Celebrity

2. dubna 2024 15:10

Marie Makovská

Zdeněk Pohlreich si rád dá i fast food. Jím ho po cestě, aby to na mě neprasklo, říká

Zdeněk Pohlreich v 7 pádech Honzy Dědka

Zdeněk Pohlreich v oblíbené talk show zavzpomínal na časy, než se stal uznávaným šéfkuchařem, a prozradil, čím si přivydělával. Řeč přišla také na fast food, a jestli jste mysleli, že by si šéfkuchař nic takového nikdy nedal, pak vás možná překvapí, že zde má dokonce svou tradiční objednávku. Co si šéf dá, když si chce takzvaně ‚zaprasit‘?

Ještě než se Zdeněk Pohlreich stal uznávaným šéfkuchařem vyhlášených pražských restaurací, přivydělával si před Vánoci ke kuchařině i prodejem kaprů.

Šizení na váze

„Nejhorší při prodeji kaprů bývávalo, když bylo těsně nad nulou, protože to je ti úplně stejná zima, ale ta váha nenamrzá, není to zábavné. Blbě se to pak počítá. Musí se dát víc rumu, aby cenotvorba dávala vůbec nějaký smysl. To bylo ještě za socíku, aby bylo na kořalku. S klukama jsme měli takovou tradici, že jsme pak 23. prosince, když to všechno skončilo, šli do hospody oslavit Vánoce, dali jsme si jedno pivo a usnuli. Místo rukou jsme měli fialová jelita. Byla to jedna z nejtvrdších věcí, které jsem kdy dělal,“ zavzpomínal Pohlreich, který coby šéfkuchař mimo jiné proslul svými legendárními hláškami.

Přečtěte si také: Patricie Pagáčová je v jídle hodně vybíravá. Na vnitřnosti ji nenaláká ani grilmaster

Dnes už nejenže neprodává kapry, ale už ani nevaří, tedy přesněji řečeno – ve svých restauracích nevaří. „Rozhodl jsem se zmenšit si pracovní úvazek. Doma vařím, protože mám manželku. A mám dva psy, pro ty se musí vařit taky. Co zbyde nebo co je zrovna ve slevě, nakoupím a vařím jim,“ překvapuje Pohlreich s tím, že sám se s chutí nají i ve fast foodu.

Smažené kuře „na tajňačku“

„Když si chci zaprasit, nenápadně zajedu do drive-in, objednám si u okénka a tam se ozve: ‚Pojď se podívat, pojď se podívat, je tady Pohlreich! Můžete se mi podepsat?‘ Takhle vypadá moje návštěva fast foodu. Mám tradičně danou svoji objednávku, objednám si dva kousky smaženého kuřete, které mi chutná, sednu si do auta a po cestě to rychle sním, aby to na mě doma neprasklo,“ přiznal Pohlreich v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat v úterý ve 21:40 na Primě. Šéfkuchař v premiérovém dílu mimo jiné promluví o nové reality show Česko na grilu.

Podívejte se také na představení šéfkuchařů Pohlreicha a Svatka v Česku na grilu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.