Celebrity

24. března 2024 07:00

Kisa Císařová

Berenika Kohoutová o výchově: Obdivuji rodiče, kteří dají děti do lesní školky

Berenika Kohoutová o lesních a státních školkách

Každá dobrá máma chce pro své dítě to nejlepší, což samozřejmě platí i při výběru správného předškolního zařízení. Dcera Bereniky Kohoutové Lola navštěvuje klasickou státní školku. Přestože herečka neskrývá obdiv k rodičům, kteří své potomky vodí do takzvaných lesních školek, toho svého se tam rozhodla neposlat. Proč?

Klíčem k vybalancování rodinného a pracovního života je podle zkušenosti Bereniky Kohoutové jednoznačně školka. „Když člověk najde školku, která je opravdu dobrá a dítě to tam miluje, je to výhra. Lola to ve školce zbožňuje. Vždy je samozřejmě ráda, když ji vyzvednu po obědě, a já se to snažím dělat, ale když ji vyzvednu později, vidím, že je jí to úplně jedno. Hraje si tam s dětmi, vybudovala si tam vztahy, už tam má kamarádky. Díky tomu mám potom čisté svědomí, že můžu v klidu pracovat,“ prozradila webu Prima Ženy Berenika Kohoutová.

Herečka má navíc jasný plán. Když je měsíc v kuse intenzivně pracovně vytížená, dceři to následně vynahradí společně stráveným časem.

Lesní školka ano, ale...

„Pak jedeme někam a jsme tam opravdu jen spolu,“ odhalila svůj přístup ke kombinování rodičovství a práce oblíbená herečka, která své fanoušky potěšila například rolí sympatické Veroniky v komediálním seriálu Hořký svět. Přestože čtyřletá Lola chodí do klasické státní školky, Berenika webu Prima Ženy přiznala, že by byla ráda, kdyby její dcera navštěvovala lesní školku.

I tak se ale rozhodla ji tam nakonec neposlat. A důvod proč ne, by mohl někoho překvapit. Problém totiž není v tom, že by Berenika s konceptem neotřelých dětských skupin nesouzněla. Naopak.

„Byla bych hrozně ráda, kdyby Lola chodila do lesní školky. Nicméně je to pro rodiče hrozná práce. Lesní školky bývají někde dál, takže to trvá docela dlouho, než se tam ráno člověk dopraví. Pak se musí nakupovat speciální vybavení. Obdivuji rodiče, kteří děti dají do lesní školky, protože to je opravdu práce. My máme školku za rohem a splňuje to, co školka plnit má, aby rodiče mohli chodit do práce,“ ozřejmila své postoje a názory na instituce předškolního vzdělávání Berenika Kohoutová.

Čtěte také: Dětská skupina vs. mateřská škola. V čem se liší a co je pro rodiče výhodnější?

Místo, které navštěvuje malá Lola, si každopádně její maminka nemůže vynachválit. „Lola bohužel nechodí do lesní školky, chodí ale do naprosto úžasné státní školky. Vidím na ní, že to tam má ráda, a to je pro mě nejdůležitější. A já z té školky mám skvělý pocit od začátku,“ uzavřela povídání na téma předškolního vzdělávání Berenika Kohoutová, na kterou se můžete v dohledné době těšit v pořadu Inkognito, kam poprvé v životě přijala pozvání.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.