Pohlreich ani Ridi syrečkům neholdují. Prozradí, jak s nimi kouzlí Přemek Forejt

Máme rádi Česko XI (1) – Hoštický lanýž

Kuchaři Emanuele Ridi (49) a Zdeněk Pohlreich (65) se mezi milovníky pýchy moravského kraje zrovna neřadí. Z olomouckých tvarůžků si v oblíbené zábavné show ale udělají srandu a nevynechají ani kolegu Přemka Forejta (35). Slavný Prima Šéf dokonce prozradí jeden z jeho specifických receptů. Podívejte se na extra ukázky.

Když moderátor zábavné show Libor Bouček uvede pořad informací, že modernizace se dotýká i velmi tradičních výrobků, jakými jsou olomoucké tvarůžky, na něž jsou v Olomouckém kraji zřízeny hned dva samoobslužné automaty, netuší, jakou debatu tím započne. Jeho otázka, zda tuto pochoutku kapitán bílého týmu Vojta Kotek někdy jedl, bude nasnadě. „Já jsem to jedl jednou a naposled,“ přiznává Kotek, který se nedávno pochlubil dojemnou fotkou syna.

To Vojtův soupeř Jakub Prachař bude o něco sdílnější a svěří se s vychytávkou, kterou s tvarůžky vymyslel jeho děda. „Kdysi dávno to vylepšoval – za oknem. Byl to takový skleněný poklop, který ne úplně dobře těsnil, ale jeho výhodou bylo, že když se dal mezi okno, o to víc to topilo,“ vypráví herec.

Sám Jakub si ale není jistý, jak přesně tato metoda fungovala. „Nevím, jak to bylo, ale dával si na tom záležet třeba celé prázdniny,“ smál se Prachař, který na sebe v minulém díle show Máme rádi Česko, který si můžete pustit zpětně on-line na iPrima.cz, prozradil, že záměrně snižuje svoje IQ.

Libor Bouček využije toho, že má jako hosty hned dva známé kuchaře. Itala Emanuela Ridiho a Zdeňka Pohlreicha. „Zdeňku, k čemu jsou ty tvarůžky v kuchyni?“ ptá se Libor. Po lakonické odpovědi „k jídlu“ ale sympatický Pohlreich dodává: „Jsou lidi, kteří to určitě jedí,“ tvrdí Zdeněk, který ovšem nevypadal, že by k této skupině zrovna patřil.

Zdeněk Pohlreich prozradí recept Přemka Forejta

Přiznal ale, že zná takové, kteří této speciální pochoutce přišli na chuť, a prozradí dokonce i recept svého kolegy. „Přéma Forejt z toho dělá něco, čemu se říká ‚hoštický lanýž‘. Nechá to nějak rozpustit a pak to tam nahobluje,“ předvádí Zdeněk kuchařské umění přítele Evy Burešové a dožene k slzám smíchu nejen Jakuba s Liborem, ale i ostatní.

„Klasická moravská vy*canost,“ směje se tomu sám Pohlreich, který se v minulosti tajně objevil v kuchařském pořadu Prostřeno! a trochu zamotal hlavu soutěžícím. „To jsou takzvané moravské lanýže,“ chytí se toho Jakub Prachař a baví se na účet Moravanů. „Takhle, já si myslím, že to, že se to jí, způsobilo logicky hladomor,“ je přesvědčený Prachař.

Navíc má v záloze hned další tvrzení: „No pozor! On na to Přéma Forejt ještě cvičí speciální kohouty, kteří to hledají!“ míní znalecky Jakub v pořadu Máme rádi Česko, který uvidíte v pátek večer na Primě. „Drahé je to jak pes, ale je to kohout,“ směje se. To kuchař Emanuele Ridi, který se v show nebude bát vyhrožovat Vojtovi Kotkovi smrtí, už jen dodává, že by tvarůžky raději využil k těsnění po vzoru dědy Prachaře, než aby je strouhal a dělal z nich lanýže.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.