krkovice s variacemi bramborových salátů a s glazovanou šalotkou a dva francouzské dezerty: sladký crème brûlée a slaný sýrový talíř – podobně jako u Jarky Obermaierové. Děvčata se už moc těší, vypadá to lákavě a je to prý i šikovně vymyšlené. Crème je nejoblíbenější dezert Jany Krausové – prý ji doma posílají na všechny akce, kde ho podávají. Bramborové saláty má taky moc ráda a to ještě neví, že budou též ve francouzském stylu. Žampiony se dají plnit čímkoliv, ve čtvrtek to bude pršutem, cuketou, jarní cibulkou a rajčátkem.

Krkovice je pěkný kus. „To bude dobroučký, je v ní hodně cibule a česneku,“ doufá půvabná hostitelka. „Dijonský salát od nás Jarka ještě nikdy nejedla. Docela mi přijde vtipný, že jsem u ní taky měla jídlo, který jsem od ní ještě nejedla, a byly v něm kapary jako tady.“ Druhý salát je s koprem, jablkem a kyselou okurkou. A zatímco dámy v kuchyni probírají svatby, Miluška finišuje s předkrmem. „Je to krásný, ale já nesnáším žampiony,“ netají se milovnice lesních hub Jarka. Při podávání hlavního chodu se kuchařka přizná, že „glazurované šalotky jsou vyšší dívčí“ a celé je vytvářel její muž. „Zbláznili jsme se do nich ve Francii,“ doplňuje. „Ta cibule mi chutnala tak moc, že bych si ji dala i jako hlavní jídlo s bramborem,“ nepřekvapí umírněná vegetariánka Gabriela. Krkovička by si podle Jarky zasloužila více soli. Milovnice psů a krysaříků se dočkají atrakce s pejskem, který se před kamerami pokusí se svým pozvaným páníčkem zatančit. „Nevyšlo to stoprocentně, ale bylo to úsměvný,“ hodností číslo Jarka. „Byl to průser!“ má bohužel jasno hostitelka. Konec dobrý, všechno dobré? „Dělala jsem, co jsem mohla, fakt,“ přísahá po dobrém dezertu a sýrech, které už skoro nikdo nemůže, Miluška. „Pojedeme spolu na dovolenou,“ plánuje po příjemně strávených večírcích Jaroslava Obermaierová, ale vařit si samy nebudeme!“

Která herečka si ale doopravdy vyvaří zájezd k moři, uvidíte už ve čtvrtek večer na Prima family!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 9. 2023

Romantika pro vás dnes rozkvétá. Pokud jste nezadaní, procházka po okolí by vám mohla zprostředkovat kontakt s někým novým a zajímavým. Pokud jste zadaní, mohli byste si se svou drahou polovičkou naplánovat výlet mimo město, třeba víkendový pobyt. Výlet může částečně souviset s obchodem. Je to skvělá doba pro psaní, i kdyby to měl být jen dopis příbuznému.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.