Jak se natáčela nejrozpálenější show v Česku. Padlo na ni 200 kilogramů uhlí
Česko na grilu od 23. března na Primě
Nahlédněte s námi do zákulisí natáčení velké soutěžní grilovací show, která v Česku nemá obdoby. Tyto zajímavosti v televizi neuvidíte. Počty některých položek, bez kterých by se pořad neobešel, vás možná i pobaví.
Tvůrci očekávané soutěžní show spočítali, že jeden díl připravuje 120 lidí, z toho 70 jich je přímo na place, aby zajistili to nejlepší nejen pro soutěžící, ale také pro záběry. K tomuto týmu se počítají skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese. Práce všech je nenahraditelná.
V jedinečné show Česko na grilu se opět vrací ve své nejlepší formě Zdeněk Pohlreich a doprovodí jej kolega Martin Svatek. Zdroj: FTV Prima
Pro flambování byly využity tři litry alkoholu. Zdroj: FTV Prima
Běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Zdroj: FTV Prima
Soutěžící v show Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
V průběhu času bude vidět, jak se jednotliví soutěžící výkonnostně zlepšují, a to i díky trefným komentářům od porotců. Zdroj: FTV Prima
Zákulisí natáčení show Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu uvidíte od 24. března každou sobotu ve 20:15 na Primě. Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu uvidíte od 16. března na primaplus.cz. Zdroj: FTV Prima
Celkem soutěží deset párů. Zdroj: FTV Prima
Jeden díl připravuje 120 lidí. Zdroj: FTV Prima
Štáb za den vypije až 350 káv. Zdroj: FTV Prima
Grilování snímalo 16 kamer. Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu je jedinečná soutěžní show plná ohně a emocí. Zdroj: FTV Prima
Unikátní je pořad také v tom, že soutěžící vaří pro specifické skupiny z řad veřejnosti, které následně hodnotí jejich kulinářské umění. Zdroj: FTV Prima
Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic ekokapesníků. Zdroj: FTV Prima
Pořadem provázejí oblíbení moderátoři Tomáš Zástěra a Patricie Pagáčová. Zdroj: FTV Prima
V jedinečné show Česko na grilu se opět vrací ve své nejlepší formě Zdeněk Pohlreich a doprovodí jej kolega Martin Svatek. Zdroj: FTV Prima
Běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Zdroj: FTV Prima
V průběhu času bude vidět, jak se jednotliví soutěžící výkonnostně zlepšují, a to i díky trefným komentářům od porotců. Zdroj: FTV Prima
10 zajímavostí ze zákulisí natáčení nové grilovací show
- Natáčení pořadu Česko na grilu, který můžete sledovat od soboty 16. března na prima+ a od soboty 23. března ve 20:15 na Primě, probíhalo zpočátku rozdělené do dvou dní na ranní a noční směny. Ranní trvala od 06:30 do 20:00, noční pak další den od 18:00 do ranních 03:00. Později se obě sloučily a na place všichni byli od půl sedmé ráno do tří v noci.
- Prostor, kde se grilovalo, snímalo 16 kamer. Některé stály na místě grilování, jiné ve zpovědnicích. Do natáčení byly zapojeny také drony.
- Celkem byly položeny čtyři kilometry kabelů. Štáb pracoval a komunikoval téměř padesáti vysílačkami, protože areál byl tak rozlehlý, že se nikdy nečekalo, než s informací přejde někdo z bodu A do bodu B.
- Štáb za den vypije až 350 káv, a to i proto, že natáčecí den je opravdu dlouhý a energie je potřeba. Za dobu natáčení se ke kávě snědlo necelých 1 000 kusů sladkých tyčinek nebo sušenek.
- V díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa, běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Pro flambování byly využity 3 litry alkoholu. Na lokaci bylo dovezeno 300 ananasů.
- Pro soutěžící bylo k dispozici 30 grilů, v nichž shořelo celkem 200 kilogramů uhlí.
- Roli komparsu si vyzkoušelo patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který bedlivě dohlížel na vše, co se na place dělo.
- Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic eko kapesníků, tedy celkem 2 341 kusů. Pro zpevnění účesů soutěžících, moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu a spotřebovalo se 10 balení pudru, aby se ti, kteří se postavili před kameru, neleskli.
- Zajímavostí je, že se při čekání na další záběry jedly ořechy. Denně pět kilogramů.
- Počasí soutěžící i štáb zažili velmi variabilní. Nejtepleji bylo, když se rtuť teploměru vyšplhala na téměř 35 °C. Nejchladněji soutěžícím bylo nad ránem, kdy začalo přituhovat a teploty se pohybovaly kolem 5 °C.
Čtěte také: Zdeněk Pohlreich vyprovodil nejmladšího syna do Austrálie. Chce, aby kluci poznali svět