Celebrity

19. června 2024 16:30

David Laštovka

Otec Michala Suchánka byl televizní hvězdou. Syna dostal na školu, pohřeb má naplánovaný

Jaroslav Suchánek, legendární sportovní komentátor a otec herce a baviče Michala Suchánka, oslavil 88. narozeniny. Jak se seznámil se svou životní láskou, co udělal pro synovu kariéru a jak se mu dnes daří?

Jaroslav Suchánek na televizních obrazovkách komentoval 550 sportovních přenosů. Kromě toho moderoval i zábavné pořady, například Zlatého slavíka, a po besedách jezdíval s hercem Vladimírem Menšíkem a po revoluci s Jiřím Sovákem nebo režisérem Zdeňkem Troškou.

Čtěte také: Zdeněk Troška se už k filmování nikdy nevrátí. Dal přednost knížkám

S životní láskou Danicou ho svedl dohromady osud. Byla dcerou jeho paní učitelky, ke které docházel sedm let na klavír. V manželství se jim narodili dva synové – Vladan a Michal, který se stal slavným hercem a bavičem.

Co udělal pro to, aby syna přijali na konzervatoř?

Synovi Michalovi ke kariéře podle vlastních slov nijak zvlášť nepomáhal. „Když chodil do školky, jedna známá fotografka si chtěla udělat fotku dětí, tak jsem jí dal tip, kam Michal chodil. Na základě toho si ho pak vybrali do televizní inscenace Pozdní léto, což byl jeho první film. Po škole se hlásil na konzervatoř, ale nechtěli ho vzít. Jirka Vala (herec, pozn. red.) mi říkal, že je moc malý. Tak jsem s ním zašel ke známému lékaři, udělali mu speciální test, kde vyšlo, že by měl vyrůst do výšky 170 centimetrů, takže ho nakonec vzali,“ prozradil Suchánek redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Suchánek prý přestal hrát divadlo kvůli lidem. Vadí mu, jak koukají, tvrdí Genzer

Synovi fandí a v televizi pravidelně sleduje pořady, v nichž účinkuje. Velmi se mu líbí především Partička, kterou vysílá stanice Prima COOL. Nyní si užívá spokojeného důchodu a především svých dětí a vnoučat. Všechna mu dělají velkou radost. Rodina je pro něj vším. Stejně jako Michal i Jaroslav má smysl pro humor a recesi. Jak přiznal, na svůj pohřeb má připravený zasedací pořádek v krematoriu. Prostatici podle něj budou mít místa na krajích, aby mohli odbíhat na toaletu. Vybranou má prý i hudbu, která by měla hrát. „Když o tom ale mluvím doma, rodina tohle nerada slyší,“ upozornil s úsměvem.

Michal Suchánek si zahrál v seriálu s dcerou Berenikou. Jak jim to šlo?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.