Pánská jízda v Prostřeno! se promění v kutilský experiment. Neobejde se bez taktiky

Pánská jízda – Prostřeno! S28 (86)

Pět chlapů u stolu. Přesně taková bude sestava pražského týdne. Jak se jim bude vařit, taktizovat a soupeřit? Emoce budou hýbat vším. Co se podaří a co nikoliv?

Prostřeno! bude tentokrát v Praze a u stolu se bude scházet čistě mužská sestava. Jak soutěží zamíchá úkol týdne, kterým bude příprava pražského koláče a jeho zakomponování do menu tak, aby jej nikdo nepoznal? Kdo si do poslední chvíle bude myslet, že úkolem týdne je zcela jiná dobrota, a kdo na něj nakonec zapomene?

Kdo nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte.

Pondělí: Student a vývojář Jakub (23) miluje kočky a kutilství

Do pořadu se přihlásil sám, je to pro něj výzva a vystoupení z komfortní zóny. Přihlásil se na popud přátel. V televizi se již objevil. Nemá v plánu vyhrát, ale pokud by se tak stalo, pokryl by studentské výdaje a nakoupil by si kvalitnější vybavení. Svým hostům by rád ukázal fyzikální experimenty. Jelikož nevaří a ani to moc neumí, bylo mu jedno, co připraví. Jako předkrm má inspiraci od maminky, dle které je tento pokrm jednoduchý. Co na jeho menu řeknou hosté a jak si tato parta sedne? Po příchodu hostů bude přejmenován na Kubu, jinak by se to pletlo a u stolu by byli Jakubové dva. Netají se tím, že má rád kutění, doma má i svůj elektro koutek. Kromě toho rád jezdí na kole, chodí na čundry a hraje na klavír. A ještě má jeden neobvyklý koníček – baví ho vyšívání. Pustí se do menu letem světem, když připraví sicilské pohlazení na duši, rajčatovou polévku, Pad Thai a crème brûlée. Na přípravu pokrmů si oblékne plášť, protože vaření je podle něj také jeden velký pokus. Menu chystá s nadšením vědce a vědecká bude i zábava.

Úterý: IT Security Kevin (26) je pro každou legraci a výhru by procestoval

Pracuje z domova a od té doby, co začal covid, každé ráno chodí cvičit do posilovny. Poté doma pracuje, uvaří si oběd a zase pracuje. Přihlásit se byl nápad jeho kamarádů, protože Kevin dobře vaří a je dle nich velký bavič. Případnou výhru by procestoval. Kevin si dělá smělé plány, jenomže přecení své síly. Rozhodne se úkol týdne splnit na 100 %, ale vůbec se mu nedaří. Nakonec musí požádat o pomoc kamaráda, protože potřebuje dodat další suroviny, když spálí pudink. Kamarád dorazí, jenomže tím se vše ještě zkomplikuje. Když mu totiž Kevin hodí klíče z okna, zaseknou se na stromě a Kevinovi nezbývá nic jiného než na strom vyšplhat. Kevinovo menu skrývá spoustu překvapení a narážek, jako třeba polévka, která se jmenuje Vaši dýňu sem taky neviděl a věřím, že ji máte… Ostatní už při čtení menu pochopí, že Kevin je pro každou legraci, což se naplno ukáže u zábavy, při které mají hosté složit a nahrát píseň pro pořad Prostřeno! – na první dobrou se to nepovede, a tak budou všichni doufat, že do dalšího dne Kevin skladbu dokončí. Sledujte už v úterý, jak jeho orientální menu zaujme.

Středa: Plánovač televizních kampaní Martin (31) neprožívá nejlepší životní období

Nyní pracuje na pozici plánovač televizních kampaní. Momentálně je v komplikovaném vztahu – s přítelem si dávají po pěti letech pauzu a řeší, jestli dál pokračovat, anebo se rozejít. S svými starostmi se svěří při prohlídce bydlení. U vaření Martin vtipkuje, že jeho taktika je hosty opít, proto do jídla přidává alkohol. Ten se ale vypaří, a tak bude Martin muset spoléhat sám na sebe. Ani Martin se úkolu týdne nezalekne a rozhodne se s ním poprat. V menu sází na jistotu. Dýňové rizoto na vermutu se šafránem, topinamburový krém s bílým vínem a chipsem ze slupek, vepřovou panenku na bylinkách a portském víně s vanilkovou bramborovou kaší a Piña Colada mini cheesecake. Pokud by vyhrál, zašel by si do restaurace na degustační menu. Pořad sleduje od jeho začátků a chtěl se přihlásit už na vysoké škole. Až nyní má ovšem vhodné podmínky pro pozvání hostů, a tak příležitosti hned využil. Jako zábavu si chce pro své hosty připravit ukázku latté art. Podaří se mu vyhrát a zaujmout? Sledujte už ve středu.

Čtvrtek: Zvukař Alex (25) žije s přítelkyní, do pořadu ho přihlásila kamarádka

Netuší, jak by naložil s výhrou. Jako zábavu si připraví poslech hudby. Svá jídla si vybral, protože jsou snadná na přípravu. Rád připravuje italské pokrmy, i když pizzu jednou zapomněl přes noc v troubě. Zaujmou jeho rychlovky a budou přesně těmi pokrmy, které mu přinesou výhru? Alex žije v zajímavě a kreativně zařízeném bytě s přítelkyní. Do Prostřeno! ho přihlásila kamarádka. Alex už pracoval jako barista, produkční či dramaturg. Nyní pracuje jako zvukový technik a produkční. Má rád kulturu a vše kolem. Sám sebe neumí popsat. Řekl o sobě, že je lučištník. Nenápadný introvert zaujme nevšedním bydlením i zájmy, v kuchyni ale zrovna zářit nebude, když připraví bagetu se zeleným pestem a cherry rajčátky, polévku gazpacho, lasagne di spinaci a jahody se smetanou. Ne všechno se mu totiž dokonale povede, jak se dozvíte už ve čtvrtek.

Pátek: Obchodní zástupce Jakub (34) se do pořadu dostal na popud rodiny

Pracuje jako obchodní zástupce. Je svobodný – přechodně žije v Praze, ale jinak žije v Hodonicích, kde si s přítelkyní Martinou rekonstruují dům. Do pořadu ho přihlásila jeho sestra s budoucím švagrem, protože jsou pravidelnými diváky Prostřeno! Pokud by vyhrál, investoval by peníze do rekonstrukce. Jako zábavu si pro své hosty připraví školu hrou. Jakub byl celý týden samá legrace, a možná proto hosty překvapí svým stručným menu, když slibuje telecí, rajče, líčka a čokoládu. Svou účast bere jako velkou výzvu – rád by ukázal svému okolí, že na to má a zvládne něco plnohodnotného uvařit. Podaří se mu to? Pochutnají si ostatní na jeho menu? A jak celý týden dopadne? Bude někomu chybět u stolu žena?

Kdo má největší šanci na výhru? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 5. 2024

Tento den nemusí patřit k vašim oblíbeným, Berani. Možná si až příliš uvědomujete omezení, která vám přináší vaše hlavní zaměstnání. Pravděpodobně budete toužit po odpovídající odměně za svou práci. Tento den je vhodný k definování nových osobních a profesních cílů. Budou vás podporovat při plnění vašich povinností. A co takhle mezitím požádat o zvýšení platu?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.