Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Pečený hovězí krk na víně s bramborovými gnocchi

Výtečné maso s ještě výtečnější omáčkou. A navíc se peče samo!
Vydáno: 11.09.2016, Anna Kopečková
Pečený hovězí krk na víně
Pečený hovězí krk na víně Autor: FTV Prima/Tomáš Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pečený hovězí krk na víně Foto:

 

Co budete potřebovat:

Na hovězí:

  • 800 g hovězího krku nebo hovězího brisketu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 větvičku rozmarýnu
  • 8 větviček tymiánu
  • 3 lžíce povidel
  • 1 dl červeného vína
  • 5 lžic olivového oleje Extra Virgin

Na bramborové noky:

  • 800 g středních brambor (abychom po upečení získali 600 g
  • 2 vejce
  • 350 g hladké mouky
  • cca 1 kg mořské soli (na pečení brambor)

 

Postup:

Hovězí krk osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka ze všech stran.

Česnek nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a řapík celeru na kostičky. Maso vyjmeme z pánve a na výpeku krátce orestujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijeme červeným vínem. Přidáme již opečené maso, podlijeme 2 dcl vody, přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme péct asi na 3,5  hodiny do trouby vyhřáté na 150 °C. Maso v průběhu pečení kontrolujeme a podléváme trochou vody. 

Brambory  omyjeme a vložíme na pekáč s mořskou solí.  Přidáme je do trouby k masu a pečeme doměkka asi 40 minut. Poté brambory oloupeme a získaných 600 g smícháme s vejci a hladkou moukou. Vypracujeme těsto, ze kterého připravíme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud  nevyplavou na hladinu. Noky scedíme a pokapeme olivovým olejem – neslepí se.

Upečené maso odklopíme, vyjmeme a šťávu propasírujeme přes cedník. Maso nakrájíme a podáváme se šťávou a připravenými noky.

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16:10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na Prima PLAY.

Článek je zařazen v: Pečeme podle hvězd, Iva Janžurová, Sabina Remundová, martin kincl, pečeně, bramborové noky, hovězí krk, hovězí na víně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama