Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Jahodová roláda se zakysanou smetanou

Piškotovou roládu můžete podávat samotnou, nebo ji ještě vylepšit. Třeba sladkou smetanovou omáčkou s rozmixovanými jahodami a kopečkem husté šlehačky navrch!
Vydáno: 06.11.2016, Anna Kopečková
jahodová roláda se zakysanou smetanou
jahodová roláda se zakysanou smetanou Autor: FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat (pro 6 osob):

jahodová roláda se zakysanou smetanou Foto:

  • 5 vajec
  • 160 g krystalového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 6 lžic jahodové marmelády

Na omáčku:

  • asi 20 jahod
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžičku moučkového cukru

Na ozdobení:

  • čerstvou mátu
  • smetanu ke šlehání (40%) a trochu moučkového cukru

 

Postup:

1. V míse smícháme vejce s cukrem a důkladně vyšleháme. Do vzniklé pěny pár tahy vmícháme hladkou mouku. Mícháme jemně a krátce, aby byl korpus po upečení nadýchaný. Těsto nalijeme na plech s papírem na pečení, pár tahy uděláme obdélníkový tvar a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 7 – 10 minut.

2. Po upečení korpus otočíme, pečící papír sundáme, korpus potřeme jahodovou marmeládou a opět zabalíme (zarolujeme) do pečícího papíru. Roládu necháme v lednici ztuhnout asi hodinu.

3. Mezitím očistíme jahody a rozmixujeme je se zakysanou smetanou a troškou moučkového cukru. Dále vyšleháme šlehačku, také s troškou moučkového cukru.

4. Roládu podáváme nakrájenou na kolečka, doplněnou jahodovou omáčkou a ozdobenou vyšlehanou šlehačkou a mátou.

Nechte se inspirovat speciálem plným jahodových receptů:

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: piškotová roláda, jahodová roláda, pečeme podle hvězd, martin kincl, ovocná roláda, roláda s ovocem, sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama