Celebrity

20. června 2024 15:25

Marie Makovská

Těhotnej kuchař o rodině: Paní Columbová se ve videích objevuje nechtíc, syn pomáhá

Těhotnej kuchař rozhovor

Spousta lidí zná jeho videa a osobitý komentář, ne každý už ale ví, jak vypadá nebo co vše za jeho tvorbou stojí. Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař na sociálních sítích prorazil s videorecepty, u kterých si zakládá na tom, že jsou krátké a funkční. Jak prozradil v našem rozhovoru, do projektu už zapojil podstatnou část své rodiny.

Projekt Těhotnej kuchař vznikl v pandemii covidu-19, kdy byly provozovny Jaroslava Vajgla zavřené a postupně mu docházely peníze. „Potřeboval jsem přítelkyni, která tou dobou táhla nájem a veškeré živobytí, nějakým způsobem přispívat do rozpočtu. Takže mě napadlo natáčet na Youtube a jediné, co vlastně umím a co se dá natáčet, je vaření…“ popsal Jaroslav Vajgl v rozhovoru pro web Prima Ženy.

Kdo je Těhotnej kuchař?

Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař vytváří obsah ve formě videoreceptů na sociálních sítích YouTube, TikTok, Instagram a Facebook. S tvorbou začal během pandemie covidu-19 a ke konci roku 2023 už měl jeden a půl milionu sledujících. Získal také ocenění Křišťálová lupa za rok 2022 a v roce 2023 vyhrál se svou tvorbou hned ve třech kategoriích – One (wo)man show, Cena popularity a Online video.

Zatímco s vařením měl bohaté zkušenosti, o natáčení nevěděl téměř nic. „Začínali jsme tak, že to nevlastní syn natáčel na takový lepší foťák, který snímal i video, a mluvil jsem přímo do toho a trvalo to strašně dlouho. Prostě recept, který by se uvařil za hodinu, jsme dělali třeba pět hodin. To bylo šílené, i postprodukce. Když se v přímé řeči něco nepovedlo, muselo se to točit znovu, třeba se i o krok vrátit ve vaření,“ přiblížil Těhotnej kuchař náročné začátky.

Později mu prý děti přítelkyně ukázaly, že existuje TikTok, kde se inspiroval. Zjistil, že videa mohou být mnohem kratší a svižnější. „Pak jsem si to dělal všechno sám, začal jsem natáčet jenom na iPhone a celé si to ve své podstatě produkoval,“ vysvětlil s tím, že poslední zhruba rok už mu podstatně pomáhá i syn. Dát dohromady jeden videorecept zabere klidně i 12 hodin času. „Samozřejmě záleží na náročnosti receptů, ale mně třeba trvá i dvě až tři hodiny dát recept dohromady. Vyhledávám si všechna videa, psané recepty a složím si z toho recept vlastní. A když to vezmu kolem a kolem, je to třeba 10–12 hodin, jeden videorecept,“ prozradil.

Podívejte se na recepty Těhotnýho kuchaře, se kterými se dobře najíte a zároveň pobavíte.

Zapojili se všichni synové

Možná už vás tedy nepřekvapí, že celá práce Těhotnýmu kuchaři zabrala i přes 300 hodin měsíčně. „Když jsem začínal na TikToku, vydával jsem jedno video denně a byl jsem tam na takových 300, 320 hodinách měsíčně asi půl roku v kuse, což nedělalo dobrotu ani mně, ani doma. Postupně jsem do toho zapojil víc lidí, ale i tak si myslím, že jsem na nějakých 250 hodinách měsíčně, takže řekněme třeba 1,5 úvazku,“ popsal influencer.

Kromě vlastního syna, který pomáhá s vařením, natáčením a střihem videí, se zapojili také synové Jaroslavovy partnerky. „Synové mojí přítelkyně jsou ajťáci, takže mi řeší grafické věci, případně nějaké nastavení počítače a podobně, když zkrátka potřebuji něco speciálního, na co sám nestačím,“ řekl. Jak moc mu teď ‚mladá krev‘ mluví do práce? „Oni do toho nesměli mluvit ani na začátku a nesmí do toho mluvit ani teď. Samozřejmě si vyslechnu jejich názor, ale neradí mi a já je spíš postupně zaměstnávám,“ dodal Těhotnej kuchař.

Paní Columbová je ve videích nechtíc

I partnerku influencer do projektu zapojil, i když jak sám říká, vystupuje ve videích nechtíc. Fanoušci ji vlastně vůbec neznají. „Objevuje se ve videích buď zezadu, anebo je tam slyšet, když mluví, ale proto je to paní Columbová, že ve videích nikdy vidět nebude,“ vysvětlil Jaroslav.

Prozradil také, že na výběru oblíbených jídel se spolu shodnou. „My si v tom notujeme, máme oba rádi vnitřnosti, máme rádi steaky… moje paní není úplně na omáčky, protože v zaměstnání, kam chodí na obědy, omáčky hodně točí, takže doma už chce trošku něco jiného, ale ty si zase uvařím já a sním je s dětmi,“ objasnil.

Dokonce i přípravu pokrmů mají doma rozdělenou, zatímco Těhotnej kuchař vaří ostošest, jeho přítelkyně má na starost sladké. „Sladké mi moc nejde, i když teď už jsem se pustil i do nějakých sladkých receptů. Video ještě nevyšlo, ale dělal jsem americké lívance a byl jsem hodně spokojený. Myslím, že i lidi budou s receptem spokojení. Ale buchty nebo bábovky… vždycky se snažím něco vymyslet, abych to udělal jinak, trošku líp, a on z toho je vždycky hrozný průšvih, takže tohle nechávám na mojí paní,“ uzavřel s pokorou.

Jak Těhotnej kuchař nakládá s ‚hejtry‘ na sítích a jakou má radu pro všechny, kteří chtějí vařit levně, ale kvalitně a chutně? (A prozradíme vám, že to opravdu jde.) Podívejte se na celý rozhovor v úvodu článku.

Podívejte se také na recept na česnečku podle Těhotnýho kuchaře, která vás postaví na nohy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.