Astrostyl

27. listopadu 2022 06:06

Komerční sdělení , redakce Prima Ženy

Tvář je naše vizitka. Naučte se několik jednoduchých triků, jak správně pečovat o svou pleť

Všechny ženy touží po dokonalé pleti. Jistě, jsou v tom geny, tedy znalost svého typu pleti, ale také pár jednoduchý pravidel a triků, které je třeba dodržovat. Jak udržovat svou pleť ve skvělé kondici po celý svůj život?

Základem vhodné péče o pleť je znalost toho, jaký typ pleti žena má. Ideální je absolvovat diagnostiku pleti dermoanalytickým přístrojem, který stanoví hydrataci pleti, fototyp, pórovitost, množství kožního mazu atd. Tuto profesionální diagnostiku provádí např. dermoporadkyně v dermokoutcích lékáren Dr.Max. Na základě výsledků pak doporučují, zda by žena měla užívat kosmetiku pro suchou, citlivou, smíšenou či mastnou pleť, zda pleť čistit pěnou, gelem nebo mlékem.

SOUTĚŽTE ZDE O BALÍČEK DR. MAX V HODNOTĚ 5 000,- KČ

Denní jednoduché triky péče o pleť

Ranní rutina péče o pleť by měla vždy obsahovat čištění pleti, nanesení séra a následně pečujícího denního krému a přípravku na péči o oční okolí. Denní krém by měl obsahovat i SPF faktor, který chrání pokožku před škodlivými účinky slunečního záření a nežádoucími pigmentacemi. Nesmíme zapomínat na skutečnost, že UV záření působí na naši pokožku i v momentech, kdy je slunce za mraky, a proto bychom sluneční ochranu měli používat každodenně.

Večerní rutina je obdobná. Skládá se opět z důkladného čištění pleti, nanesení séra a vyživujícího nočního krému a očního krému.

SOUTĚŽTE ZDE O BALÍČEK DR. MAX V HODNOTĚ 5 000,- KČ

Týdenní doplňková péče

Doplňkovou péčí pak bývá peeling, který zbaví pleť odumřelých buněk, a pleťová maska, která zajišťuje intenzivní výživu či hydrataci. Obojí se používá obvykle jedenkrát týdně, ale vždy je potřeba si přečíst návod k použití, kde bývá informace o frekvenci jednotlivých aplikací uvedena.

Vzhledem k současnému životnímu stylu, kdy jsme často obklopeni klimatizací či naopak topením, bývá pleť většiny z nás dehydratována. Proto je vhodné volit přípravky, které dodávají pleti hydrataci, např. pomocí kyseliny hyaluronové. Případně lze zvolit dermokosmetiku Uriage, která je založena na hydratačních účincích termální vody z francouzských Alp. Krom toho je bohatá i na minerály a posiluje kožní bariéru.

Kosmetika by měla mít také antiagingový efekt. Vysoce kvalitní produktové řady, které kladou důraz na udržení si mladistvého vzhledu pleti pomocí svého unikátního složení, nabízí francouzská značka dermokosmetiky Nuance.

Tvář je naší vizitkou, a tak se vyplatí o ni pečovat.

SOUTĚŽTE ZDE O BALÍČEK DR. MAX V HODNOTĚ 5 000,- KČ

Podobné články

Mohlo by vás ještě zajímat

Sdílejte článek
Štítky hydratace Dr. Max Lékárna Astrostyl

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.