Pavel má doma srdce s popelem své lásky. Místo zábavy vyžaduje naprosté ticho

Dršťky - Prostřeno! S28 (46)

V kuchařské soutěži z východních Čech se jako první postaví k plotně extrovertní Pavel. Ten procestoval půlku světa, tvrdí, že je rentiér a promluví o zesnulé partnerce. Jeho kuchařské umění je spíš parodie na vaření. Zábava bude kupodivu velmi tichá.

Pondělní hostitel Pavel z Pardubic přivítá soupeře z Hradce Králové ve své pronajaté garsonce. Hned od začátku se bude řešit odvěká rivalita mezi Pardubičany a Hradečany. Pavel bude v menšině, a jelikož on sám nic proti obyvatelům Hradce Králové nemá, nebude mu příjemné, když do něj jako obyvatele Pardubic budou hosté rýpat. Především Jaroslav si nedá pokoj celý týden. Pavel moc dobře vařit neumí, což hostům řekne na rovinu hned v úvodu večera. Na menu bude jednorázový Matěj, svítkovská dršťka, hokus pokus mit čikn a pardubické párno. Názvy jsou to celkem tajemné, avšak soutěžícím se podaří rozklíčovat alespoň část. Obzvlášť dršťky mezi nimi budou mít své odpůrce.

Jelikož je jeho bydlení skromnější, posadí Pavel hosty částečně na pohovku, částečně na příliš vysoké stoličky a sám si sedne na postel. Po přípitku pošle ostatní šmejdit po pokoji. Na postel jim připravil fotky z cest, skleněné srdce a také certifikát, který vysvětluje, že v něm je uložena část ostatků zesnulé přítelkyně hostitele. Pro Martinu to bude hodně emoční, podle Jaroslava je to trochu morbidní romantika.

Podívejte se na zvláštní Pavlovu zábavu – to tady prý ještě nebylo:

Narážky na Pardubice a kupovaná paštika

Jako předkrm soutěžící dostanou rohlík s kupovanou paštikou. Všem bude chutnat, je to pro ně návrat do dětských let. Poté dostanou hosté polévku, kterou Pavel rozhodně nevařil, ale koupil ji hotovou ve sklenici. Ani proti tomu nikdo nic nenamítá. Hlavní chod připraví hostitel sám. Jde o zapečená kuřecí prsa potřená strouhankou se slaninou a sýrem. Majkovi se kuře zdá málo propečené. Martina bude vyzvídat, kde Pavel pracuje. Všechny překvapí, že nemá stálé zaměstnání, cestuje, žije z dědictví a v zahraničí má nemovitosti. Michal Pavla podezřívá, že vymýšlí. Kdyby měl vlastní nemovitosti, nežil by v pronajatém bytě.

Jako zábava bude něco nečekaného. Pavel oznámí, že toto v historii Prostřeno! ještě nebylo. Navrhne, že budou všichni pět minut potichu. Jelikož je hostitel velmi výřečný, všichni to uvítají jako vtipnou recesi. Závěrečný pokrm bude zmrzlina posypaná pardubickým perníkem. Jaroslav si neodpustí poznámku, že je perník určitě z Hradce, ale že proti „pardubákům“ nic nemá. Jsou to prý taky lidi. V pondělí vpodvečer na Primě nebo později na prima+ uvidíte, jakou atmosféru toto špičkování vyvolá. Budou všichni v pohodě?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.