Móda a krása

15. února 2023 09:30

Komerční sdělení

O barvení vlasů se nemusí vždy starat jen kadeřník

Změnit vzhled je možné mnoha způsoby. Mezi ty nejběžnější patří například barvení vlasů. I když existuje docela dost můžu, kteří si rádi z toho či onoho důvodu změní barvu své kštice, přeci jen je barvení vlasů převážně ženskou záležitostí. Kdo chce dosáhnout toho nejlepšího výsledku, vydá se samozřejmě za profesionálním kadeřníkem, nicméně barvu na vlasy je možné si nanést i doma. Nemělo by se však jednat o žádnou druhořadou značku.

Nekvalitní produkt může vlasy poškodit

Mít hezké vlasy chce mít asi každý, ale zatímco muži často vypadají dobře i s vojenským sestřihem, případně se zcela holou hlavou, ženám tyto úpravy příliš nesluší. Proto by si hlavně dámy měly dávat pozor, jakou barvu na vlasy si vlastně kupují, jelikož při nevhodné volbě mohou potom chvíli chodit na ježka.

V současnosti se již sice neprodávají barvy s příměsí čpavku, jež za moc nestály, avšak i dnes je možné si koupit nepříliš dobré produkty, které mohou vlasy notně poškodit.

Hlavně levné verze obsahují celou plejádu chemikálií, které nedělají dobře nejen kštici, ale zároveň se dokáží ve větších dávkách negativně projevit i na kůži. Proto je dobré v tomto případě moc nešetřit a vsadit na osvědčenou značku.

Jak na to?

Barvení vlasů sice není extra složitou záležitostí, na druhou stranu je dobré nic nepodcenit, jinak se dobrý výsledek dostaví jen málokdy.

Obecně platí, že řidší vlasy jsou pro přebarvení z pochopitelných důvodů mnohem vhodnější než hustší, ovšem i hustý vlasový porost je reálné si doma efektivně obarvit.

Důležité je připravit si předem dostatečné množství barvy. Kdo má vlasy husté nebo dlouhé, případně obojí, ten by si měl koupit rovnou dvě či raději tři balení. Je totiž lepší pojistit se předem než následně litovat. Každé balení musí obsahovat stejný druh barvy od totožného výrobce.

Pro přebarvenou kštici se doporučuje používat speciální šampóny, jež jsou k tomuto účelu určeny. Jakákoliv barva, i ta nejdražší, totiž vlasy vždy trochu poškodí a vysuší, a proto je nezbytné jim dodávat tímto způsobem výživu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.