Astrostyl

19. prosince 2022 06:11

Komerční sdělení , redakce Prima Ženy

Vlasy jsou korunou krásy. Jejich kvalitu můžeme ovlivnit správnou péčí a kosmetikou

Vlasy jsou korunou krásy především žen, ovšem rádi se jimi pyšní i muži. Kvalita našich vlasů je z části dána geneticky, do značné míry ji však můžeme ovlivnit také dobře zvolenými přípravky a individuální péčí.

Jak správně pečovat o své vlasy?

Při mytí je vhodné provádět jemnou masáž, aby se pokožka u kořínků vlasů prokrvila. Vlasy je potřeba umýt vždy dvakrát šamponem, protože při prvním mytí se vlas „otevírá“ a druhé mytí pak proniká hlouběji. Následné použití kondicionéru vlas „uzavírá“, usnadňuje rozčesávání a hydratuje. Pro intenzívní péči se přibližně jedenkrát týdně doporučuje používat vlasovou masku.

Po umytí vlasy nikdy nedřete ručníkem, ale pouze jemně promačkávejte. Mokré vlasy jsou křehké, proto by se neměly stahovat do culíku či drdolu. Během fénování je šetrnější použít studený vzduch, aby se vlasy nevysušovaly. Kdo se však bez horkého vzduchu neobejde, měl by vždy použít přípravek pro ochranu vlasů před teplem.

Frekvence mytí vlasů závisí na jejich typu. Mastné či jemné myjeme častěji, suché naopak s nižší frekvencí. V případě problémů s lupy je vždy nezbytné nejprve určit, zda se jedná o lupy suché či mastné, a až dle toho vybrat vhodnou péči.

Zdravý životní styl je rozhodující

Nesmíme zapomínat ani na výživu. Pro zdravý růst vlasů je nezbytný dostatečný přísun zinku, biotinu, vitamínů A, E, D a B2, bílkovin, cysteinu, methioninu a tyrosinu. Pokud si nejste jistí dostatečným přísunem pestré stravy, můžete živiny doplnit i pomocí výživových doplňků stravy.

Důležitá je také sluneční ochrana, a to zejména v létě a na horách. Používání přípravku s SPF faktorem by mělo být dnes už samozřejmostí. Na vlasy má vliv i životní styl. Proto je nezbytný dostatečný spánek a vyvarovat se alkoholu, kouření i stresu.

Ideálním řešením je tedy zdravý životní styl, vyvážená strava, ochrana před sluncem, správně zvolené vlasové přípravky a vhodná vlasová péče. Přejeme vám krásné a zdravé vlasy.

Mohlo by vás ještě zajímat:

Sdílejte článek
Štítky vlasy kosmetika krása

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.