Astrostyl

6. prosince 2022 05:58

Jiřina Köppelová , Komerční sdělení

Zdraví podle hvězd. Beran by měl posilovat imunitu, Střelec a Kozoroh zase své kosti

Astrologie umožňuje nahlédnout do fyziologicky slabých míst každého z nás, do naší životaschopnosti nebo odolnosti a i do rizik, kterým můžeme být v životě více nebo méně vystaveni. Jaká jsou naše citlivá místa v organismu podle znamení zvěrokruhu a jak je můžeme vhodně posilovat?

Beran

Beran je znamením mohutné životnosti, ale lidé narození v jeho znamení mají sklony k přílišnému mrhání svými silami. Čas od času potřebují dodat energii svému vyčerpanému tělu. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Zrozenci Berana mají spousty energie a to platí i v případě jejich trávení, mají totiž vynikající spalování. Ve stravě potřebují dostatek fosfátu draselného, který se v přírodním stavu nachází v hlávkovém salátu, květáku, cibuli, celeru a listové zelenině, dále v karotce, okurkách a také v jablcích, datlích, ořeších a citronech.
  • Do svého jídelníčku by měli pravidelně zařazovat drůbež, ryby, mléčné výrobky, velké množství zeleniny, zvláště listové, a také celozrnné výrobky.

Dobrá volba: Určitě jim neuškodí volit mezi doplňky stravy na podporu imunity.

Býk

Býk je velmi odolný, ale odmítá se starat o své zdraví, což občas vede ke zhoršování jeho vrozených indispozic. Žádné jiné znamení také nemá větší sklony k pohodlnosti a bohužel i k nezdravému životnímu stylu než právě znamení Býka. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jeho zdraví?

  • Pro toto znamení nejsou vzhledem k jeho snadnému přibývání na váze vhodná tučná jídla a ani pečivo, koláče a sladkosti. Účelná je zeleninová strava, rýže a méně příloh – brambor, knedlíků. Z masa spíše bílá drůbež, kuřata a krůty a ostatní libová masa.
  • Místo mlsání sladkostí by Býci měli volit mandle a ořechy, dále také různé nízkotučné mléčně výrobky. A pro podporu lepšího trávení jablka.

Dobrá volba: Býk je obvykle nejvíce choulostivý v rovině nos–hrdlo–uši. Měl by tedy chránit zdraví svých sliznic zvýšeným příjmem vitaminu C i v podobě kvalitních doplňků stravy.

Blíženci

Odolnost Blíženců je labilní, odvíjí se od jejich psychického stavu. Jejich citlivými místy jsou především nervová soustava a dýchací ústrojí. Blíženci jsou choulostiví na průdušky a plíce. Měli by tedy trávit co nejvíce času na čerstvém vzduchu a dbát o kondici své duše. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Pro Blížence jsou zcela nevhodná těžká, tučná a kořeněná jídla, také by neměli příliš solit. Při vaření je pro ně účelné používat kmín a to jak do brambor, tak polévek a různých pomazánek.
  • Do svého jídelníčku by měli zařazovat různé obiloviny a přílohy z luštěnin, sójové potraviny, netučná masa, občas játra, vajíčka a méně tučné sýry. Ze zeleniny mrkev, květák, brokolici, celer, fazole a hojně všechny druhy peckovitého ovoce, ananas a kiwi.

Dobrá volba: Pro znamení Blíženců je dobré doplňovat hořčík, protože ten prospívá nervové soustavě, a také vitamíny A a E.

Rak

Dobrá kondice Raků je podmíněna důkladným odpočinkem. Raci mají velkou potřebu spánku a měli by dodržovat pravidelný životní rytmus. Jejich citlivým místem je žaludek nebo spíše trávení. V těžkých situacích trpívají poruchami chuti k jídlu. Své problémy rádi somatizují, to znamená, že jejich psychické poruchy se mohou projevovat i v rovině tělesné. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Raci by neměli jíst příliš těžká a sladká jídla, která ovšem milují. Také by se měli vyhnout klasické české domácí kuchyni a jíst spíše stravu bohatou na vlákninu, enzymy a vitaminy.
  • Neměli by příliš solit, protože sůl zadržuje vodu v těle. Koření se jim doporučuje jen na špetku nože.
  • Při sklonu k rychlému přibývání na váze by se měli vyhýbat koláčům, dortíkům a čokoládě. V případě „nouze“ si dopřávat lehčí tvarohové dezerty a různé méně tučné mléčné výrobky.

Dobrá volba: Raci by měli kvůli své schopnosti somatizace psychických problémů podporovat svoji nervovou soustavu a volit potravinové doplňky bohaté na vitamin B.

Lev

Pro Lva jsou citlivé oblasti srdce, páteře a očí. Má však výbornou odolnost a překypuje vitalitou a životní energií. Lvi bývají k neutahání, ale to neznamená, že by měli žít nezdravě a sázet na svoji skvělou vrozenou kondici. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Lvům ve stravě nejvíce prospívají ryby a to hlavně losos a pstruh, občas hovězí maso. Jako přílohy se jim doporučují především rýže a sója. Z ovoce jablka, ananas, ostružiny. Ze zeleniny nejvíce hlávkový salát, rajčata, papriky, olivy, listová zelenina, mrkev, tykev. Na mlsání pak mandle a ořechy.
  • Lvi by měli dodržovat pitný režim a příliš nepít tvrdý alkohol. Mohou si spíše dopřát pivo na dobré zažívání nebo lehké míchané nápoje s trochou alkoholu.

Dobrá volba: Největší ozdobou každého pořádného Lva jsou jeho vlasy. Vždy ho poznáte podle jeho pečlivě pěstěné hřívy nebo vousů. Nikdy tedy neváhá sáhnout po doplňcích podporující krásu jeho lvího hára.

Panna

Lidé narození v tomto znamení bývají hypochondři nebo je jejich fyzický stav často narušován silně prožívaným psychickým napětím. Se svým nervním temperamentem často trpí spasmatickými poruchami, které způsobují různé svalové a střevní bolesti a koliky. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Tito zrozenci by měli velmi dbát na skladbu svého jídelníčku. Nejvhodnější je pro ně škála celozrnných výrobků, měli by do stravy doplňovat co nejvíce vlákniny. Vhodné jsou pro ně také různé bio a acidofilní mléčné výrobky. Dále jablka, která mají vysoký obsah pektinu, který působí dobře na zažívací trakt. Také fíky a švestky.
  • Skladbu jídelníčku musí Panny volit uvážlivě a určitě se vyhýbat tradičním českým jídlům s knedlíky a hutnými omáčkami.

Dobrá volba: Panny by měly přijímat co největší množství slunečního vitaminu D. Bez jeho dostatečného příjmu je jejich imunita nedostatečná. Jeho suplementaci v podobě kvalitních doplňků stravy lze doporučit i preventivně.

Váhy

Váhy provází nedostatek životnosti a odolnosti i častý strach z nemoci. Tradičně jsou velmi citlivé na párové orgány, v konkrétním případě na ledviny – a často nejen na ledviny samotné, ale i na celou bederní oblast. Trápí je sklon k ústřelu a infekcím močových cest. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Pro Váhy je zvláště důležitý pitný režim, na který by měly myslet, protože od něj se mohou odvíjet i jejich případné potíže s trávením a vylučováním.
  • Vhodné jsou pro ně mořské produkty, ale i sladkovodní ryby. Všechny typy luštěnin jako příloha i hlavní jídlo, dále hnědá rýže a méně brambor. Ze zeleniny jsou to rajčata, kukuřice, chřest, mrkev, zelené fazole, olivy, okurky a celer. Hlávkový salát, listová zelenina všeho druhu, syrové a kysané zelí.

Dobrá volba: Dostatek hořčíku a vitamínu B – a celkově doplňovat celé spektrum potřebných a prospěšných vitaminů a minerálů.

Štír

I přes chatrné zdraví Štíři vynikají skvělou odolností a životaschopností. Mají také vynikající regenerační schopnosti, ke kterým ale potřebují dostatečné množství spánku. Podle tradiční astrologie je znamení Štíra ve vztahu k pohlavním orgánům, močovému měchýři a všem sexuálně přenosným chorobám. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jeho zdraví?

  • Nejvhodnější jsou pro Štíry listová zelenina, ořechy a semena. Jídla bohatá na vitamín C, červené papriky a zelí. Všechny typy ryb – sladkovodní i mořské, i ty tučnější. Ze zeleniny ředkev, pórek, cibule, česnek. Méně vhodné jsou mléčné výrobky.
  • Štíři by neměli zatěžovat trávicí soustavu těžkými smaženými jídly a místo tučných smetanových omáček volit jejich lehčí variantu.

Dobrá volba: Štíři potřebují dostatek vitaminu D, hodně ho je v mléku, sýrech, tučných rybách, jako jsou například tuňák nebo makrela. V našich zeměpisných šířkách je ale důležité vitamin D do organismu dodávat i pomocí kvalitních potravinových doplňků.

Střelec

Střelci jsou velmi odolní, ale často přeceňují své síly. Je to znamení, které se týká kyčlí a stehen a kvůli své živelné nezkrotnosti jsou v životě často vystavovaní jejich zlomeninám. Znamení Střelce ovlivňuje i jaterní funkce. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jeho zdraví?

  • Pro Střelce je důležité do svého jídelníčku zařadit ryby a všechny dary moře. Také zvěřinu, méně hovězího a vepřového masa. Jako přílohy je pro ně nejlepší volit rýži, hrách a sóju, méně brambor a také různých hranolků a všeho smaženého.
  • Nezbytný je dostatečný přísun zeleniny a ovoce. K dochucení pokrmů by měli používat bazalku, kmín, majoránku a šalvěj. Výborný je také česnek, cibule, pórek a celer.

Dobrá volba: Střelcům se podle tradiční astrologie doporučuje do stravy doplňovat  křemík, selen, zinek a také vitaminy C a B. Měli by dbát na dobrou kondici svých kostí.

Kozoroh

Kozoroh je dost odolný v případě, že vede vyrovnaný způsob života a má pravidelnou životosprávu. Každé vychýlení v jeho případě vede k onemocnění. Jeho slabými místy jsou kostra, kůže a zuby. Tradiční astrologie uvádí, že potíže Kozorohů jsou následkem demineralizace nebo špatného vstřebávání vápníku. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Kozorohům se doporučuje méně mléka a mléčných výrobků, měli by volit spíše dietní typy kefírů a jogurtů, ale také v menší míře. Z masa hodně ryb, i těch tučnějších, jako jsou makrela, tuňák a losos. Jídlo vždy prokládat dostatkem zeleniny, zejména listové. Dopřávat by si měli špenát, celer, červenou řepu. Dále také jehněčí a drůbeží maso a vejce.
  • Dostatek příloh, jako jsou čočka, kroupy, všechny luštěniny. Z ovoce všechny druhy citrusů, meruňky, borůvky, švestky a fíky na dobré zažívání. Dobré je pro ně přidávat do jídla dostatek petržele, pažitky, kmínu a majoránky.

Dobrá volba: Určitě co nejvíce posilovat kondici svých kostí a zubů. Kromě pohybu na čerstvém vzduch a vzorné ústní hygieny je pro Kozorohy vhodné doplňovat vápník, vitamin D a K.

Vodnář

Znamení Vodnáře se vyznačuje malou odolností. Jeho zrozenci by se měli šetřit, především psychicky. Měli by si dopřát dostatek spánku a pohybu na čerstvém vzduchu. Jejich citlivými místy jsou kolena, lýtka a krevní oběh. Vyskytuje se u nich zvýšené riziko virových onemocnění. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Vodnáři by měli do svého zdravého jídelníčku zařadit mořské ryby, plody moře, mléčné produkty, méně masa a spíše libové hovězí. Ze zeleniny jsou to čekanka, mrkev, listová zelenina, celer, ředkvičky, cuketa, kukuřice.
  • Celozrnné produkty, hodně ovoce, citrusů, meruněk, ananas, hroznové víno, mandle, olivy. Z koření estragon, libeček, kapary, fenykl, kmín a majoránka.

Dobrá volba: Vodnáři by měli podporovat svoji imunitu a stravu obohacovat o zinek.

Ryby

Ryby mívají vysoký sklon k somatizaci, která se může soustředit na kterýkoliv orgán. To znamená, že jejich psychické problémy mají tendenci se projevovat i v rovině tělesné. Jejich slabými místy jsou nohy, zejména chodidla, ale také různé poruchy lymfatického systému. Jaké jsou nejdůležitější tipy pro jejich zdraví?

  • Ryby by měly do svého jídelníčku zařadit lehčí typy hovězího masa, z drůbeže zvláště dietní krůtí maso na všechny způsoby, ryby a různé dary a produkty moře v jakémkoliv množství.
  • Ze zeleniny listovou zeleninu, okurky, cibuli, ředkvičky, chřest, pórek, mořské řasy. Z ovoce jablka, švestky, hroznové víno, meloun, dále ořechy a mandle. Z koření jsou to koriandr, zázvor a šalvěj. Také stravu s dostatkem vitaminu C a E.

Dobrá volba: Ryby by měly volit komplexnější přístup ke svému zdraví a podporovat celkovou imunitu pomocí minerálů. V potravinových doplňcích by určitě nemělo chybět trio minerálů vápníku, hořčíku a zinku pro zdravé kosti, svaly i zuby a také pro krásnou pleť a vlasy.

Podobné články můžete najít také ve speciálu AstroStyl

Mohlo by vás ještě zajímat:

Zdroj: Autorský článek a shape.com


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.