Celebrity

12. července 2023 05:30

Šarlota Chmelařová

Berenika Kohoutová přiznala kolaps. Stále více slavných matek touží zvládat vše

Herečka Berenika Kohoutová se snaží podávat stoprocentní výkony nejen v práci, ale také doma. Kromě kariéry se touží věnovat své dceři, manželovi i sama sobě. Jenomže být perfektní ve všech kategoriích občas zkrátka nejde.

Jsou slavní a úspěšní především díky své píli. Dosáhnout pomyslné pozice na žebříčku jim ale nestačí. Někteří lidé nad sebou mají neustálý bič a snaží se dosahovat stále perfektních výsledků. Kromě práce se chtějí maximálně věnovat také své rodině – a to je často dohání.

Čtěte také: Berenika Kohoutová zveřejnila odvážnou fotku: Vtipkovala o tom, že má špeky

Berenika Kohoutová (32) točí filmy, seriály a mimoto dělá i vlastní hudbu. Skloubit roli matky, partnerky a ještě tomu herečky a zpěvačky však není vždy jednoduché. „Jedna krásná a náročná práce skončila, čeká mě další a další. Strašně mě to baví, ale občas už nemůžu. Kombinovat práci (navíc hereckou s vlastní hudební tvorbou) a mateřství, manželství, myslet na sebe. Mám pocit, že mi to jde, že je to v pohodě, ale ono to občas v pohodě není. A pak se tak trochu připosložím. Jako včera v noci po návratu z natáčení. (Čekám, že mi do pěti minut po přečtení volá máma) Mami, jsem v pohodě!“ napsala Kohoutová na sociálních sítích.

Touha po dokonalosti

Maminka tříleté Loly dospěla do stavu, kdy si je schopna nalít čistého vína. Nedělá jí problém přiznat si, že touží po dokonalosti. Je podle ní ale také v pořádku dokonalá nebýt. „Asi bych si měla víc opakovat, že prostě nemusím být dokonalá. Ale ten vlak je dost těžké zastavit. No nic. Příští týden mám pár dní času – na třídění věcí ve skříni (což pro mě znamená třídění místa v mém harddisku), na terapii a na spoustu kroasánů a kafíček. Prázdná Praha, potkávání se s nejbližšíma, s nikým se nesrovnávat,“ dodala Kohoutová.

Mohlo by vás zajímat: Berenika Kohoutová o výchově dcery: Jako máma více vnímám chyby svých rodičů

Berenika Kohoutová není jedinou českou herečkou, která se snaží skloubit svou práci a rodinný život. Své o tom ví například i dvojnásobná maminka Marie Doležalová (36). Ta na svých sociálních sítích pravidelně ukazuje realitu všedních dní a v minulosti také otevřela téma týkající se mateřské touhy po dokonalosti.

„Připadá nám naprosto příšerně strašné někoho poprosit, aby si vzal děti, protože přece zaprvé nelze přiznat, že to všechno nezvládám, a zadruhé to je hrozná zrada vůči těm malým miláčkům, a pokud je dost miluju, zvládnu to přece bez pomoci, že?“ zamyslela se Doležalová na sociálních sítích. „Není to sobecké, protože vy se při tom obnovujete a hlavně se při tom obnovuje celý ten čerstvý pohled na věc. Ty mateřské baterky se dobíjejí daleko rychleji, než se zdá, takže na to nezapomínejte a házejte se do nabíječky,“ poradila všem ženám herečka.

Práce je příjemné zpestření

Další dvojnásobnou maminkou, která i na mateřské stále pracuje, je herečka Tereza Ramba. Ta vysvětlila, že je pro ni práce příjemným zpestřením a oddechnutím. Mimo jiné natáčela film Zápisník alkoholičky, který pojednává o ženě na mateřské dovolené, která začne pít.

„Manžel mi řekl, že ani já bych nezvládla být jenom doma s dítětem. Nejdřív jsem se urazila, ale pak mi došlo, že to tak opravdu je. Já mám možnost odejít, nadechnout se a pak se na děti těšit. Ale být zavřená sama doma musí být moc těžké. A myslím, že i proto pak dlouho trvá, než alkoholismus u ženy objeví její manžel, když třeba přijde, a ona už spí,“ řekla v minulosti Tereza Ramba v rozhovoru pro web iROZHLAS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.