Jak se natáčela nejrozpálenější show v Česku. Padlo na ni 200 kilogramů uhlí

Česko na grilu od 23. března na Primě

Nahlédněte s námi do zákulisí natáčení velké soutěžní grilovací show, která v Česku nemá obdoby. Tyto zajímavosti v televizi neuvidíte. Počty některých položek, bez kterých by se pořad neobešel, vás možná i pobaví.

Tvůrci očekávané soutěžní show spočítali, že jeden díl připravuje 120 lidí, z toho 70 jich je přímo na place, aby zajistili to nejlepší nejen pro soutěžící, ale také pro záběry. K tomuto týmu se počítají skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese. Práce všech je nenahraditelná.

10 zajímavostí ze zákulisí natáčení nové grilovací show

  1. Natáčení pořadu Česko na grilu, který můžete sledovat od soboty 16. března na prima+ a od soboty 23. března ve 20:15 na Primě, probíhalo zpočátku rozdělené do dvou dní na ranní a noční směny. Ranní trvala od 06:30 do 20:00, noční pak další den od 18:00 do ranních 03:00. Později se obě sloučily a na place všichni byli od půl sedmé ráno do tří v noci.
  2. Prostor, kde se grilovalo, snímalo 16 kamer. Některé stály na místě grilování, jiné ve zpovědnicích. Do natáčení byly zapojeny také drony.
  3. Celkem byly položeny čtyři kilometry kabelů. Štáb pracoval a komunikoval téměř padesáti vysílačkami, protože areál byl tak rozlehlý, že se nikdy nečekalo, než s informací přejde někdo z bodu A do bodu B.
  4. Štáb za den vypije až 350 káv, a to i proto, že natáčecí den je opravdu dlouhý a energie je potřeba. Za dobu natáčení se ke kávě snědlo necelých 1 000 kusů sladkých tyčinek nebo sušenek.
  5. V díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa, běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Pro flambování byly využity 3 litry alkoholu. Na lokaci bylo dovezeno 300 ananasů.
  6. Pro soutěžící bylo k dispozici 30 grilů, v nichž shořelo celkem 200 kilogramů uhlí.
  7. Roli komparsu si vyzkoušelo patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který bedlivě dohlížel na vše, co se na place dělo.
  8. Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic eko kapesníků, tedy celkem 2 341 kusů. Pro zpevnění účesů soutěžících, moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu a spotřebovalo se 10 balení pudru, aby se ti, kteří se postavili před kameru, neleskli.
  9. Zajímavostí je, že se při čekání na další záběry jedly ořechy. Denně pět kilogramů.
  10. Počasí soutěžící i štáb zažili velmi variabilní. Nejtepleji bylo, když se rtuť teploměru vyšplhala na téměř 35 °C. Nejchladněji soutěžícím bylo nad ránem, kdy začalo přituhovat a teploty se pohybovaly kolem 5 °C.

Čtěte také: Zdeněk Pohlreich vyprovodil nejmladšího syna do Austrálie. Chce, aby kluci poznali svět


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.