Tip na vynikající večeři: Parmezánové brambory podle Těhotnýho kuchaře si zamilujete
Parmezánový brambory - Těhotnej kuchař
Kdo by neměl rád pečené brambory – a co teprve s parmezánem? Vyzkoušejte recept známého influencera, který vystupuje pod přezdívkou Těhotnej kuchař.
Kdo je Těhotnej kuchař?
Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař vytváří obsah ve formě videoreceptů na sociálních sítích YouTube, TikTok, Instagram a Facebook. S tvorbou začal během pandemie covidu-19 a ke konci roku 2023 už měl jeden a půl milionu sledujících. Získal také ocenění Křišťálová lupa za rok 2022 a v roce 2023 vyhrál se svou tvorbou hned ve třech kategoriích – One (wo)man show, Cena popularity a Online video.
Jednoduché tipy na nejrůznější pokrmy dokážou rychle dobýt sociální sítě. Podobně tomu bylo i s trendem parmezánových brambor. Že jste o něm ještě neslyšeli? Pak se určitě podívejte, jak na ně. Vynikající pečené brambory mají na spodní straně křupavou krustu z rozteklého sýra a jsou skvělé jako příloha, ale i samotné s dipem.
Můžete si je klidně dát jen tak s majonézou a jarní cibulkou, nebo je podávejte jako přílohu k masu či rybě. Rodina i návštěvy se budou olizovat a prosit o recept.
Parmezánové brambory
Co budete potřebovat:
- Brambory
- Sůl
- Bylinky
- Olej
- Strouhaný parmezán
Postup:
Omyté brambory uvařte ve slupce ne úplně doměkka. Poté je rozpůlte nebo rozčtvrťte (podle velikosti brambor). V míse je zakápněte olejem, osolte, přisypte libovolné bylinky a promíchejte. Kousky brambor „obtiskněte“ do parmezánu nebo sýr nasypte na dno pekáčku (vyloženého pečicím papírem) a brambory položte na něj. Pečte v troubě s ventilátorem na 200 °C po dobu 30–40 minut. Každá trouba peče trochu jinak, proto v průběhu brambory kontrolujte. Parmezán by měl být zlehka připečený a křupavý.
Celý postup můžete sledovat ve videu v úvodu článku.
Zdroj: Se svolením Těhotnýho kuchaře
Podívejte se také na rozhovor s Těhotným kuchařem. Co prozradil o své paní Columbové?