Jakub Prachař záměrně snižuje svoje IQ. Dělá to kvůli slevám

Máme rádi Česko X (5) - Jakub záměrně snižuje svoje IQ

Zábavný pořad, v němž dvojici kapitánů už několikátou sezonu tvoří Jakub Prachař (39) s Vojtěchem Kotkem (34), přináší nejen zajímavosti o České republice, ale i řadu informací ze soukromí zmíněných pánů či soutěžících. Jakub Prachař na sebe třeba práskl, proč se někdy snaží záměrně snížit svoje IQ.

Diváci oblíbeného vědomostního klání jsou už zvyklí, že až na skutečně vzácné výjimky Vojta Kotek obvykle končí jednotlivá kola prohrou a vítězem je Jakub Prachař. Ne že by týmy vedené kapitánem Kotkem měly méně znalostí o Česku. Kapitán Prachař má prostě „jen“ neuvěřitelnou kliku ve vytáčení rozhodujících bodů na kole štěstí. A nemyslete si, z převažujícího prvenství v show nemá zase takovou radost, jak by se mohlo zdát. Kvůli četným výhrám totiž trpí jeho peněženka. Má pro to i vysvětlení.

V dalším díle show, který uvidíte v pátek večer na Primě, vítá publikum kapitána bílého týmu Vojtu Kotka bouřlivým potleskem. Proč, když klání ještě ani nezačalo? Kotek si myslí: „Tady se spíš projevuje klasická česká vlastnost, že fandíme outsiderům. My jsme národ Švejků prostě, máme radši ty, co jsou druzí.“ Podle mínění kapitána Boučka, jde o určitý charitativní počin. „Tak, všichni se mnou soucítí,“ souhlasí věčně porážený kapitán, který se v soukromém životě raduje společně se ženou Radanou z prvorozeného syna Huberta.

„Mě to mrzí, mně tenhle pořad kazí reputaci. Dělám všechno pro to…,“ nedořekne myšlenku Jakub Prachař, ale je jasné, že přeje úspěch i svému souputníkovi Vojtovi. „Snižuju záměrně svoje IQ před každým tímhle pořadem, ale bohužel moje levačka vždycky zaúřaduje. A to už jsem střídal i pravačku. I obouruč jsem zkoušel. A furt nic,“ prohlásí ještě Prachař a moderátor ho doplní, že Vojta s každou prohranou show získává soucit a slevu. „Mám všechno dražší,“ dodá k tomu sám Jakub. „Tak si to vytočte, pane Prachař, tu slevičku,“ vpálí mu hned Bouček. Svým výrokem samozřejmě naráží na Jakubovo neuvěřitelné štěstí při točení kolem.

Kromě stálic v podobě kapitánů a moderátora Libora Boučka prokážou v pátečním díle show Máme rádi Česko na Primě své znalosti o Česku také Vendula Pizingerová, Terezie Tománková, Roman Šebrle, Eva Perkausová, Tomáš Richter a Tomáš Enge.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.