Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Bramborový koláč s chorizem a sýrem manchego

Připravte si k obědu nebo k večeři rychlý a originální koláč z brambor, kterému dodává pikantní chuť klobáska a sýr. Výborně ho doplňuje zdravý salát z quinoy.
Vydáno: 13.11.2016, Anna Kopečková
Bramborový koláč s chorizem a sýrem
Bramborový koláč s chorizem a sýrem Autor: FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat pro 6 osob:

Bramborový koláč s chorizem a sýrem Foto:

  • 1,3 kg brambor
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 250 g klobásy Chorizo
  • 1 plechovku sterilované mexické směsi Bonduelle
  • 200 ml smetany ke šlehání (30 %)
  • 1 vejce
  • 200 g sýru Manchego
  • sůl

Na salát:

  • 100 g quinoy
  • 1/5 čerstvého fenyklu
  • 2 jarní cibulky
  • 12 cherry rajčátek
  • 1 šlahoun řapíkatého celeru
  • olivový olej Extra Virgin, mletý pepř a sůl na dochucení

 

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi s rozpáleným olivovým olejem do poloměka. Opečené brambory přendáme do mísy.

2. Na pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky, chorizo nakrájené na kostičky a vmícháme mexickou směs. Zalijeme smetanou, přidáme vejce a celou tuto směs smícháme s opečeným bramborem. Přidáme nastrouhaný sýr Manchego, jemně promícháme, podle chuti dosolíme, směsí naplníme keramickou zapékací misku a pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

3. Mezitím připravíme salát. Quinou namočíme asi na 15 minut do vlažné vody, pak ji scedíme a nasypeme do hrnce. Zalijeme ji vodou v poměru 2 díly vody: 1 díl quinoy a pomalu vaříme za stálého míchání, dokud se voda nevyvaří.

4. Uvařenou quinou necháme vychladit a následně přidáme najemno nakrájený fenykl, cibulku, řapíkatý celer a rozpůlená cherry rajčátka. Salát dochutíme olejem, solí a pepřem, promícháme a podáváme k bramborovému koláči.

 

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: slaný koláč, pečeme podle hvězd, martin kincl, recepty z brambor, bramborový koláč, zapečené brambory
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama