Martin Svatek varuje před největší chybou při grilování. Maso nesmí čekat na strávníky!

Martin Svatek promluvil o častých chybách při grilování

Kulinářský mistr jižních Čech Martin Svatek se již 23. března představí na obrazovkách televize Prima v jedinečné grilovací show. Spolu s kolegou, šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem, stanou v porotě. Jaké netradiční suroviny se dají grilovat, jaké jsou nejčastější chyby Čechů při grilování i zda se sešli šikovní soutěžící, prozradil v exkluzivním rozhovoru pro web Prima Ženy.

Rozpálené grily, slunce nad hlavou, ale i napětí a pořádná dávka emocí, to je nová rodinná soutěžní reality show Česko na grilu. Deset párů složených z milovníků grilování se utká o titul Grilmastera roku i zajímavou výhru v souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty v podání Zdeňka Pohlreicha a Martina Svatka.

Martine, sešli se u grilů šikovní soutěžící?

Samozřejmě přišli ze začátku malinko nepolíbení, ale pod tlakem a pod našimi komentáři rostou a rostou a rostou.

Čtěte také: Nejčastější chyby při grilování podle Zdeňka Pohlreicha. Děláte je také?

Jaké chyby nejčastěji dělají Češi při grilování?

Grilování je samozřejmě aktuální věc. Je časově nenáročné, ale lidé jsou na něj příliš uspěchaní. Ke grilu je třeba přistupovat s rozvahou. Češi dělají velkou chybu, že začnou dělat maso, a pak teprve přílohy, omáčky a shánět strávníky. Když se griluje, tak mají všichni čekat na maso, a ne maso na strávníky.

S aplikací Česko na grilu vše na jednom místě a včas. Sledujte bonusy, recepty i zákulisí show

Jaké netradiční suroviny, o kterých Češi moc nevědí, by se daly použít na gril?

Myslím si, že Češi suroviny znají výborně. Vynechám takové ty úplně prapodivné suroviny, to je jiná kapitola. Myslím si ale, že Češi jsou na suroviny velice kultivovaní, znají a grilují opravdu všechno.

Jaký máte názor na současný stav gastronomie v Česku? Vidíte nějakou zásadní změnu za posledních deset let?

Já se v gastronomii pohybuji třicet let a jsem velice potěšen, jak přibývá poctivého řemesla. Gastro samozřejmě ovlivňují hosté a ti jsou stále kultivovanější. Jsou ochotní u nás posedět a zaplatit nám za naši práci. Dobrou gastronomii nedělají jen kuchaři, ale i hosté. A to si málokdo uvědomuje. Takže dobrou gastronomii lze provozovat jedině ve spojení s hosty.

Vaříte často i doma, nebo spíše v práci?

V práci samozřejmě vařím, je to moje profese. Doma jen o víkendu, tím se podílím na chodu domácnosti. Vařím rodině poměrně rád, ale mám doma samozřejmě takové trošku obtížné strávníky, kteří nechtějí jíst všechno, co uvařím.

Novou kuchařskou show Česko na grilu sledujte od soboty 23. března na Primě:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.