Celebrity

4. srpna 2024 14:24

Josef Šťastna

Obě kontroverzní boxerky na OH slaví. Díky tvrdé ráně si medaili odveze i Lin Jü-tching

Obě kontroverzní boxerky získají v Paříži medaili. Lin Jü-tching z Tchaj-wanu i Alžířanka Imán Chalíf dál sní o tom, že na olympiádě získají nejcennější kov.

Obě bojovnice, které podle Mezinárodní boxerské asociace (IBA) neprošly sex testy a do ženských soutěží nepatří, si z olympiády odvezou medaile. Lin Jü-tching z Tchaj-wanu a alžírská reprezentantka Imán Chalíf dál sní o zlatu, nyní je bude čekat semifinále.

Lin Jü-tching s přehledem zvládla čtvrtfinále turnaje, kdy jí cestu zkřížila Bulharka Svetlana Stanevova. Zápasnice z Tchaj-wanu v kategorii do 57 kg dominovala, utkání díky přesným a tvrdým úderům ovládla jednoznačně 5:0 na body.

„Vím, že všichni na Tchaj-wanu za mnou stojí a podporují mě, a ponesu si tuhle energii až do konce. To, že jsem dnes vyhrála, ale neznamená, že můžu polevit. Musím stále tvrdě makat,“ řekla Lin Jü-tching po postupu do semifinále.

ČTĚTE TAKÉ: Po operaci byl z Koubkové pan Koubek. Trans atletka se nechala fotit i při holení

MOV se boxerek zastal

Mezinárodní olympijský výbor zopakoval, že obě kontroverzní bojovnice považuje za ženy. Nad jejich mužskou stránkou odmítá MOV vést diskuze.

„Alžírská boxerka se narodila jako žena, je registrována jako žena, boxovala jako žena a v pasu je uvedena jako žena. Z vědeckého hlediska nedošlo k tomu, že by muž boxoval proti ženě,“ uvedl v prohlášení mluvčí MOV Mark Adams, který tak rázně vystoupil proti tomu, aby Chalíf byla dávána do souvislosti s trans komunitou. Stejný postoj má vedení Mezinárodního olympijského výboru k Lin Jü-tching.

Podívejte se, jak problémy s trans komunitou řeší české školy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.