Celebrity

3. července 2024 13:24

David Laštovka

Obavy o zdraví herce Oldřicha Vlacha. Zrušil veškerou práci, telefon nechal odpojit

Legendu českého herectví Oldřicha Vlacha, který 3. července slaví 83. narozeniny, v poslední době sužují vážné zdravotní problémy. Nedávno kvůli nim ukončil svoji bohatou divadelní kariéru a nyní na poslední chvíli zrušil plánované natáčení filmu.

Oldřich Vlach před kamerou ztvárnil desítky nezapomenutelných filmových rolí. Mezi nejslavnější patří postava rostlináře Jaromíra v komedii Vesničko má, středisková. Další už zřejmě nepřidá. Když před čtyřmi lety oznámil, že je kvůli zdravotním problémům nucen ukončit svou divadelní kariéru, plánoval, že se bude věnovat už jen dabingu a případně menším filmovým rolím.

Čtěte také: KVÍZ: Chlapi, nelejte to pivo z oken! Jak znáte herce Oldřicha Vlacha a jeho soukromí?

Nyní si měl zahrát v novém filmu Tomáše Magnuska První hvězda. Na poslední chvíli však natáčení zrušil a do jeho role byl obsazen Stanislav Šárský. Redakce webu Prima Ženy Oldřicha Vlacha kontaktovala. Dlouhá léta používal pouze pevnou linku, ta, jak jsme zjistili, už ale neexistuje.

Lékaři mu dávali půl roku života

Oldřicha Vlacha trápí zdravotní problémy už delší dobu. Ve svých šestapadesáti letech se léčil s krční páteří. Trpěl nesnesitelnými bolestmi a sebemenší pohyb pro něj znamenal doslova utrpení. Jenom bezmocně ležel a přepadaly ho ty nejtemnější myšlenky. „Přestával jsem věřit, že se to někdy zlepší. Byl jsem ochrnutý s vidinou maximálně na invalidní vozík. Kdybych se tehdy mohl nějak dostat k oknu, vyskočil bych z něj. Takové utrpení to bylo. Když vidíte, že nezmůžete vůbec nic, že se bez cizí pomoci nenajíte, nedojdete si ani na záchod, je to hrůza. První diagnóza zněla: Metastáze v páteři. Dávali mi půl roku. Volali mé ženě Janě, že je to konečná,“ vzpomínal herec v pořadu 13. komnata.

Učil se píst, jíst i sedět

Další testy ovšem ukázaly, že se nejedná o rakovinu, ale naštěstí jen o zanedbaný zánět. „Podstoupil jsem operaci, při níž mně vysekli kus kosti z pánve a dali to k těm obratlům. Byl jsem dočasně ochrnutý, učil jsem se jíst, pít, sedět. Jakmile jsem se postavil, byla to neskutečná radost. Za záchranu vděčím doktorům a manželce Janě,“ uvedl Oldřich Vlach.

Čtěte také: Miloslav Štibich, hvězda filmu Vesničko má středisková, byl vrbou Abrháma. Zemřel předčasně

Tehdy se ještě dokázal naplno vrátit i k práci. Vídat jsme ho mohli například i v seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou. „Na to natáčení vzpomínám moc rád. Sešla se tam báječná parta lidí. Bylo to moc fajn,“ prozradil tehdy redakci webu Prima Ženy.

V genech má dlouhověkost

Oldřich Vlach má přitom dlouhověkost v genech. Jeho tatínek byl ve svých šestadevadesáti letech naprosto soběstačný a bez problémů hospodařil ve svém bytě. Otcova sestra, tedy Vlachova teta, zemřela v úctyhodných čtyřiadevadesáti letech. Herec ovšem dobré genové předpoklady nepřeceňuje. „Obávám se, že jsem všechny ty negativní záležitosti vytáhl z matky. Ta zemřela v osmašedesáti,“ svěřil se v minulosti redaktorovi webu Prima Ženy.

Vdova po Jiřím Menzelovi prozradila, jak to má se vztahy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 7. 2024

Berani, ostatní lidé vám dnes mohou ukrást pozornost, ale nenechte se tím rozhodit. Klíčem k úspěchu je učit se od těch, kteří se ujímají vedení. Bavte se a nedělejte si starosti s detaily. Určitá dynamika vám pomáhá transformovat určité oblasti vašeho života, které potřebují změnu. Vyjděte ze zajetých kolejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.