Celebrity

16. března 2024 16:30

Vanesa Havlíková

Tomáš Zástěra se zřekl konzumace masa. Mohou za to problémy s cholesterolem

Tomáše Zástěru (44) již brzy uvidíte v nové grilovací show, kterou bude moderovat společně s Patricií Pagáčovou (35). Jelikož půjde o pořad plný skvělých pokrmů a nových chutí, právě na téma jídlo a vaření jsme moderátora vyzpovídali. Na jaký pokrm Tomáš Zástěra nedá dopustit, co naopak nepozře a proč se rozhodl být vegetariánem, prozradil v exkluzivním rozhovoru pro web Prima Ženy.

Rozpálené grily, slunce nad hlavou, ale i napětí a pořádná dávka emocí, to je nová rodinná soutěžní reality show Česko na grilu. Deset párů složených z milovníků grilování se utká o titul Grilmastera roku i zajímavou výhru v souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty v podání Zdeňka Pohlreicha a Martina Svatka. Pořadem budou provázet oblíbení moderátoři Patricie Pagáčová a Tomáš Zástěra.

Tomáši, jaký je váš nejoblíbenější pokrm?

Vždycky to býval řízek s bramborovou kaší a teď už zbyla jen ta bramborová kaše, protože jsem vegetarián. Takže bramborová kaše víceméně se vším, co je vegetariánské. Musím se ale přiznat, že mám velmi rád také sýry a vajíčka. Všeobecně by se tedy dalo říct, že mám nejraději brambory.

Čtěte také: Jak se natáčela nejrozpálenější show v Česku. Padlo na ni 200 kilogramů uhlí

Proč jste se rozhodl být vegetariánem?

Rozhodl jsem se ze zdravotních důvodů, protože mám dědičně vyšší cholesterol. Na půl roku jsem vyzkoušel i veganství, chtěl jsem zjistit, jestli to zafunguje a zafungovalo to, ale začaly mi chybět vajíčka a sýry, tak jsem se vrátil aspoň k vegetariánství. Cholesterol sice trochu vyskočil, ale chutě a radost z jídla také.

Nějaký pokrm kromě masa, který nemůžete pozřít?

No já maso pozřít můžu, ale mám aktuálně tohle dočasné nebo dlouhodobé přesvědčení. Jediná věc, kterou tedy opravdu nejím a nesnáším je lékořice. Z té se mi opravdu zvedá žaludek, ale jinak opravdu všechno sním.

Vaříte doma často nebo spíš chodíte do restaurací?

Já vařím velice občasně, do restaurací chodíme také občasně a vaří tedy především moje přítelkyně, která to umí výborně. Já se tedy zdržuji a nechávám lidi, kteří to opravdu umí, aby vynikali.

A jaký je váš nejoblíbenější recept?

Nejraději mám ty nejjednodušší, a zároveň nejrychlejší recepty. Jsou to třeba špagety aglio olio, což je moje oblíbené jídlo a umím ho celkem obstojně. Musím se přiznat, že jsem v tom fakt expert.

Preferujete nakupování potravin online nebo spíše v kamenných obchodech?

Přiznám se, že chodíme spíš do kamenných obchodů, aby člověk viděl tu nabídku na vlastní oči, ale čas od času využijeme i online nakupování, když se nám nikam nechce nebo máme volné kredity.

Přečtěte si: Češi se vrhají na balkonové grilování. V módě je podle Pohlreicha texaská kuchyně

Troufnete si odhadnout kolik měsíčně utratíte právě za nakupování potravin?

No tak troufnout si můžu, ale vůbec to netuším. Myslím si, že to může být něco kolem dvanácti, patnácti tisíc, ale opravdu je to jen hrubý odhad.

Jak vypadá váš typický jídelníček během dne?

Ráno nesnídám, to je můj typický jídelníček, ale už celoživotně. Odmalička mě snídaně obtěžovala, dřív to do mě rodiče ještě nějak natlačili, teďka už naštěstí ale nemusím. Snídám pouze v hotelovém resortu nebo na chalupě, protože tam vstáváme později. Oběd si dávám zpravidla až kolem druhé, třetí hodiny v rádiu, když vysílám a večeři pak už v rodinném kruhu, kolem sedmé hodiny a potom už nejím…kromě chipsů, oříšků a čokolády.

Jaký máte tedy názor na diety a půsty?

Naštěstí mám rychlý metabolismus, protože jsem hodně sportoval, tak si to to tělo asi pamatuje a díky tomu spaluje víc, než by mohlo. Ale už jsem tedy přibral téměř šest kilo a mám pocit, že ne dieta, ale nějaké cvičení by bylo určitě vhodný.

Novou grilovací show můžete sledovat od 23. března na Primě nebo už nyní na prima+:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.