Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Krůtí roláda s pečenými cherry rajčátky a gorgonzolovou omáčkou

Jestli máte rádi krůtí maso, ale nechce se vám péct celá krůta, zkuste recept Martina Kincla na luxusní krůtí roládu plněnou mletým masem. Můžete ji podávat s těstovinami s výraznou omáčkou z gorgonzoly.
Vydáno: 06.11.2016, Anna Kopečková
krůtí roláda s cherry rajčátky
krůtí roláda s cherry rajčátky Autor: FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

krůtí roláda s cherry rajčátky Foto:

  • 500 g krůtích prsou
  • 400 g mletého hovězího masa (kýta)
  • 50 g slaniny
  • sůl a mletý pepř
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 100 g krůtí šunky v celku
  • 1 lžíci másla
  • 100 g gorgonzoly
  • 400 ml smetany na vaření (12%)
  • 8 cherry rajčátek
  • 1 balení špaget

 

Postup:

1. Krůtí prsa naklepeme přes mikrotenovou fólii na tenký plátek. Hovězí mleté maso smícháme s nasekanou slaninou a touto směsí plát krůtího masa potřeme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián, do středu položíme hranolky krůtí šunky a zarolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.

2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme gorgonzolu, metličkou rozmícháme na krém a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem, čerstvým tymiánem a necháme provařit na mírném ohni asi 5 minut.

3. V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme těstoviny, které scedíme a odkapané je přidáme do gorgonzolové omáčky.

4. Roládu po upečení vybalíme z alobalu a ještě dopečeme na pánvi s olejem a cherry rajčátky ze všech stran dozlatova. Podáváme ji nakrájenou na plátky, dozdobenou opečenými cherry rajčaty a doplněnou špagetami s omáčkou.

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: pečeme podle hvězd, martin kincl, pečená zelenina, krůtí roláda, masová roláda, sýrová omáčka, těstoviny s omáčkou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama