Krůtí roláda s pečenými cherry rajčátky a gorgonzolovou omáčkou
Jestli máte rádi krůtí maso, ale nechce se vám péct celá krůta, zkuste recept Martina Kincla na luxusní krůtí roládu plněnou mletým masem. Můžete ji podávat s těstovinami s výraznou omáčkou z gorgonzoly.
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 500 g krůtích prsou
- 400 g mletého hovězího masa (kýta)
- 50 g slaniny
- sůl a mletý pepř
- 6 snítek čerstvého tymiánu
- 100 g krůtí šunky v celku
- 1 lžíci másla
- 100 g gorgonzoly
- 400 ml smetany na vaření (12%)
- 8 cherry rajčátek
- 1 balení špaget
Postup:
1. Krůtí prsa naklepeme přes mikrotenovou fólii na tenký plátek. Hovězí mleté maso smícháme s nasekanou slaninou a touto směsí plát krůtího masa potřeme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián, do středu položíme hranolky krůtí šunky a zarolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme gorgonzolu, metličkou rozmícháme na krém a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem, čerstvým tymiánem a necháme provařit na mírném ohni asi 5 minut.
3. V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme těstoviny, které scedíme a odkapané je přidáme do gorgonzolové omáčky.
4. Roládu po upečení vybalíme z alobalu a ještě dopečeme na pánvi s olejem a cherry rajčátky ze všech stran dozlatova. Podáváme ji nakrájenou na plátky, dozdobenou opečenými cherry rajčaty a doplněnou špagetami s omáčkou.
Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.
Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.